بالاخره همراه غذا آب بخوریم یا نخوریم؟! | یکتاپرس
بسیاری عقیده دارند نوشیدن آب همراه با غذا سبب تضعیف اسید معده و آنزیم های گوارشی می شود و هضم غذا را برای بدن دشوار می نماید.
کد خبر: ۴۴۱۷۰
۰۷:۴۰ - ۲۹ تير ۱۴۰۰

 همراه غذا آب بخوریم یا نخوریم؟!

به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، بعضی ها ادعا می‌کنند نوشیدن مایعات همراه غذا به ضرر گوارش است. بعضی دیگر هم می‌گویند نوشیدن مایعات همراه غذا می‌تواند سبب انباشته شدن سموم شده و منجر به مشکلات متعددی برای سلامتی شود. اما آیا واقعاً نوشیدن یک لیوان آب همراه با غذا تأثیرات منفی دارد؟

آیا مایعات سبب مشکلات گوارشی می‌شوند؟

نوشابه‌های اسیدی تأثیر منفی روی بزاق دارند

روی این موضوع بحث وجود دارد که نوشیدنی‌های اسیدی همراه غذا موجب خشک شدن بزاق شده و هضم غذا را برای بدن سخت‌تر می‌کنند. این موضوع تا حدودی حقیقت دارد. الکل جریان بزاق را 10 تا 15 درصد کاهش می‌دهد. اما در مورد نوشیدنی‌های اسیدی، به نظر می‌رسد که موجب افزایش ترشح بزاق می‌شوند. نتیجه این که هنوز پشتوانه علمی دقیقی وجود ندارد که آیا مصرف متعادل نوشابه‌های اسیدی همراه غذا، تأثیر منفی روی گوارش یا جذب مواد مغذی دارند یا خیر.

آب، اسید معده و آنزیم‌های گوارشی

بسیاری عقیده دارند نوشیدن آب همراه با غذا سبب تضعیف اسید معده و آنزیم‌های گوارشی می‌شود و هضم غذا را برای بدن دشوار می‌نماید. این ادعا دلالت بر این دارد که سیستم گوارش شما قادر به تطبیق ترشحاتش با غلظت و چگالی غذا نیست که ادعای نادرستی می‌باشد.

در بعضی موارد مایعات می‌توانند به گوارش کمک کنند

مایعات می‌توانند به خُرد کردن تکه‌های بزرگ غذا کمک کنند و پایین رفتنشان را به سمت مری و معده راحت‌تر نمایند. مایعات همچنین حرکت غذا را نرم‌تر کرده و از نفخ و ورم معده جلوگیری می‌کنند.

آب ممکن است اشتها و در نتیجه دریافت کالری را کمتر نماید

نوشیدن آب با غذا می‌تواند به ایجاد فاصله میان برداشتن لقمه‌ها کمک کند، و به شما فرصت دهد سیگنال‌های گرسنگی و سیری‌تان را چک کنید. در نتیجه دچار پرخوری نمی‌شوید و وزن کم می‌کنید. ضمناً یک مطالعه 12 هفته‌ای نشان داد افرادی که پیش از غذا 500 میلی‌لیتر آب نوشیده بودند، نسبت به آنهایی که این کار را نکرده بودند، 2 کیلوگرم بیشتر وزن کم کرده بودند. همچنین تحقیقات نشان داد نوشیدن آب می تواند متابولیسم تان را حدود 24 کالری به ازای هر 500 میلی لیتر آبی که مصرف می کنید تسریع کند.

بعضی از افراد نباید همراه غذا مایعات بنوشند

برای بیشتر اشخاص، نوشیدن مایعات با غذا، مضر است. اگر از مشکل برگشت اسید معده رنج می‌برید، نباید همراه غذا مایعات مصرف کنید. زیرا مایعات موجب افزایش حجم معده شده و در نتیجه فشار زیادی به آن وارد می‌شود، یعنی همان اتفاقی که با مصرف یک وعده غذای حجیم می‌افتد. این حالت می‌تواند در مورد کسانی که بیماری ریفلاکس دارند موجب تشدید عوارض شود.

در مورد این که همراه غذا مایعات بنوشید یا نه، بر اساس احساسی که دارید تصمیم بگیرید. اگر مصرف مایعات همراه غذا برایتان دردناک بوده و احساس نفخ برایتان به جا گذاشته یا ریفلاکس‌تان را بدتر می‌کند، پیش از غذا یا بین وعده ها مایعات بنوشید.

در واقع نوشیدن کمی آب به همراه غذا مشکل حادی ایجاد نمی کند اما این که به همراه هر قاشق مقداری آب بنوشید و یا این که از آب بسیار یخ در بین غذا و یا بلافاصله پس از غذا استفاده کنید دچار مشکلاتی خواهید شد.

یک پژوهشگر طب سنتی با تاکید بر اینکه نوشیدن آب همراه با غذا موجب اختلال در عمل هضم می‌شود، گفت: نوشیدن آب حدود 2 ساعت بعد از غذا می‌تواند مفید باشد.

اگر همراه یا قبل و بعد از غذا آب بنوشیم و حجم آن هم زیاد باشد (1 تا 2 لیوان) این آب با غذای خورده شده مخلوط می‌شود و باعث رقیق شدن غذا و سرد شدن داخل معده می‌شود و از آنجا که هضم انسان نیاز به حرارت دارد، عمل هضم مختل می‌شود.

این پژوهشگر طب سنتی یادآور شد: در علم امروز هم گفته می‌شود که با این کار، شیره‌های گوارشی رقیق می‌شوند و شیره‌های گوارشی باید غلیظ باشند. اما با نوشیدن آب، این شیره‌های گوارشی رقیق می‌شوند و نمی‌توانند عملیات هضم را خوب انجام دهند و در نتیجه شخص دچار سوءهاضمه می‌شود. به همین دلیل فرد با وجود خوردن غذای خوب، اما انرژی ندارد و بیشتر دچار پف بدن، چاقی، افزایش اندازه و سنگینی می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: آب ، رژیم غذایی

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: