تلاش ترامپ برای مخفی نگه‌داشتن اسناد حمله به کنگره ناکام ماند | یکتاپرس
درخواست رئیس جمهور سابق آمریکا از یک دادگاه این کشور برای ممانعت از انتقال اسناد حمله به کنگره از آرشیو ملی این کشور ناکام ماند.
کد خبر: ۶۰۹۴۳
۱۷:۴۵ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰

تلاش ترامپ برای مخفی نگه‌داشتن اسناد حمله به کنگره ناکام ماند

به گزارش گروه بین الملل یکتاپرس، درخواست «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا برای ممانعت از تحویل اسناد مربوط به حمله سال گذشته به ساختمان کنگره این کشور توسط یک قاضی فدرال آمریکا رد شد.

به نوشته پایگاه خبری «هیل»، ترامپ با تشکیل پرونده‌ای قضایی قصد داشت مانع از تحویل اسناد موجود در آرشیو ملی آمریکا به کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا شود که وظیفه تحقیق درباره حوادث ششم ژانویه را بر عهده دارد.

عصر سه‌شنبه به وقت محلی «تانیا چاتکین» قاضی فدرال آمریکا این درخواست ترامپ را رد کرده و اعلام کرد «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در «بهترین جایگاه» برای تصمیم‌گیری درخصوص تحویل این اسناد قرار دارد.

آرشیو ملی آمریکا قصد داشت روز جمعه این اسناد را به کنگره تحویل دهد و حالا با رأی چاتکین، وکلای ترامپ به‌دنبال ثبت درخواست تجدید نظر هستند اما به‌نظر نمی‌رسد بتوانند نظر این قاضی فدرال را تغییر دهند.

ترامپ اواخر مهر از کمیته کنگره که درباره حمله مرگبار ششم ژانویه به کنگره آمریکا تحقیق می‌کند، شکایت و ادعا کرد که درخواست اعضای آن برای سوابق کاخ سفید در دوران وی غیرقانونی است.

ترامپ گفته سوابق مورد درخواست کمیته مجلس نمایندگان تحت پوشش دکترین حقوقی موسوم به اختیارات اجرایی است که از محرمانه بودن برخی ارتباطات کاخ سفید محافظت می‌کند.

این شکایت همچنین جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا را به حقه سیاسی متهم می‌کند که از اعطای اختیارات اجرایی به پرونده‌ها برای جلوگیری از رفتن آن‌ها به کمیته منتخب مجلس، امتناع می‌کند.

«لیز چنی» جمهوری‌خواه و «بنی تامپسون» دموکرات که از اعضای این کمیته هستند، در بیانیه‌ای کتبی در واکنش به شکایت ترامپ گفتند رئیس‌جمهور سابق به دنبال ایجاد تاخیر و مانع در تحقیقات آن‌ها است.

طبق اختیارات اجرایی که در قانون اساسی آمریکا درج شده است، رئیس جمهور می‌تواند بنا به صلاح‌دید خود، از انتشار اسناد و مدارک دولت و دستیابی قانون‌گذاران و مقامات قضایی به آن‌ها جلوگیری کند.

این در حالی است که ترامپ پیش‌تر مدعی شده بود با استفاده از اختیارات اجرایی، مانع از دسترسی کنگره به اسناد و مدارک مربوط به حوادث حمله به کنگره خواهد شد و بر این فرضیه قانونی اتکا کرده که بر اساس آن روسای جمهور و دستیارانش می‌توانند مانع از انجام تحقیقات کنگره حتی به مدت چند دهه شوند.

با این حال، «جیمی بی. راسکین» عضو دموکرات این کمیته کنگره و مدرس قانون اساسی به روزنامه واشنگتن پست گفت: «چیزی به اسم اختیارات اجرایی برای رئیس جمهور سابق وجود ندارد. چنین چیزی کاملاً بی‌اساس و نامربوط است».

دولت بایدن نیز اعلام کرده با کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا درخصوص تحقیق درباره این حادثه همکاری خواهد کرد.

ششم ژانویه (۱۷ دی) کنگره آمریکا در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمریکایی به نتیجه رأی‌گیری در ایالت آریزونا، ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمت‌آمیز برگزار کنند.

حامیان ترامپ اما در جمعیت بسیار گسترده به کنگره حمله کرده و بعد از درگیر شدن با نیروهای امنیتی، راه خود را به درون ساختمان و اتاق‌های مختلف آن باز کردند. در جریان این حمله، پنج نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند.

حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا استیضاح دوم او در کنگره را رقم زد. با این حال محاکمه ترامپ در مجلس سنای آمریکا با مخالفت جمهوری‌خواهان مواجه شد و شکست خورد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس
برچسب ها: ترامپ

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: