ارتباط مستقیم چاقی کودکان با استفاده افراطی از گوشی و تبلت | یکتاپرس
تحقیقات نشان می‌دهد یکی از عوارض استفاده افراطی از فضای مجازی و فناوری اطلاعات، چاقی است که این مساله در کودکان در سال‌های اخیر شیوع گسترده‌ای یافته است.
کد خبر: ۵۵۲۸۹
۰۸:۴۰ - ۰۷ مهر ۱۴۰۰

ارتباط مستقیم چاقی کودکان با استفاده افراطی از گوشی و تبلت

به گزارش گروه اجتماعی یکتاپرس، رشد خیره کننده فناوری اطلاعات و ارتباطات، علیرغم فرصت‌های فراوانی که ایجاد کرده است، آسیب‌ها و تهدیدات متعددی نیز به دنبال داشته است که یکی از این عوارض و آسیب‌های استفاده بیش از حد و افراطی از اینترنت و گوشی‌های همراه، چاقی و افزایش وزن است. بر اساس یک مطالعه در موسسه میلکن کالیفرنیا، افزایش زمان استفاده از رایانه، بازی‌های ویدئویی و تماشای تلویزیون، عامل اصلی افزایش چاقی در سراسر جهان است. یافته‌های محققان موسسه میلکن در کالیفرنیا نشان از ارتباط مستقیم بین استفاده گسترده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و افزایش چشمگیر چاقی در ۲۷ کشور بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۹ داشته است. موسسه میلکن یک اتاق فکر مستقل اقتصادی است.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، از سال ۱۹۷۵ چاقی در جهان تقریباً سه برابر شده است. در سال ۲۰۱۶، بیش از ۱.۹ میلیارد افراد ۱۸ سال و بالاتر، اضافه وزن داشتند. از این تعداد بیش از ۶۵۰ میلیون نفر چاق بودند. ۳۹ درصد از بزرگسالان ۱۸ سال به بالا در سال ۲۰۱۶ اضافه وزن داشتند و ۱۳ درصد چاق بودند. ۳۹ میلیون کودک زیر ۵ سال در سال ۲۰۲۰ اضافه وزن یا چاقی داشتند. در سال ۲۰۱۶ بیش از ۳۴۰ میلیون کودک و نوجوان ۵ تا ۱۹ ساله دارای اضافه وزن یا چاقی بودند.

به گفته محققان، میزان چاقی در بسیاری از کشور‌های در حال توسعه نیز به سرعت در حال افزایش است. به عنوان مثال، میزان چاقی در چین بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ بیش از دو برابر شده است، از ۲.۵ درصد به ۵.۷ درصد رسیده است.

ایالات متحده دارای بالاترین درصد بزرگسالان چاق (نزدیک به ۳۴ درصد) است، پس از آن مکزیک (۳۰ درصد)، نیوزلند (حدود ۲۶ درصد)، استرالیا (نزدیک به ۲۵ درصد) و کانادا (کمی بیش از ۲۴ درصد) قرار دارند.

عوارض چاقی بر کودکان با استفاده افراطی از گوشی و تبلت

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی حدود ۳۸.۲ میلیون کودک زیر ۵ سال در سال ۲۰۱۹ دارای اضافه وزن یا چاقی بوده اند که یکی ازعمده دلایل آن، استفاده بیش از حد از گوشی و تبلت و بی تحرکی بوده است. به گفته دانشمندان چاقی در کودکان می‌تواند موجب دیابت، کبد چرب، افزایش کلسترول، اختلالات تعادلی و به ویژه اختلالات ستون فقرات شود. طبق تحقیقات اگر والدین کودک دارای اضافه وزن هستند، احتمال چاقی کودک تقریبا ۸۰ درصد است. اگر یکی از والدین دارای اضافه وزن یا چاقی باشد، احتمال چاقی کودک ۴۰ درصد است.

علاوه بر ارتباط مستقیم استفاده از فناوری اطلاعات با چاقی در کودکان، استفاده بیش از حد از گوشی و فناوری اطلاعات، آسیب‌ها و عوارض و اختلالات روانی جسمانی متعددی برای کودکان به دنبال دارد که از جمله می‌توان به دیابت نوع ۲، اضطراب، کمبود بینایی، افسردگی، پرخاشگری و ... اشاره کرد.

راه حل مقابله با چاقی کودکان و نوجوانان چیست؟

اما راه حل این مشکل پیچیده چیست؟ در یک کلام مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر دوران کودکی، وظیفه والدین یا سرپرستان است که قوانین مربوط به استفاده محدود از گوشی و فناوری اطلاعات را تعیین کنند. کارشناسان توصیه می‌کنند بیش از دو ساعت از "فناوری" بی تحرک در روز استفاده نشوند و سایر متخصصان حداقل ۳۰ دقیقه ورزش و پنج بار در هفته را توصیه می‌کنند. به طور کلی بهتر است برای کودک تا سنین نوجوانی گوشی یا تبلت جداگانه تهیه نشود و صرفا به آن‌ها اجازه داده شود، از گوشی والدین استفاده کنند. در سنین پایین و سال‌های اولیه دبستان بهتر است دسترسی کودک محدود باشد.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: