مزایا و معایب نیسان ماکسیما چیست؟ | یکتاپرس
نیسان ماکسیما سدانی زیبا، پرقدرت و باکیفیت است که در فاصله سال‌های 1381 تا 1391 توسط پارس خودرو به تولید می‌رسید.
کد خبر: ۶۲۰۰۱
۲۲:۱۴ - ۲۷ آبان ۱۴۰۰

مزایا و معایب نیسان

به گزارش گروه اقتصادی یکتاپرس، نیسان ماکسیما یکی از سدان‌های باکیفیت، پرشتاب و جادار موجود در بازار کشور است که در حال حاضر به دلایلی همچون توقف تولید، گرانی قطعات یدکی، کمبود امکانات و مصرف سوخت بالا محبوبیت سال‌های گذشته خود را از دست داده است.

نیسان ماکسیما سدانی زیبا، پرقدرت و باکیفیت است که در فاصله سال‌های 1381 تا 1391 توسط پارس خودرو به تولید می‌رسید. این خودرو در طی ده سال حضور خود با خودروهای مختلفی از جمله تویوتا کمری و هیوندای آزرا به رقابت پرداخت و به واسطه پیشرانه شش سیلندر خود، یکی از حجیم‌ترین خودروهای مونتاژ داخل بود. محبوبیت نیسان ماکسیما حتی پس از توقف تولید و عرضه نیسان تیانا نیز ادامه یافت.

در سال‌های ابتدایی ورود نیسان ماکسیما به کشورمان، عده زیادی با اشتیاق فراوان برای خریدش اقدام کرده و نسبت به آینده وضعیت محصولات موجود در جاده‌های ایران نیز امیدوار شده بودند؛ زیرا ورود این محصول با اوج‌گیری صنعت خودروسازی کشور و واردات محصولات مطرح جهانی در کنار مونتاژ نمونه‌های پرطرفدار مصادف شده بود. البته خوشحالی این خریداران دیری نپایید، چرا که به سرعت روند نزولی فعالیت خودروسازان داخلی و ممنوع شدن واردات بسیاری از محصولات پر فروش آن زمان، بازی را برای همیشه تغییر داد.

مزایای خودروی نیسان ماکسیما

نیسان ماکسیما به موتور شش سیلندر سه لیتری تنفس طبیعی مجهز است که حداکثر 227 اسب‌بخار قدرت و 288 نیوتن‌متر گشتاور در اختیار راننده قرار می‌دهد. این قدرت و گشتاور در ترکیب با سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو و وزن 1400 کیلوگرمی خودرو، نویدبخش شتاب عالی خودرو هستند که یکی از مزایا نیسان ماکسیما از ابتدای ورود تا به حال محسوب می‌شود. شتاب صفر تا صد نیسان ماکسیما در نسخه دنده‌ای حدود 8.5 ثانیه و در نسخه اتوماتیک حدود 9.5 ثانیه برآورد می‌شود.

یسان ماکسیما، خودروی با کیفیت ژاپنی مورد بحث ما، به واسطه قدرت موتور بالای خود، همچنان یکی از سدان های پرطرفدار ایرانی هاست، که با وجود رقبای به روزتر در بازار حال حاضر خودرو ، همچنان علاقه‌مندان خاص خود را دارد. البته با واردات خودروهای کره ای به کشور، که امکانات رفاهی بیشتر و طراحی به روزتری داشتند، به مرور از موفقیت فروش ماکسیما کاسته شد و ارزش خرید ماکسیما به نسبت خودروهای هم رده اش کاهش یافت.

 نیسان ماکسیما چیست؟

نیسان ماکسیما یک سدان سایز متوسط است و مونتاژ این‌گونه خودروها اتفاقی نیست که سابقه زیادی در خودروسازی ایران داشته باشد. در حقیقت نیز پس از نیسان ماکسیما تنها لیفان 820 بود که در این سگمنت و در نسخه مونتاژی وارد بازار کشورمان شد و سایر خودروهای این رده وارداتی بوده‌اند.

نیسان ماکسیما به لطف فاصله بین دو محور 2750 میلیمتری خود، کابینی بی نهایت جادار و راحت را به سرنشینان خود ارزانی می‌دارد و در قسمت صندوق عقب نیز حجم بزرگی از فضا در اختیار مالک خودرو خواهد بود. این مورد نیز یکی دیگر از مزایا نیسان ماکسیما به شمار می‌رود.

معایب خودروی نیسان ماکسیما

کمبود امکانات رفاهی و ایمنی نیز یکی دیگر از معایب ماکسیما است که همانند مصرف سوخت به گذر زمان و کهنه شدن ماکسیما ارتباط دارد. این خودرو در اوایل دهه هشتاد شمسی رقیب قدرتمندی برای تویوتا کمری گرند محسوب می‌شد، اما اکنون که سال‌ها از آن زمان می‌گذرد، نیسان ماکسیما خودرویی به شدت فقیر در زمینه امکانات رفاهی و ایمنی است. البته نباید از یاد برد که حذف امکانات و آپشن‌ها یک رویه مرسوم در خودروسازی ایران است و نیسان ماکسیما نیز در زمان تولید از دستکاری‌های مونتاژکننده در امان نماند و برخی از امکانات خود را طی پروسه مونتاژ پارس خودرو از دست داده است.

مزایا و معایب نیس

توجه به این نکته ضروری به نظر می‌رسد که در حال حاضر دیگر نیسان ماکسیما با سی میلیون تومان قابل خرید نیست و قیمت آن در بازار به چندین برابر قیمت کارخانه در سال ۸۴ رسیده است. پرداخت چنین مبلغ زیادی برای خرید ماکسیما از سوی اغلب مشتریان ایرانی به هیچ وجه منطقی نخواهد بود، چرا که هجوم گسترده خودروهای چینی در سال‌های اخیر مصرف‌کنندگان ایرانی را آپشن پسند کرده و آن‌ها با همین قیمت می‌توانند سدان‌های چینی خوش‌رنگ و لعابی را خریداری نمایند.

سیستم تعلیق عقب ماکسیما یکی از نقاط ضعف بزرگ این خودرو است. به دلیل سادگی این سیستم و بهره نبردن از سیستم های ترمزی به روز نظیر ESP و CBC، از آنجاییکه این خودرو طول زیادی داشته و بیشتر وزن آن به دلیل دیفرانسیل جلو و موتور جلو بودن بر روی جلوی خودرو است، سیستم تعلیق ساده عقب ماکسیما در هنگام پیچ ها و مانورهای سریع باعث ناپایدار بودن این خودرو می شود، به این شکل که عقب خودرو در پیچ ها اصطلاحا کمی بازی می کند. جالب آنجاست که بسیاری از رانندگان از این نقطه ضعف ماکسیما برای دستی کشیدن در چهارراه ها و دریفت زدن های کوتاه استفاده می کنند همانند خودروهای دیفرانسیل عقب، که اگرچه خطرناک است اما ماکسیما از پس این کار بر می آید.

آنچه دیگران میخوانند: 

نیسان ماکسیما یکی از معدود خودروهای شش سیلندر تولید داخل محسوب می‌شود؛ از این رو در میان انبوهی از خودروهای چهار سیلندر انگشت‌نما است. همین مسئله موجب شده تا دسترسی دشوار به قطعات یدکی و خدمات فنی به عنوان یکی از معایب نیسان ماکسیما مطرح شده و مشتریان این خودرو را از خرید آن منصرف کند.

گرانی قطعات یدکی و کمبود تعمیرکاران ماهر موجب شده است، بسیاری از علاقه‌مندان نیسان ماکسیما عطای آن را به لقایش ببخشند و با فروش این خودرو خود را از شر دردسر خلاص کنند. این روزها مشاهده یک دستگاه ماکسیما که به وضوح دچار مشکلات فنی است، به صحنه‌ای طبیعی تبدیل شده چرا که در بسیاری از مواقع قیمت بالای قطعات آن مانع از انجام تعمیرات اساسی می‌شود. از سوی دیگر تولید ماکسیما از سال 1391 متوقف شده است و از همین رو به نظر می‌رسد مشکل کمبود خدمات و قطعات به‌مرور در بازار تشدید شود.

در حال حاضر، ورای کلیه معایب ماکسیما که ذکر شد، گران بودن قطعات یدکی و هزینه بالای تعمیرات از مهم ترین ایرادات این محصول به حساب می‌آید. نیسان ماکسیما همانطور که قدرت و شتاب مناسبی را در اختیار شما می گذارد، نیازمند رسیدگی منظمی نیز می باشد. بر خلاف آنچه برخی می گویند موتور ماکسیما به تحت فشار بودن زیاد و تعویض روغن موتور به موقع چندان حساس نیست، مکانیک ها آمار بالایی از تعمیرات پر هزینه موتور این خودرو خصوصا هنگام یاتاقان زدن می دهند. قطعات و لوازم جانبی ماکسیما هم اگرچه به راحتی پیدا می شوند اما برای خودرویی با تکنولوژی های قدیمی اصلا مقرون به صرفه نیستند.

انتهای پیام/ 

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: