تنوع زیستی، تغییرات آب‌وهوایی و سرنوشت صخره‌های مرجانی | یکتاپرس
دانشمندان می‌گویند اقدامات دهه آینده برای جلوگیری از نابودی صخره‌های مرجانی تعیین‌کننده خواهد بود
کد خبر: ۴۴۷۵۵
۱۶:۰۰ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۰

به گزارش گروه اجتماعی یکتاپرس؛ یک گروه متشکل از محققان بین‌المللی به نمایندگی از هزاران دانشمند در سراسر جهان خواستار تعهدات و اقدامات جدید سیاست‌گذاران جهان برای محافظت و مرمت صخره‌های مرجانی هستند.

گروهی از دانشمندان در مقاله‌ای که به تازگی در همایش بین‌المللی صخره‌های مرجانی ارائه شده گفته‌اند که دهه آینده احتمالاً آخرین فرصت برای سیاست‌گذاران خواهد بود تا در تمام سطوح از «فروپاشی صخره‌های مرجانی در سراسر جهان» جلوگیری کنند.

این مقاله که توسط انجمن بین‌المللی صخره‌های مرجانی تهیه شده است ۳ راهکار را برای نجات صخره‌ها در دستور کار قرار داده است: رسیدگی به تغییرات آب‌وهوایی، بهبود شرایط محلی و بازسازی فعالانه مرجان‌ها.

آندره گروتولی(Andréa Grottoli)، استاد زمین‌شناسی دانشگاه ایالتی اوهایو و رئیس انجمن بین‌المللی صخره‌های مرجانی می‌گوید: «پیش‌بینی‌های مدل ما نشان می‌دهد که حتی اگر گرمایش کره زمین را به ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود کنیم، حداکثر ۳۰٪ از صخره‌های مرجانی در طول این قرن سالم باقی خواهد ماند.

او با ابراز نگرانی در این رابطه می‌گوید: «اگر می‌خواهیم کاری انجام شود، باید همین حالا دست به کار شویم. دانش و مدل‌ها نشان می‌دهد که تنها چند سال دیگر برای کاهش انتشار دی‌اکسیدکربن وقت باقی مانده است، وگرنه در مسیری بی‌بازگشت قرار می‌گیریم.»

به گفته محققان، صخره‌های مرجانی در نقطه‌ای حیاتی قرار دارند. مدل‌سازی‌ها نشان می‌دهد که اگر هم اکنون تغییرات آب‌وهوایی متوقف شود، برخی از صخره‌ها ممکن است زنده بمانند اما اوضاع به گونه‌ای به نظر می‌رسد که محققان تأکید دارند سرنوشت صخره‌های مرجانی در آینده نزدیک، به اقدامات امروز ما وابسته است.

گروتولی می‌گوید: «اگر همین الان خودمان را تکان ندهیم حتی ۳۰٪ از صخره‌های مرجانی نیز برای‌مان باقی نخواهد ماند و آن وقت باید جلسه بگذاریم که چطور از ۲% باقیمانده محافظت کنیم! ما همین حالا هم در تلاش برای بازیابی صخره‌ها با چالش مواجهیم. اگر در نهایت انتشار دی‌اکسیدکربن را کاهش ندهیم و کره زمین با سرعت گرم‌تر شود، تلاش برای بازگرداندن همین چند درصد نیز بیش از پیش دشوار خواهد بود.»

امسال سیاست‌گذاران از سراسر جهان از طریق کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی (COP۲۶) و کنفرانس تنوع زیستی (COP۱۵) سازمان ملل در پی تعیین چارچوب‌هایی برای نجات ارگانیسم‌های بشر هستند.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: