برگزاری نشست هم‌اندیشی مجمع خیرین کشور با جمعی از نمایندگان مجلس | یکتاپرس
نشست هم‌اندیشی مجمع خیرین کشور با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
کد خبر: ۴۴۳۶۳
۲۰:۰۰ - ۲۹ تير ۱۴۰۰

نیازمندان + نمایندگان مجلس

به گزارش گروه اجتماعی یکتاپرس،نشست هم‌اندیشی مجمع خیرین کشور با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محل اردوگاه شهید باهنر تهران، برگزار شد.

اعضای شورای مرکزی و هیأت مدیره مجمع خیرین کشور نقطه نظرات خود را با نمایندگان مردم در مجلس، در میان گذاشتند و آن‌ها نیز متعهد به پیگیری مطالبات و رفع مشکلات شدند.
مهم‌ترین مباحثی که در این نشست مطرح شد همراهی تعریف‌شده و سازمان‌یافته مجلس با سازمان‌های مردم‌نهاد، به ویژه مجمع خیرین کشور بود و عنوان شد باید همکاری و تعامل در جهت افزایش مشارکت‌های مردمی و رفع موانع تقنینی و تسهیل امور خیریه‌ها و تدوین قوانین حمایتی از خیرین باشد.

از دیگر اهداف نشست، تلاش برای نهادینه کردن فرهنگ و بخشش، کمک به یکدیگر و تحکیم مفهوم مسئولیت‌پذیری و نگاه مسئولانه در رفع آسیب‌های اجتماعی بود.


مکمل اقدامات ما پشتوانه‌ها و حمایت‌های قانونی است

حبیب الله بوربور،رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور با اشاره به اهداف نشست هم‌اندیشی مجمع خیرین کشور با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در این 60 ماهی که مجمع فعالیت داشته است، به لطف خدا و کمک همراهان، دستاوردهای خوبی رقم خورده است، ولی مشکلات زیادی پیش رو بوده است که این نشست به منظور طرح آن‌ها و تلاش برای حل‌شان ترتیب داده شده است.

 وی خاطرنشان کرد: ایده این تشکل مردم‌نهاد از صحبت‌های مقام معظم رهبری شکل گرفت. زمانی که اینجانب به همراه آقای مظفر، وزیر وقت آموزش و پرورش خدمت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رسیدیم و ایشان برای مدرسه‌سازی فرمودند بروید به مردم رجوع کنید. همین فرمایش آقا سبب شد که نهضت مدرسه‌ساز از حدود ۲۴ سال پیش شروع شد و همچنان ادامه دارد.

رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور در ادامه ضمن تشریح عملکرد و تبیین جایگاه این تشکل مردم‌نهاد، تصریح کرد: به خاطر وزن و حسن سابقه افراد این مجمع، ما هم‌اکنون عضو شورای اجتماعی کشور هستیم و شورای انقلاب فرهنگی نیز مسئولیت بنیاد ملی خانواده را به مجمع خیرین کشور واگذار کرده است.

بوربور  اعلام داشت: همانطور که در کلیپ ابتدای برنامه آمد، مجمع خیرین کشور در این مدت توانسته است اقدامات مهمی را سامان دهد، اما این اقدامات نیاز به پشتوانه و حمایت‌های قانونی دارد. این جلسه نیز ترتیب داده شد تا هم نمایندگان محترم مجلس با فعالیت‌های مجمع بیشتر آشنا شوند و هم مشاوره و همفکری‌ صورت گیرد برای رفع موانع قانونی پیش روی ما؛ چراکه ما معتقدیم اگر برای خیلی از مشکلات فعلی چاره‌ای اندیشیده نشود، در آینده به بحرانی بزرگ تبدیل خواهند شد.
 

 عباس مصلی‌نژاد، عضو هیأت مدیره مجمع خیرین کشور با اشاره به دو نگاه متفاوت در حکمرانی پیرامون «زنده‌بودن» و «زندگی کردن» تاکید کرد: برخی از کشورها فقط برای زنده بودن شهروندان‌شان برنامه‌ریزی می‌کنند، ولی کشورهای توسعه‌یافته سال‌هاست که این مرحله را پشت سر گذاشته‌اند و برای زندگی کردن و خوب زندگی کردن شهروندانشان در تلاش هستند.

وی در ادامه، خطاب به نمایندگان مجلس گفت: مجلس ما باید در راستای زندگی کردن بهینه برای شهروندان برنامه داشته باشد و قانون تصویب کند.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد با بیان معنی «سندروم»، افزود: به مجموعه آثار و علایمی که نشان‌دهنده یک مشکل مشخص است، «سندروم گفته می‌شود. در پزشکی سندروم نازایی، در اقتصاد سندروم توسعه نیافتگی، سندروم عقب نگاه‌داشتگی، سندروم نبود فرصت‌های شغلی و … داریم. حال مجلس برای عبور از این همه سندروم در اقتصاد چه تدبیری اندیشیده است؟

 باعث نشر خوبی‌ها شویم، نه انسداد خوبی‌ها

رضا مطلبی، مدیرعامل موسسه خیریه ریحانه مشکلات پیش روی موسسات نیکوکاری و خیریه را برشمرد و تصریح کرد: از سال 1390 برای تراکنش‌ها سود در نظر می‌گیرند و برگه تشخیص صادر می‌کنند و ما می گوییم خود این‌ها فاقد تشخیص هستند. یکی از اصلاحاتی که باید انجام شود، در همین بخش است.

رضا مطلبی کاشانی  از سابقه موسسه خیریه و نیکوکاری ریحانه گفت و اضافه کرد: حدود 22 سال پیش این مجموعه کار خود را با حمایت از دختران معلول ذهنی در کیانشهر شروع کرد و بعد از آن، به تدریج سالمندان زن و مرد، معلولان جسمی دختر و پسر هم اضافه شد. هر یک از این گروه‌ها در مناطق مختلف نگهداری می‌شدند تا اینکه تصمیم گرفتیم همه 7 مرکز در احمدآباد مستوفی تجمیع شوند.

وی ادامه داد:عمده افرادی که در مجموعه خیریه و نیکوکاری ریحانه هستند، فاقد پدر و مادر هستند و لذا کارت ملی ندارند و به همین دلیل، دفترچه بیمه ندارند، ولی خدا را دارند و ما هم سر سفره این عزیزان هستیم.

مدیر موسسه خیریه ریحانه با اشاره به حجم اقدامات و کارهای انجام شده در این مجموعه گفت: در مجموعه، روزی 20 هزار قرص و آمپول و کپسول مصرف می‌شود و همانطور که گفتم به دلیل نداشتن پوشش‌های بیمه‌ای، همه این‌ها به صورت آزاد تهیه می‌شوند.

وی اضافه کرد: روزی 3هزار پوشک مصرف می‌شود. روزی 5 تن شستشوی لباس داریم که همه این اقدامات با عشق و علاقه صورت می‌گیرد و خدا را شکر تا به امروز یک مورد کرونا هم نداشتیم.

مطلبی کاشانی ادامه داد:‌ برخی از مسئولان از مجموعه بازدید داشتند، افرادی از دست‌اندرکاران دولتی در چند نوبت آمدند و قول‌هایی دادند که البته هیچ کمکی تا به حال صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: مجلس و قانون‌گذاران باید باعث نشر خوبی‌ها شوند، نه انسداد خوبی‌ها. در حالیکه الان اینگونه نیست. الان خیریه‌ها مشمول جرایم بیمه‌ای می‌شوند و مثلا برای یک سال موسسه خیریه ریحانه 4 میلیارد تومان جریمه در نظر گرفتند، در صورتی که موسسات خیریه‌ای باید معافیت مالیاتی داشته باشند.

فداحسین مالکی،نماینده زاهدان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مجمع خیرین کشور،   در پیشنهادی به رئیس هئیت مدیره مجمع خیرین کشور تاکید کرد: آقای بوربور، ذهن مردم الان درگیر کرونا است، لذا به نظر من بهتر است همه توان و امکانات خیرین را به آن سمت ببرید.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات ما عدم خودباوری است. توانایی‌ها و استعدادهای خود را باور نداریم و به کار نمی‌گیریم.

سیدعلی یزدی‌خواه، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس  اظهار داشت: من از همه اعضای محترم این مجمع می‌خواهم مشکلات را بگویند و انتقال دهند تا ما در مجلس بتوانیم برای حل آن‌ها، قوانین را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به سابقه تدریس خود افزود: ما به هیچ طریقی نمی‌توانیم برخی از مفاهیم مثل کمک کردن را به دانش‌آموزان‌مان انتقال دهیم تا وقتی که خود بچه‌ها نبینند که یک خیر ساختمانی و مدرسه‌ای را ساخته است.

یزدی‌خواه تصریح کرد: بارها ثابت شده است که پروژه‌های مردمی هم سریع‌تر اجرا می‌شوند و هم قیمت‌ تمام‌شده‌شان ارزان‌تر از پروژه‌های دولتی است.

لطف‌الله سیاهکلی،نماینده قزوین گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل آینده نه‌چندان دور ما، بحث سالمندی است و اگر از این فرصت استفاده نکنیم، تبدیل به بحرانی جدی می‌شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تاثیر فناوری در جامعه گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات، بعد مکان را حذف و زمان را به صفر نزدیک و تبدیل به قدرت می‌کند. ما باید از این قدرت در جهت توانمند کردن شهروندان‌مان استفاده کنیم.

سیاهکلی ادامه داد: یکی از جاهایی که می‌توان از این قدرت استفاده کرد، در خدمت به سالمندان است. فناوری اطلاعات می‌تواند قدرت از دست‌رفته آن‌ها را بازآفرینی کند.

سید جواد ساداتی نژاد، نماینده مردم کاشان گفت:‌ ما برای خیرین کشور کاری انجام ندادیم، نه برای خودشان، برای کارهای خداپسندانه‌شان. این بدهی ما مجلسیان است به مجمع خیرین کشور که امیدوارم هرچه زودتر آن طور که خود می‌خواهند، کارها پیش برود و به نتیجه برسد.

 وی افزود: من فکر می‌کنم مهم‌ترین دستاورد این جلسه می‌تواند قانون حمایت از خیرین و کارهای خیریه باشد و اگر قرار است چنین قانونی تهیه شود، چه نهادی بهتر از مجمع خیرین کشور که متن آن را تهیه کنند و به مجلس بدهد؟

 ساداتی نژاد گفت:‌تا آنجایی که من می‌دانم خیرین مدرسه‌ساز فقط در سال، 1700 میلیارد  برای ایجاد فضاهای آموزشی در سراسر کشور  کمک می کنند.

محمدعلی محسنی بندپی نماینده نوشهر  اظهار داشت: ما دو فراکسیون در مجلس داریم که فراکسیون بهزیستی و توانبخشی است و فراکسیون سالمندان. مشکلات پیش روی خیرین می‌تواند با جلسات مشترک این کمیسیون‌ها برطرف شود.

وی افزود: برای حل مشکلات و موانعی که اعضای مجمع خیرین کشور مطرح کردند باید کارگروه‌های تخصصی تشکیل شود که در آن نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور هم حضور داشته باشند تا اگر قرار است قوانینی تصویب شود، مورد تایید شورای نگهبان هم برسد و رد نشود.
 

بیانیه پایانی هشت‌بندی نشست، توسط مدیرعامل مجمع خیرین کشور قرائت شد

در متن کامل این بیانیه هشت‌بندی به شرح زیر است:مجمع خیرین کشور که برآیند خیرین و خیریه‌های فعال در سطح ملی است با هدف هم‌افزایی و گردهم‌آوردن مجامع خیری و نیکوکاران عرصه‌های مختلف تشکیل شده است. این تشکل، مهم‌ترین رسالت خود را گره‌گشایی از مشکلات مردم توسط خود مردم و ترویج و اشاعه کار خیر و انسان‌دوستانه می‌داند. این دغدغه متعالی نیکوکاران عضو مجمع خیرین کشور، همانا از مهمترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری است که بارها و بارها در دیدار با مردم و دست‌اندرکاران دولتی بر آن تاکید کرده‌اند و همواره خواسته‌اند در رفع آسیب‌های اجتماعی و بحران‌ها از توان مردمی و خیرین استفاده شود.

از همین‌روست که مجمع خیرین کشور از یک طرف به‌دنبال این است که مسئولیت‌پذیری و مسئولیت اجتماعی و فرهنگ وقف و خیر را در گستره میهن اسلامی نهادینه کند و از طرف دیگر به‌دنبال تسهیل و روان‌کردن بورکراسی انجام امور خیریه‌ها در ادارات و سازمان‌های دولتی است.

لذاست که از نمایندگان  مجلس شورای اسلامی که به‌نظر می‌رسد در عرصه تسهیل انجام امور خیر و ترویج و تبلیغ و فرهنگ‌سازی آن در کشور با مجمع خیرین کشور اشتراک نظر دارند، تقاضا داریم در عرصه قانونگذاری و تدوین مقررات و همچنین بازنگری در قوانین و مقررات دست‌و‌پاگیر، موارد زیر را در مطمح نظر خود قرار دهند.

1.  به حمد خداوند نطفه شجره طیبه هماهنگی امور خیریه‌ها در قالب همراهی تعریف شده و سازمان‌یافته بین نمایندگان مجلس و مجمع خیرین کشور با «تشکیل فراکسیون مجمع خیرین و امور خیریه» در کشور بسته شد و ان‌شاءالله شاهد به ثمر نشستن این نهال برومند انقلاب اسلامی در عرصه کارهای نیک خواهیم بود.
2. پیشنهاد می‌شود با همکاری مشترک مجمع خیرین کشور و فراکسیون مجمع خیرین و امور خیریه، قوانینی با رویکرد فرهنگی و ترویج کار خیر در برنامه‌های آموزشی فرزندان و آینده‌سازان انقلاب اسلامی تدوین شود تا درد‌آشنایی، کمک به یکدیگر، نوع‌دوستی، مسئولیت‌پذیری، سخت‌کوشی رهیافت آموزه‌ها و برنامه‌های فرهنگی ما برای کودکان و نوجوانان و جوانان آینده‌ساز کشورمان باشد.
3.  همکاری و مشارکت در جهت افزایش مشارکت‌های مردمی و رفع موانع تقنینی و تسهیل امور خیریه‌ها و تدوین قوانین حمایتی از خیرین.
4. پیشنهاد می‌شود سازوکار حضور وقف و خیریه‌ها و خدمات اجتماعی و عام المنفعه به صورت نظام‌مند در اقتصاد کشور تدوین شود و هزینه‌های سربار انجام کارهای خیر، داوطلبانه و جهادی کاهش یابد.
5. نظارت دقیقی در جهت شفافیت و آمار دقیق خیریه‌ها و عملکرد آن‌ها صورت پذیرد. چرا که عدم شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی دقیق، یکی از بزرگترین موانع بر سر راه نهادهای خیریه است.  
6.  حمایت از وقف و امور خیریه  با وضع قوانین و مقررات، معافیت‌ها، مجوزها، مشوق‌ها و ...
7. نهادینه کردن نقش مردم در رفع آسیب‌های اجتماعی و ایجاد تفاهم و درک مشترک و مناسب بین تصمیم‌سازان و برنامه‌نویسان در مجلس شورای اسلامی و مسؤولان سازمان‌های مردم‌نهاد باید در اولویت‌های این فراکسیون باشد.
8. از ظرفیت و توان تخصصی مجمع خیرین کشور در جهت بررسی و تدقیق لوایح و طرح‌های ارجاع شده به مجلس استفاده شود. به عنوان مثال طرحی که به تازگی از سوی جمعی از نمایندگان مجلس برای «تشویق حمایت از خیرین» ارایه شده است، می‌تواند بسیار پخته‌تر از آنچه مطرح شده است باشد و مجمع خیرین کشور می‌تواند در کامل‌تر شدن آن کمک کند.

انتهای پیام/
 

منبع: خبرگزاری فارس

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: