چرا 50 درصد هواپیماهای کشور زمین گیر شدند؟ | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
کارشناسان معتقدند که دولت باید با ارائه تسهیلات مناسب به ایرلاین ها، از بخش حمل و نقل هوایی حمایت کند تا ایرلاین ها از شرایط بحرانی فعلی خارج شوند.
کد خبر: ۵۳۳۶۱
۱۸:۲۲ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰

هواپیماهای کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، صنعت هواپیما در کشورهای مختلف به یک منبع درآمد زایی مناسبی تبدیل شده است و کشورهای پیشرفته با فروش هواپیما به سودهای کلانی می رسند. البته برخی از کشورها هم با خرید هواپیماهای پیشرفته توانستند صنعت گردشگری را در کشور خود گسترش دهند.

در این چند سال اخیر با افتتاح فرودگاه های مختلف در سراسر ایران، استفاده از هواپیما به دلیل راحتی و سرعت بخشیدن به زمان؛ مورد استفاده بیشتری قرار گرفت. علی رغم اینکه سفر به برخی از کشورهای همسایه به صورت زمینی هم امکان پذیر است اما مردم کشورمان ترجیح می دهند از راه هوایی مسافرت کنند.

به دلیل گسترش بیماری کرونا، استفاده از سفر هوایی تحت تاثیر این بیماری با چالش هایی همراه شد و طبق آمارها ؛ سفرهای هوایی در دو سال اخیر  75 درصد کاهش یافت. باتوجه به کاهش درآمد سازمان هواپیمایی قطعا در آینده با مشکلات بسیاری در جهت خرید یا تعمیرات هواپیماها مواجه خواهیم شد.

آنچه دیگران میخوانند:در حال خرید هواپیما‌های جدید هستیم

رضایی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، در اینباره گفت:50 درصد هواپیماهای کشور زمین گیر شده‌اند در حالی که تقاضا برای سفرهای هوایی بالا است. باید هواپیماهای زیر 10 سال خریداری کرد، برای خرید و واردات هواپیما مشکلی نداریم.

او افزود: فاصله زیادی بین عرضه و تقاضا در صنعت هوانوردی مطرح است و از طرفی محدود بودن تعداد صندلی‌های پروازی نسبت به تقاضای سفر سبب بالا رفتن قیمت بلیت هواپیما شده است.

براساس این گزارش، کارشناسان معتقدند که دولت باید با ارائه تسهیلات مناسب به ایرلاین ها، از بخش حمل و نقل هوایی حمایت کند تا ایرلاین ها از شرایط بحرانی فعلی خارج شوند.

راهکار دولت سیزدهم چیست؟

دقیقا 5 سال گذشته پس از توافق برجام، ایران و ایرباس قراردادی را امضا کردند که بر اساس آن 100 فروند هواپیما در بازه زمانی 10 ساله تحویل هواپیمایی ملی ایران (هما) شود. این قرارداد شامل 46 فروند هواپیما از خانواده A320، تعداد 38فروند هواپیما از مدل A330 و 16 فروند از نوع A350 بود.

براساس اخبار موجود؛ قرار بود این هواپیما ها از اوایل سال 2017 میلادی در یک فرآیند زمانی 10 ساله طبق مفاد قرارداد تحویل ایران ایر شوند. با این حال هواپیمایی هما فقط سه فروند از ایرباس‌های مورد سفارش را تحویل گرفت. نخستین فروند از این قرارداد یک هواپیما از نوع 320 بود که در سال 95 وارد ناوگان هما شد.

هم‌چنین از قرارداد با شرکت هواپیماساز ای. تی. آر که شامل خرید 20 فروند هواپیما بود 13 فروند آن تحویل ایران ایر شد یعنی بعد از توافقات برجام می شود به ورود مابقی هواپیماهای دلخوش بود اما قطعا دولت سیزدهم چشم انتظار توافقات برجام نمی ماند و در زمان کوتاهی اقدامات لازم را انجام می دهد.

به گزارش یکتاپرس، قطعا وزیر راه و شهر سازی مسیر سختی در پیش خواهد داشت اما به اعتقاد کارشناسان این وزارت خانه اگر سعی کند بودجه و اعتبارات هر بخش را در همان حوزه هزینه کند و همانند گذشته شاهد نباشیم که بودجه حوزه حمل‌ونقل در بخش شهرسازی و معماری خرج شود یا بالعکس قطعا به نتیجه مورد نظر خواهیم رسید.

انتهای پیام/ 

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: