برگزاری مراسم بزرگداشت حاج حیدر رحیم‌پور ازغدی | یکتاپرس
مراسم بزرگداشت مرحوم حاج‌حیدر رحیم‌پور ازغدی عصر امروز در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم‌سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
کد خبر: ۶۰۹۵۰
۱۸:۴۵ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰

 رحیم‌پور ازغدی

به گزارش گروه فرهنگی یکتاپرس، مراسم بزرگداشت مرحوم حاج‌حیدر رحیم‌پور ازغدی عصر امروز در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم‌سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.

حسن رحیم‌پور ازغدی، سعید قاسمی، وحید جلیلی و محمدصادق شهبازی از سخنرانان این مراسم بودند.

* مرحوم رحیم‌پور ازغدی همیشه دوست داشت طلبه و مشغول درس و بحث باشد

سعید قاسمی طی سخنانی در این مراسم گفت: در اولین فرصتی که دست می‌دهد مرحوم حاج‌حیدر رحیم‌پور ازغدی با حضرت امام بیعت می‌کند و با توجه به روحیاتی که داشتند علی رغم اینکه در سال‌های بعد انقلاب به ایشان چندین پست پیشنهاد شد حاج حیدر قبول نکرد؛ از این بابت که همیشه دوست داشت طلبه و مشغول درس و بحث باشد.

وی تاکید کرد: اما این نکته حائز اهمیت است که در کنار درس و بحث فعالیت اقتصادی را خودش شروع کرد و کشاورزی و دامپروری را مشخصا انجام داد و حتی به فعالیت دامپروری صنعتی پرداخت. 

قاسمی ادامه داد: حاج حیدر با فعالیت دامپروری و کشاورزی از نزدیک آشنا بود و کتابی را نوشت موشکافی بسیار ریز و دقیق فرایند کشاورزی و دامپروری است که در کشور دارد اتفاق می افتد و اینکه چرا این مدل فشل است و چرا به بالندگی نمی‌رسد.

وی خطاب به دانشجویان افزود: دوستان در گام دوم مسئولیت بسیار سنگینی دارید بخصوص شما دانشجویان محترم.

قاسمی اظهار داشت: فرزندان انقلابی که قرار است در گام دوم پرچم انقلاب را بلند کنند باید از جنس فرزند خلف حاج حیدر باشند؛ یعنی بی پروا و با منطق. 

*  هنوز تحلیل درستی از انقلاب اسلامی ارائه نشده است

وحید جلیلی فعال فرهنگی هم در این مراسم گفت:‌ بعد از چهل سال هنوز تحلیل درستی از انقلاب اسلامی ارائه نشده است و حاج حیدر رحیم پور از گواه‌های این ادعاست. 

وی ادامه داد: حاج حیدر نمونه‌ای از یکی از شخصیت‌هایی است که انقلاب اسلامی عمیقا متکی به اینهاست و یک جریان را راهبری می‌کنند. مثل آقای سررشته دار، آقای اکبرزاده و آقای شمقدری. اینها طیفی بودند که نه دانشجو بودند، نه روشنفکر کلاسیک بودند، نه به معنای متعارفی سیاسی بودند ولی همه‌ اینها بودند. این افراد در تاریخ شفاهی مشهد جریانی را می‌ساختند که پشتیبان جدی رهبری بودند و حاج حیدر چهره‌ ممتاز این جریان بود.

وی افزود: سال قبل هم آقای اکبرزاده را از دست دادیم که مصالح فروش بود و با پنج کلاس سواد یک کتاب دارد به اسم "حسین پیشوای انسان‌ها". در سال چهل و سه ایشان قبل از شهید مطهری و شریعتی نقدی به عزاداری‌های سنتی در این کتاب ارائه می‌کند. اینها از کجا می آمدند؟ آدمهایی مثل حاج حیدر چطور به این بصیرت می رسیدند که از بسیاری از اساتید دانشگاه و علمای حوزه اینها دقیق‌تر و درست‌تر عمل میکنند؟

جلیلی گفت: حاج حیدر از قله های این جریان آدمهای سنتی روشنفکر مردمی است که عمدتا هم کاسبند و در دل مردم‌اند و تجربه زیستی اجتماعی بسیار غنی و عمیقی دارند. ایشان به مبانی معرفتی‌ای که داشت ملتزم بود و وصیت نامه‌شان هم خیلی جای کار دارد در ابعاد مختلف اعتقادی اخلاقی سیاسی و معرفتی و... 

وی ادامه داد: امثال حاج حیدر رحیم پور باید دقیق مورد مشاهده قرار بگیرند و امثال ایشان کم نیستند. یکی از خدمات بزرگی که ایشان کردند، تصویر درستی بود که از چهره‌ رهبری ارائه دادند.

جلیلی افزود: برخی به‌خصوص در دهه هفتاد تلاش می کردند تصویری از آقا ارائه بدهند که با تصویر ایشان به‌عنوان یک شخصیت انقلابی روشنفکر پیشرو در تضاد بود. آقای رحیم پور با خاطراتی که از آقا نقل می کرد تصویری که از آقا ارائه می‌دادند را تغییر داد.

این خبر تکمیل می‌شود...

منبع: خبرگزاری فارس

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: