چرا زنگنه ونزوئلا را فراموش کرده است؟ | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
اخیرا وزیر نفت کشور ونزوئلا، نامه‌ای با مضمون دعوت از شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در بخش ساخت پالایشگاه در این کشور خطاب به وزیر نفت ایران نوشته است.
کد خبر: ۲۳۹۱۶
۱۵:۳۸ - ۱۸ فروردين ۱۴۰۰

زنگنه

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، سرمایه گذاری ایران در ونزوئلا به دوران دولت احمدی نژاد باز می گردد که سیر صعودی داشت اما در دوران دولت روحانی فرصت سرمایه گذاری ایران در ونزوئلا به فراموشی سپرده شد. سرمایه گذاری به معنای واقعی با ونزوئلا به صورت پولی نبوده و به صورت مشارکت در طرح‌های فنی و مهندسی بوده‌ است.

کارشناسان بر این عقیده هستند که همین طرح های مشارکتی فنی و مهندسی توانست بسیاری از شرکت‌ها در دوران خود به سرمایه و سود مورد نظر دست پیدا کنند. هرکدام از پروژه‌ها نیز در حد و توانشان، کار خود را انجام داده‌اند. آنها بر این عقیده هستند که اتحاد ایران و ونزوئلای تحریمی در میانه بحران‌های اقتصادی، نفتی و کرونایی را می‌توان هشدار بزرگی به مقامات آمریکایی القا کرد. 

دو کشور در سخت ترین روزهای تحریم در کنار یکدیگر توانستند نقاط ضعف یکدیگر را بر طرف کنند. اما ایران در این چند سال اخیر همانند گذشته با ونزئلا همکاری همه جانبه انجام نداد. اخیرا اِل ایسامی وزیر نفت کشور ونزوئلا، نامه‌ای با مضمون دعوت از شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در بخش ساخت پالایشگاه در این کشور خطاب به وزیر نفت ایران نوشته است. در این نامه درخواست شده شرکت‌های نفتی ایران با هزینه ونزوئلا در این کشور اقدام به ساخت پالایشگاه کنند.

این موضوع پیشتر در دستور کار دولت دهم قرار داشت که با ورود زنگنه به وزارت نفت این موضوع به طور کلی فراموش شد. اما سورال مهمی که در این راستا وجود دارد چرا وزیر نفت باید چنین موضوع مهمی را به فراموشی بسپارد؟

تحلیلگران بر این عقیده هستند مبنای همکاری‌های بین‌المللی و مخصوصا همکاری‌های جنوب-جنوب و در چارچوب عدم تعهد یک‌سری اهداف مشترک و مشخص را دنبال و در همین راستا با ونزوئلا و کشورهای آمریکای لاتین همکاری می کنند.

شهریار حیدری، نایب دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی در این راستا، اظهار داشت: اگر قرار است سرمایه‌گذاری در ونزوئلا صورت بگیرد باید به موقع انجام شود که بتوان یک قدرت اقتصادی پایدار در این کشور ایجاد کرد.

او در ادامه افزود، ایران با ونزوئلا یک سری مبانی مشترک دارد و این گونه مواضع و ادبیات مشترک می‌تواند سبب رونق اقتصادی برای دو کشور باشد و دولت کشورمان نباید این فرصت را از دست دهد. زمینه برای سرمایه‌گذاری ایران در ونزوئلا فراهم است و مسئولان این کشور به ایران اطمینان و اعتماد بی‌نظیر دارند. 

او تاکید کرد: ایران با ونزوئلا یک سری مبانی مشترک دارد و این گونه مواضع و ادبیات مشترک می‌تواند سبب رونق اقتصادی برای دو کشور باشد و دولت ایران نباید این فرصت را از دست دهد.

کارشناسان بر این عقیده هستند ایران در یکی از بنادر متعلق به خود محموله را بارگیری کرده و در مسیر آب‌های آزاد بین‌المللی به سمت کشور مقصد در حال حرکت است. بر پایه حقوق دریاها، همه کشورها می‌توانند از آزادی آب‌های آزاد(مانند آزادی عبور و مرور و پرواز) و سایر کاربردهای قانونی آن آب‌ها استفاده کنند.

به گزارش یکتاپرس، تحلیلگران اقتصادی حوزه بین الملل معتقدند؛ یکی از مهم‌ترین مسائل اقتصادی پیش روی کشورهای تحریم‌شده، مسدود بودن دسترسی آنها به چرخه دلار و ناممکن بودن روابط بانکی بین‌المللی است. در چنین شرایطی کشورهایی که در تحریم هستند می توانند راه های پیشرفت برای یکدیگر را فراهم کنند. برخی از سیاست مداران در این راستا معتقدند که دولت روحانی علاقه ای ندارد اقدامات دولت های گذشته را پیگیری کند. روابط ونزوئلا در دولت دهم پیگیری شد و به اقدامات موثری رسید اما در دولت یازدهم و دوازدهم فراموش شد. البته آنها معتقدند این روحیه دولت فقط در روابط اقتصادی خارجی نیست بلکه در داخل کشور هم برخی از اقدامات همانند مسکن مهر کنار گذاشته شد و طرح های جدیدی پایه ریزی شد که کمکی هم برای رفع مشکلات نکرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: نفت

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: