مهمترین مصوبات لایحه بودجه 1400 در هفته ای که گذشت | یکتاپرس
در یکتاپرس بخوانید؛
بررسی جزئیات اصلاحیه لایحه بودجه سال 1400 دولت هفته گذشته در دستور کار نمایندگان بود که مهمترین مصوبات آن را در این گزارش می خوانید.
کد خبر: ۱۶۸۳۲
۱۷:۱۴ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۹

بودجه 1400

به گزارش خبرنگار سیاسی یکتاپرس؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته بررسی اصلاحیه لایحه بودجه سال 1400 را در دستور کار داشتند و به جزئیات در بخش درآمدی پرداختند که مهمترین مصوبات آن را در زیر می خوانید.

تعیین سقف درآمدهای نفتی از مهمترین مصوبات هفته گذشته صحن علنی مجلس بود؛ نمایندگان در این بخش با اصلاح رقم 2 میلیون و 300 هزار بشکه در روز برای فروش نفت، با مقدار فروش یک میلیون بشکه در روز با رقم 992 هزار و 720 میلیارد ریال به عنوان سقف منابع حاصل از درآمدهای نفتی، میعانات گازی و خالص صادرات گاز در سال آینده موافقت کردند.

همچنین بند (الف) تبصره (1) ماده واحده لایحه بودجه، با سهم 20 درصدی صندوق توسعه ملی از درآمدهای حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی تا سقف یک میلیون بشکه در روز تصویب شد.

نمایندگان مجلس روزهای گذشته با تصویب بند الحاقی چهار به لایحه بودجه، دولت را مکلف کردند بدهی قطعی خود تا سقف ۹۰۰ هزار میلیارد ریال به اشخاص حقیقی و حقوقی، همچنین تعهدات مربوط به طرح‌های عمرانی و دفاعی را از محل تحویل نفت خام و میعانات گازی تسویه کند.

نمایندگان ملت در ادامه بررسی جزئیات بودجه، میزان ارز ترجیحی (4200 تومانی) پرداختی در سال آینده را محدود و تلاش کردند با این روش رانت‌های ناشی از اختصاص ارز دولتی را کاهش دهند. در همین راستا با اختصاص هشت میلیارد دلار ارز ۴٢٠٠ تومانی به کالاهای اساسی و دارو در سال آینده نیز موافقت شد. 

نمایندگان همچنین سقف جدیدی برای دریافت وام‌های خارجی در سال آینده تعیین کردند. بر این اساس، سقف دریافت تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) برای طرح‌های دولتی و غیردولتی معادل ۳۰ میلیارد دلار مشخص شد.

براین اساس با رعایت بند (الف) ماده (4) قانون برنامه ششم توسعه در سال 1400 سقف تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) برای طرح‌های دولتی و غیر‌دولتی علاوه بر باقی‌مانده سـهمیه سـال‌های قبل، معادل ریـالی سی میلیارد (30.000.000.000) دلار تعیین می‌شود.

یکی از مصوبه های هفته گذشته نمایندگان شمول فعالان هنری از جمله بازیگران با درآمد بیش از 200 میلیون تومان برای پرداخت مالیات بود. در این تبصره آمده است: طبق بند الحاقی ۳ تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه، معافیت مالیاتی فعالیت‌های مربوط به انتشارات کمک درسی و فعالیت‌های هنری از قبیل بازیگری موضوع بند(ل) ماد (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم، صرفاً تا سقف دو میلیارد ( ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۰۰/ ٢) ریال در سال قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ ماده (۱۰۵) یا ماده (۱۳۱) قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات می‌شود.

وکلای مجلس با الحاق بندی به تبصره 6 ماده واحده لایحه بودجه، درآمدهای کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده در رسانه های کاربرمحور، از محل تبلیغات را نیز مشمول مالیات بر درآمد کردند.

یکی از مصوبه های پر سروصدای صحن علنی مجلس در هفته گذشته مربوط به افزایش قیمت اینترنت بود. بر این اساس، ردیف (۲) بند (ی) تبصره (۶) لایحه دولت به این شرح اصلاح ‌شد: «حق الامتیاز و حق السهم دولت از کارور (اپراتورهای) ارائه دهنده خدمات مخابراتی به میزان ده درصد (۱۰%) افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی ردیف ۱۳۰۴۰۴ نزد خزانه‌داری کل واریز می‌شود و کارورهای (اپراتورها) ارائه دهنده خدمات، اجازه افزایش تعرفه اینترنت مصرفی را در سال ۱۴۰۰ ندارند».

محسن دهنوی در این زمینه به یکتاپرس گفت: پیش از این 28 درصد درآمد اپرتورها در قالب عوارض و امتیاز شبکه به عنوان منابع درآمدی دولت محاسبه می شد، امسال دولت این عدد را هفت هزار میلیارد تومان در جدول بودجه گذاشته بود.

وی افزود: وقتی بررسی کردیم دیدیم که دولت 10 هزار میلیارد از اپراتورها می گیرد، اما در جدول بودجه این رقم را هفت هزار میلیارد اعلام کرده است. این موضوع را با دولت در میان گذاشتیم و گفتیم که این سه هزار میلیارد مابه التفاوت را برای تولید محتوا در فضای مجازی می دهیم و تأکید هم کردیم که استارتاپ ها، شرکت های اینترنتی و ... همه شامل می شوند؛ بنابراین برخلاف برخی برداشت ها اصلا ربطی به صدا و سیما ندارد.

نماینده مردم تهران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین به دولت پیشنهاد دادیم 28 درصد عواض از اپراتورها به 38 درصد ارتقا پیدا کند و این 10 درصد در تبصره 18 بودجه قرار گیرد تا صرف توسعه زیرساخت اینترنت در مناطق محروم، روستاها و مناطقی شود که کیفیت اینترنت در آنها پایین است.

دهنوری گفت: تأکید کردیم در سال 1400 دولت، اپراتورها و وزارت ارتباطات به هیچ وجه اجازه افزایش قیمت تعرفه اینترنت را ندارند و هر دستگاهی سال آینده قیمت اینترنت را افزایش دهد قطعا تخلف کرده است.

همچنین مصوبه دیگر نمایندگان در صحن مجلس طی هفته گذشته این بود که تعرفه آب، برق و گاز مشترکان کم‌مصرف و خانوارهای کم‌مصرف محروم در سال آینده برابر صفر تعیین شود. مطابق بند الحاقی 3 تبصره 8 ماده واحده لایحه بودجه «وزارتخانه های نفت و نیرو موظفند در سال 1400 تعرفه های آب، برق و گاز مشترکین خانوارهای کشور را به گونه ای اصلاح نمایند که با رعایت مناطق جغرافیایی کشور، تعرفه مشترکین کم مصرف خانوارهای محروم(از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی) برابر صفر، مشترکین تا الگوی مصرف  به صورت یارانه ای، مشترکین پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف به صورت غیریارانه ای و براساس الگوی افزایش پلکانی(ibt) تعیین شود. تعرفه به نرخ صفر آب خانوارهای محروم براساس بعد خانوار محاسبه می شود».

انتهای پیام/

برچسب ها: ارز 4200 تومانی

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: