با قوانین تغییر در نمای ساختمان آشنا شوید | یکتاپرس
گاهی برخی از ساکنان یک مجتمع آپارتمانی تصمیم می‌گیرند نمای ساختمانی که در آن سکونت دارند مثل در و پنجره‌ها را تغییر دهند.
کد خبر: ۴۳۲۳۳
۰۵:۰۰ - ۲۴ تير ۱۴۰۰

 قوانین تغییر در نمای ساختمان

به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، گاهی برخی از ساکنان یک مجتمع آپارتمانی تصمیم می‌گیرند نمای ساختمانی که در آن سکونت دارند مثل در و پنجره‌ها را تغییر دهند. از طرفی لازم است قوانین و مقررات مربوط به تملک آپارتمان‌ها نیز رعایت شود. 

قسمت‌های مختلف یک ملک به سه بخش خصوصی، مشترکات و مشاعات تقسیم‌بندی می‌شود که در این بخش، هر یک را به اختصار توضیح می‌دهیم:

حریم خصوصی

هر آنچه که در سند مالکیت یک واحد آپارتمان، به‌صورت کاملا واضح به‌نام شخص مالک ثبت شده؛ به عنوان بخش خصوصی ساختمان محسوب می‌شود. مالکین در حریم شخصی خود، بدون نیاز به کسب اجازه از همسایه‌ها و البته با رعایت قوانین (دخل و تصرف در مشترکات یا مشاعات، عدم ایجاد سر و صدای آزاردهنده و هر گونه مزاحمتی) می‌توانند دست به تغییرات مدنظر خود بزنند.

بخش مشترک آپارتمان

به بخش‌هایی از یک ساختمان (مثل انباری یا پارکینگ مشترک) که بین دو یا چند واحد آپارتمانی به‌صورت اشتراکی استفاده می‌شود و در سند ثبت شده؛ قسمت مشترکات ملک می‌نامند. هرگونه تغییری در این بخش از ملک، باید طبق نظر و توافق مالکین آن (دو یا چند نفر) انجام شود.

بخش مشاعات آپارتمان

به بخش‌هایی از یک آپارتمان که تک‌تک مالکین در آن سهم دارند و در سند آن‌ها، تحت عنوان مشاعات به ‌ثبت رسیده؛ قسمت مشاع ساختمان می‌گویند. در واقع هر گونه استفاده یا تغییری در این قسمت‌ها، نیاز به رضایت و توافق تمام مالکان دارد.

مقررات نمای ساختمان

طبق قانون تملک آپارتمان‌ها، هیچ یک از ساکنان و مالکان یک ملک، اجازه تغییر در قسمت مشاعات ساختمان از جمله نمای خارجی یا سر در آن را که از بیرون قابل مشاهده است بدون اطلاع و موافقت همه ساکنان ساختمان ندارند.
از طرفی موضوع زیبایی نمای ساختمان و شهر مطرح می‌شود که جزء مواردی است که به رضایت همسایگان مربوط نمی‌شود. زیرا تغییر در هر بخشی از ملک بدون هماهنگی با قسمت‌های دیگر، توازن و هماهنگی آن را از بین می‌برد. به طور مثال یک آپارتمان چهار طبقه که چندین پنجره در واحدها و راهرو دارد در نظر بگیرید. حال اگر هر یک از این پنجره‌ها رنگ متفاوتی داشته یا برخی از آن‌ها، دارای حفاظ و بعضی دیگر فاقد آن‌ باشد، اولین چیزی که جلب توجه می‌کند عدم هماهنگی و یک ملک با ظاهری نازیبا است. بنابراین مقررات نمای ساختمان با دو هدف «زیبایی شهر» و «رضایت همه اعضای ساختمان» وضع شده‌ است.

آیا نمای آپارتمان جزو مشاعات ساختمان محسوب می‌شود؟

بدون شک نمای آپارتمان جزو بخش‌های مشاع آن محسوب می‌شود و قوانین مربوط به تغییرات در ساختمان را شامل می شود.

هیئت‌وزیران دربند «ح» ماده چهار آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها، نمای خارجی ساختمان‌ها را جزو قسمت‌های مشاع ذکر کرده اند.

این قانون به‌روشنی توضیح می‌دهد که هرکسی که در یک واحد آپارتمانی زندگی می‌کند نسبت به نمای ساختمان خود مسئول بوده و به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند به‌صورت مستقل برای تغییر در نمای ساختمان خود تصمیم بگیرد.

طبق ماده ۹ قانون تملک آپارتمان‌ها: ”هیچ‌یک از مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی  خود که مرئی  و منظر باشد، بدهند.”

مراحل لازم برای بازسازی نمای قدیمی آپارتمان

کسب اجازه و هماهنگی با تمام مالکان ساختمان
دریافت مجوز از شهرداری بابت متریال قابل استفاده در نمای جدید ملک

 دریافت مجوز ترمیم ساختمان از شهرداری و شروع به اعمال تغییرات متناسب با جواز

 ارائه نقشه و طرح نمای جدید به دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری
 کسب تاییدیه از کمیسیون‌های مربوط در شهرداری بابت نقشه

انتهای پیام/

برچسب ها: ساختمان

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر:
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جهان فرود
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
ممنون بابت توضیحاتتون. راجع به پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما و ریزش سنگ بنویسید تا اگاهی ما بیشتر از قبل بشه. جهان فرود توضیحات ناقصی درج کرده توی سایتش و من کامل متوجه نشدم که بعد از ریزش سنگ نما چه کسی باید اون رو پیچ کنه.
جهان فرود
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
برای تعمیر نمای ساختمان بسیار مواثر خواهد بود