کسری بودجه و خیز دولت برای رشد اقتصادی | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
آیت الله رئیسی به میدان آمد تا علاوه بر رفع مشکلات معیشتی، اعتماد از دست رفته مردم که با ناکارآمدی دولت سابق به وجود آمد را از بین ببرد.
کد خبر: ۵۷۲۲۵
۱۳:۲۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰

کسری بودجه

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، دولت سابق سال ها را با کسری بودجه پشت سر گذاشت و اکنون این میراث به دولت سیزدهم رسید. آیت الله رئیسی باید امسال را با کسری بودجه سپری کند اما چگونه می شود با این کسری بودجه به رشد اقتصادی هم رسید؟

تیم اقتصادی دولت سال سختی را پیش رو دارد آنها علاوه بر رشد اقتصادی باید به کسری بودجه هم فکر کنند تا با ارتقای اقتصادی سال آینده از هرگونه کسری بودجه جلوگیری شود.

دولت در تلاش است که بودجه 1401 با تغییر اساسی همراه باشد و دولتمردان در تلاش هستند که متفاوت ترین بودجه نسبت به سال های گذشته را تدوین کنند. کارشناسان معتقدند اگر دولت ساختار بودجه را تغییر دهد قطعا کسری بودجه هم در دولت شکل نمی گیرد.

ساختار تغییر بودجه

دولت سیزدهم در تلاش است بودجه را در سال آینده تدوین کند که بتواند علاوه بر ثبات اقتصادی ارزش پول ملی را هم ارتقا دهد. برخی از کارشناسان معتقدند؛ دولت سابق برای جبران کسری بودجه به سمت بازار سرمایه می رفت تا بتواند از طریق بورس کسری بودجه خود را جبران کند اما دولت سیزدهم با تغییر ساختار بود به دنبال تغییر اصلاحات اقتصادی است.

آیت الله رئیسی به میدان آمد تا علاوه بر رفع مشکلات معیشتی، اعتماد از دست رفته مردم که با ناکارآمدی دولت سابق به وجود آمد را از بین ببرد. 

رئیس جمهور در ابلاغیه جدید خود تمامی وزارتخانه ها را مکلف کرد تا بر اساس برنامه و بودجه انضباط مالی را در نظر بگیردند و از هرگونه کسری بودجه جلوگیری کنند. 

آنچه دیگران میخوانند:نمایندگان هنگام قرائت گزارش تفریغ بودجه نمی‌توانند اظهارنظر کنند

به اعتقاد کارشناسان دولت سیزدهم برای رفع مشکلات موجود باید ساختار بودجه را تغییر دهد. به اعتقاد آنها بودجه دولت، مهم ترین ابزار مالی است که در اختیار تصمیم سازان و تصمیم گیرندگان اقتصادی و سیاسی قرار می گیرد. در سال های گذشته دولت سابق برای جبران کسری بودجه به دنبال استقراض از بانک مرکزی بود که این روش به اعتقاد اقتصاددانان چشم دوختن دولت به بانک مرکزی برای رفع کسری بودجه است که به معنای افزایش تورم می باشد.

کارشناسان معتقدند اگر مردم امروز فشار تورم را در زندگی احساس می‌کنند به دلیل همین کسری بودجه‌ای است که دولت با آن مواجه است و اقدام جدی در راستا اصلاح کسری بودجه انجام نداده و مطالبه جدی مردم، نخبگان و رسانه‌ ها باید برای انجام اصلاحات ساختاری باشد. به اعتقاد آنها بودجه سال 1400 با نگاه سیاسی بسته شده که راه مناسبی برای بودجه ریزی نیست. 

خیز دولت برای رشد اقتصادی

دولت با کسری بودجه سرسام آوری دست و پنجه نرم می کند، که باید در این راستا گام های موثری بردارد. اما سوالی که مردم با اآن مواجه هستند که چگونه ممکن است با این کسری بودجه به رشد اقتصادی هم رسید؟

کارشناسان معتقدند که دولت از دو راه می تواند به مشکلات اقتصادی را برطرف کند. دولت آیت الله رئیسی می تواند به صورت کوتاه مدت و بلند مدت مشکلات موجود را برطرف کند. به اعتقاد کارشناسان در کوتاه مدت می توان با استفاده از ظرفیت دستگاه های دولتی، عمومی و خصوصی از جمله نهادهای حمایتی و سازمان های مردم نهاد، به کمک اقشار آسیب دیده شتافت اما در بلند مدت با تغییر سبک زندگی و آموزش مهارت‌ های زندگی و توانمند سازی خانوارها در جهت کسب درآمد بیشتر، آنان را یاری کرد.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: کسری بودجه ، دولت

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: