مرثیه روحانی برای برجام با تکرار ادعاهای بی اساس | یکتاپرس
اختصاصی یکتاپرس ؛
روحانی 8 سال کشور را در ایستگاه مذاکره متوقف کرد و به همه توصیه های دلسوزانه مسئولان ارشد نظام و کارشناسان مبنی بر عدم اعتماد به آمریکا و ضرورت نگاه به توان داخلی بی اعتنایی کرد
کد خبر: ۴۵۰۸۷
۱۵:۴۶ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۰

مرثیه روحانی

سرویس سیاسی یکتاپرس ؛ حسن روحانی در ادامه فرافکنی های اخیر خود ، بار دیگر به تکرار ادعای بی اساس درباره برجام و موانع داخلی پرداخت . وی صبح امروز در شصت و یکمین مجمع عمومی سالیانه بانک مرکزی  : « اگر دو کار در اواخر سال ۹۹ انجام شده بود شرایط ما بهتر بود یکی اینکه می‌گذاشتند در مذاکرات تحریم کارمان را انجام دهیم و دست و پای ما را نمی بستند و ما پایان ۹۹ توافق کرده بودیم. سند آن موجود است و توافق اجمالی بین ما و ۵+۱ روشن است. بهر حال یک مصوبه‌ای مجلس گذراند و آن مصوبه دست و پای مارا بست.»

وی اضافه کرد: یکی هم در بحت FATF؛ من قبلا هم اعلام کردم در FATF دولت کار خود را انجام داد و ما از لیست سیاه خارج شدیم. مجلس و شواری نگهبان به ما کمک کرد و یک جای دیگر آمد و آن را نگه داشت.»

روحانی تاکید کرد: برخی از مشکلات ربطی به دولت ندارد و پای دولت نوشته می شود. اگر اختیارات لازم را که قانون اساسی به ما می دهد داشتیم ما آغاز سال ۱۴۰۰ تحریمی نداشتیم. FATF در اختیار دولت نیست و یک جای دیگر گیر کرده است. جنگ اقتصادی به دولت مربوط نمی‌شود. جنگ اقتصادی یک نفر در کاخ سفید تصمیم گرفته است. بعضی از امور هست که دولت به تنهایی قادر نیست. برخی از اموری که پای دولت نوشته می شود به دولت مربوط نمی شود »

در خصوص این اظهارات بی اساس روحانی ذکر چند نکته لازم می باشد :

1- نخست آنکه همانطور که بارها اشاره شده است ، اینگونه اظهارات تنها برای فرار از پاسخگویی نسبت به مشکلاتی بوده که در نتیجه سیاست های خسارت بار و بی تدبیری های روحانی در کشور به وجود آمده است . همانطور که در گزارش های پیشین اشاره شده ( اینجا بخوانید ) جناب رئیس جمهور و جریان اصلاحات یکبار برای فرار از پاسخگویی مشکلات کشور را به گردن دولت احمدی نژاد و اصولگرایان می اندازند ، یک روز همه مشکلات بر گردن کرونا و ترامپ می افتد ، روز دیگر "جنگ اقتصادی" اسم رمز برای عدم پاسخگویی می شود و امروز نوبت مجلس و نهادهای حکومتی می رسد ! پر رویی نجومی این جماعت آنجاست ایامی هم در برابر فشارهای منتقدان تاکتیک فرار رو به جلو را پیش گرفته و با کلید واژه " اگر ما نبودیم " اوضاع بدتر بود ، دلار گران تر بود و ... به منتقدان جواب می دادند . 

2-روحانی بار دیگر در اظهارات خود عدم احیای برجام را برگردن مجلس شورای اسلامی انداخته است . این ادعا در حالی مطرح شده که اولا در داخل کشور هیچ مقامی را نمی توان یافت که مخالف توافق خوب و برداشته شدن تحریم و رفع مشکلات معیشتی مردم باشد و برخی ادعاها مبنی بر اینکه در داخل برخی نفعشان بر عدم احیای برجام بوده تنها با هدف پوشش ضعف و ناکارآمدی دولت و تیم مذاکره کننده مطرح می شود . دوما طرح مجلس در واقع ابزاری در دست دستگاه دیپلماسی برای رفع تحریم‌ها می باشد . قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها پشتیبانی بزرگ و قوی از جهات فنی ، حقوقی و سیاسی برای تیم مذاکره کننده ایرانی بوده و فرصت های بسیاری را احقاق حق ایران فراهم می کند . به عقیده کارشناسان هدف این قانون چیزی جز قرار دادن ایران در شرایطی برتر برای تأمین منافع ملی، در کنار ایجاد بازدارندگی در مقابل تهدیدات امنیتی و از همه مهم‌تر انتفاع اقتصادی ایران، نبوده است . پس روحانی نمی تواند عدم احیای برجام را بر گردن مجلس و این طرح راهبردی بیاندازد . اما چرا برجام احیا نشد ؟!

3- آنچه که در هفته های اخیر از مذاکرات وین معلوم گردید ، دامی بود که آمریکا برای تیم مذاکره کننده طراحی کرد تا ایران به احیای برجامی بدون هیچگونه تضمین منفعت اقتصادی ، لغو کامل تحریم ها و راستی آزمایی رضایت دهد . در واقع به عقیده همه کارشناسان زیاده خواهی های آمریکا و دولت های غربی مانع اصلی احیای برجام بود . اخیرا وزیر خارجه روسیه گفته است : «موضع ایران در قبال پرونده هسته‌ای منصفانه است، اما غرب تلاش می‌کند تعهدات جدیدی را به تهران تحمیل کند». «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران می‌گوید: «ایرانی‌ها از ما می‌خواهند که همه تحریم‌هایی که ترامپ از سال ۲۰۱۸ وضع کرده یا دوباره برقرار کرده است را لغو کنیم و این خواسته زیادی است.‌ ما آمادگی داریم تحریم‌هایی را که لغو شدن آن‌ها برای بازگشت به برجام لازم است، برداریم اما همه تحریم‌هایی که دولت ترامپ وضع کرده را لغو نخواهیم کرد» روحانی 8 سال همه مشکلات را به مذاکرات و توافق با آمریکا گره زد و در این مدت تمام تلاش خود را در جهت تغییر ذهنیت منفی جامعه نسبت آمریکا به کار برد اما در مقابل غرب و آمریکا به این توافق نانوشته هیچگونه پایبندی نشان ندادندو طبیعتا روحانی مجبور است آدرس غلط درباره رفع تحریم به جامعه بدهد . 

4- اما در خصوص موضوع FATF به طور خلاصه باید گفت که دستیابی بی‌واسطه و سریع به تراکنش‌های مالی و رصد لحظه‌ای رویدادهای پولی-بانکی یکی از خطرات این سیستم برای کشور می باشد و یا شناسایی افراد و روش هایی که ایران توانست در اوج تحریم های ظالمانه غرب، اقلام مورد نیاز خود را تامین نماید نیز از دیگر دستاوردهای این توافق برای طرف خارجی می تواند باشد. اما روحانی با وجود آگاهی از این ماجرا همچنان با سیاه نمایی برای پیوستن به fatf اصرار می ورزند . 

و نکته پایانی اینکه ، همچون گذشته روحانی برای فرار از پاسخگویی صحبت از اختیارات کم ، جنگ اقتصادی ، ترامپ و .. می کند و مشکلات موجود را بر گردن آنها می اندازد . این درحالی است که بسیاری از مشکلات کشور در داخل و با حمایت از توان داخلی قابل حل بود . بی شک بسیاری از گرانی های امروز از مواد غذایی تا مسکن و یا بحران بی آبی در خوزستان و سیستان و صد ها مشکل دیگر تنها به دلیل سو مدیریت ها و ناکارآمدی روحانی و وزرایش می باشد . او 8 سال کشور را در ایستگاه مذاکره متوقف کرد و به همه توصیه های دلسوزانه مسئولان ارشد نظام و کارشناسان مبنی بر عدم اعتماد به آمریکا و ضرورت نگاه به توان داخلی بی اعتنایی کرد حال امروز پس از 8 سال درحالی دولت را تحویل میدهد که هیچ عملکرد مثبتی را نمی توان در کارنامه 8 ساله وی پیدا کرد و در حقیقت باید گفت دولت روحانی ناکارآمد ترین دولت پس از انقلاب اسلامی می باشد .

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: