نگاهی به خصوصیات تیپ شخصیتی ISFP | یکتاپرس
همه انسان ها با دارا بودن خصوصیات رفتاری و تعاملی خود تیپ شخصیتی خاص خود را بیان می کنند. به عبارتی هر فردی در زندگی خود دارای تیپ شخصیتی منحصر به خود است.
کد خبر: ۵۴۰۹۶
۰۱:۲۰ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۰

نگاهی به خصوصیات تیپ شخصیتی ISFP
به گزارش یکتاپرس، ISFP، یک کد چهار رقمی و یکی از 16 تیپ شخصیتی است که توسط آزمون شخصیت مایرز-بریگز، تشخیص داده می شود.

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، معمولا به عنوان افرادی ساکت، آرام و خونسرد توصیف می شوند. معمولا به این افراد لقب «هنرمند» داده می شود.

طبق گفته دیوید کِرسی، خالق «نظریه طبایع کرسی»، تقریبا 5 تا 10 درصد از افراد، دارای تیپ شخصیتی ISFP هستند. این تیپ شخصیتی، نقطه مقابل تیپ ENTJ است.


ویژگی های کلیدی تیپ شخصیتی ISFP

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، دوست دارند همه گزینه ها برایشان باز باشد. به همین دلیل، با تاخیر تصمیم گیری می کنند تا شاید چیزی تغییر کند یا گزینه دیگری به وجود آید!
طبق آزمون شخصیت مایرز-بریگز، افراد ISFP مهربان، صمیمی، حساس و ساکت هستند. بر خلاف افراد برونگرا که از تعامل با دیگران انرژی می گیرند، افراد درونگرا در کنار دیگران انرژی از دست می دهند. افراد درونگرا پس از وقت گذرانی با دیگران، احساس می کنند مدتی نیاز دارند تنها باشند. به همین دلیل، آن ها معمولا ترجیح می دهند فقط با چند نفر از دوستان صمیمی و اعضای خانواده شان در تعامل باشند. با وجود اینکه ساکت و تودار هستند، به عنوان افرادی دلسوز، آرام بخش و با ملاحظه نیز، شناخته می شوند. این افراد، نگرش خونسردانه ای دارند و دیگران را همان طور که هستند، می پذیرند.

افراد دارای این تیپ شخصیتی، دوست دارند بر جزئیات تمرکز کنند. آن ها بیش تر وقت خود را به جای نگرانی برای آینده، صرف فکر کردن به حال و لحظه اکنون می کنند. آن ها تمایل دارند به جای این که صرفا یک «رویاپرداز» باشند، «عمل» کنند. آن ها تمایلی به ایده های انتزاعی ندارند، مگر آن که به نوعی کاربرد عملی در آن ها بیابند. این افراد، دوست دارند از تجربیاتی که مستقیما در آن دست دارند، بیاموزند.


نقاط ضعف و قوت افراد ISFP

از نقاط قدرت افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، می توان به آگاهی کامل از محیط پیرامون، عمل گرایی، علاقمندی به آموختن از تجربیات و وفاداری به ارزش ها و باورها اشاره کرد.

ویژگی هایی نظیر عدم علاقمندی به اطلاعات نظری و انتزاعی، توداری و سکوت، نیاز مبرم به حفظ روند شخصی و عدم تمایل به بحث و ستیز، از نقاط ضعف این افراد به شمار می رود.

عملکردهای شناختی

آزمون MBTI، چهار عملکرد شناختی مختلف (منطقی، احساسی، شهودی، حسی) را نشان می دهد. هر یک از این عملکردها، یا به صورت برونگرایانه، و یا به صورت درونگرایانه بروز می کنند. ترتیب این عملکردها، همان چیزی است که شخصیت منحصر به فرد هر فرد را تعیین می کند.

عملکرد غالب: احساسی درونگرایانه

افراد ISFP، بیش تر به نگرانی های شخصی اهمیت می دهند تا اطلاعات عینی و منطقی. افراد دارای این تیپ شخصیتی، با هر نوع اطلاعات و تجربیاتی، بر اساس نوع احساس شان نسبت به آن برخورد می کنند. آن ها سیستم ارزشی خودشان را دارند و به صورت خودجوش، همه چیز را بر اساس نظر و اعتقاد خودشان قضاوت می کنند.

عملکرد کمکی: حسی برونگرایانه

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، در هماهنگی کامل با جهان پیرامون خود قرار دارند. آن ها با اطلاعات حسی، بسیار هماهنگ اند و نسبت به هر تغییر کوچکی که در پیرامون شان رخ می دهد، تیز و آگاهند. به همین دلیل، آن ها اغلب تاکید زیادی بر زیبایی شناسی دارند و طرفدار هنرهای زیبا هستند.

آن ها بر لحظه حال تمرکز دارند، اطلاعات جدید را دریافت می کنند و سپس اقدام می کنند. آن ها نسبت به پیرامون خود، حسی قوی دارند و اغلب متوجه جزئیات ریزی می شوند که شاید دیگران حواس شان نباشد.
هنگام یادآوری خاطرات گذشته، قادرند تصویر دقیق همه چیز را به همراه بوها و صداها و احساسات دخیل در آن خاطره، به یاد بیاورند.

عملکرد درجه دو: شهودی درونگرایانه

این عملکرد در پس شخصیت اصلی این افراد وجود دارد و توسط عملکرد برونگرایی حسی تغذیه می شود.
افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، هنگام دریافت اطلاعات معمولا از ندای درونی یا «حس ششم» خود در خصوص وقایع و شرایط استفاده می کنند. اگرچه آن ها به طور کلی از ایده ها و مفاهیم انتزاعی خوش شان نمی آید، اما این عملکرد درونگرایی شهودی، ممکن است آن ها را به تجربه چنین مفاهیمی در مورد خود و دیگران سوق دهد.

عملکرد درجه سه (نادر): منطقی برونگرایانه

یکی از نقاط ضعفی که افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP می توانند داشته باشند، در امر سازمان دهی و نظم دادن است؛ اگرچه این عملکرد عمدتا در شرایط خاص بروز می کند.
این عملکرد، در خصوص تلاش برای یافتن موثرترین راه برای انجام هر کاری است. یک فرد ISFP، ممکن است بر روی جزئیات و یافتن بهترین راه برای بیان ایده متمرکز باشد.

افراد برجسته دارای تیپ شخصیتی ISFP که ممکن است بشناسید

مرلین مونرو، بازیگر
آگوست رودین، مجسمه ساز
دیوید بکهام، فوتبالیست
نیل سیمون، نمایشنامه نویس
هری پاتر، کاراکتر تخیلی

روابط شخصی

افراد تیپ ISFP، درونگرا هستند. آن ها تمایل به توداری و سکوت دارند؛ خصوصا در کنار افرادی که خوب نمی شناسند. آن ها ترجیح می دهند با گروهی از دوستان صمیمی و اعضای خانواده شان وقت بگذرانند.

این افراد، برای خود فضای خصوصی دارند و احساسات شان را برای خود نگه می دارند. در برخی موارد، ممکن است از به اشتراک گذاشتن چیزی که در فکرشان می گذرد، احساسات و نظرات شان با دیگران و حتی شریک احساسی شان خودداری کنند.

از آنجا که آن ها ترجیح می دهند احساسات شان را درون خود نگه دارند و از مجادله خودداری کنند، اغلب نیازها و خواسته های دیگران را برآورده می کنند.

افراد تیپ ISFP، ارزش های قوی دارند اما سعی نمی کنند دیگران را وادار کنند که نقطه نظرات شان را به اشتراک بگذارند.

آن ها عمیقا به دیگران، خصوصا دوستان صمیمی و خانواده شان اهمیت می دهند. این افراد عمل گرا هستند و ترجیح می دهند این اهمیت دادن را با عمل نشان دهند، نه با بروز احساسات و عواطف شان.

مسیرهای شغلی

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، عاشق حیوانات هستند و احترام خاصی برای طبیعت قائلند. آن ها ممکن است به دنبال مشاغل یا سرگرمی هایی باشند که با فضای بیرون و حیوانات سر و کار دارند.

از آنجا که این افراد ترجیح می دهند بر لحظه حال تمرکز کنند، در مشاغلی که با مسائل عملی جهان حقیقی در ارتباط است، بهتر عمل می کنند. خصوصا مشاغلی که آزادی عمل و خود مختاری زیادی به آن ها می دهد، برای افراد تیپ ISFP دارای جذابیت هستند.

مشاغل رایج برای تیپ شخصیتی ISFP

هنرمند
موسیقیدان یا آهنگساز
سرآشپز
طراح
جنگلبان
پرستار
طبیعت شناس
پزشک اطفال
روانشناس
مددکار اجتماعی
معلم
دامپزشک
نکاتی برای تعامل با افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP

روابط دوستانه

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، صمیمی هستند و با دیگران خوب کنار می آیند. اما قبل از این که با شما صمیمی شوند، باید شما را خوب بشناسند. شما با حمایت و پذیرش این افراد همانطور که هستند، می توانید دوست خوبی برای آن ها باشید. این افراد می توانند با نشاط و مفرح باشند، اما گاهی اوقات بسیار سرسخت می شوند. باید این را بدانید که دوست ISFP شما، گاهی دوست دارد با شما وقت بگذراند، و گاهی دوست دارد به حریم شخصی خود رفته و تنها باشد.

روابط والدینی

کودکان ISFP، تمایل به کمال گرایی دارند و نسبت به خود شدیدا منتقدند. این کودکان به خاطر انتظارات بالایی که از خود دارند، معمولا مهارت ها و استعدادهای خود را دست کم یا نادیده می گیرند. اگر پدر یا مادر یک کودک ISFP هستید، باید کودک خود را تشویق کنید که با خود مهربان تر باشد و ارزش خود را بشناسد.

روابط عاطفی

افراد دارای این تیپ شخصیتی، معمولا در روابط عاطفی شان بسیار با ملاحظه هستند؛ تا جایی دائما توجه شان معطوف به خواسته های اوست و به همه خواسته هایش تن می دهند. از آنجا که اغلب نمی توانند احساسات و نیازهای خود را به خوبی بروز دهند، بسیار مهم است که شما سعی کنید تا می توانید او را درک کنید. هنگام تصمیم گیری، این اطمینان را به او بدهید که صدای او نیز شنیده شده، و احساسات او نیز به اندازه احساسات شما در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: