انعطاف‌پذیری راه حل بحران سیاسی است | یکتاپرس
کمیته هماهنگی مقاومت عراق شامگاه دوشنبه با صدور بیانیه‌ای نسبت به خطر بن بست سیاسی کنونی هشدار داد
کد خبر: ۸۴۳۱۵
۱۰:۱۵ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱

ه حل بحران سیاسی است

به گزارش گروه بین الملل یکتا، کمیته هماهنگی مقاومت عراق ضمن درخواست از گروه‌های سیاسی برای به کارگیری عقل و منطق در حل اختلافات برای تشکیل دولت، گفت ادامه تنش‌ها کشور را به درگیری کوری می‌کشاند که کسی از آن در امان نیست.

کمیته هماهنگی مقاومت عراق شامگاه دوشنبه با صدور بیانیه‌ای نسبت به خطر بن بست سیاسی کنونی هشدار داد و از احزاب سیاسی خواست تا به زبان عقل متوسل شوند.

این نهاد در بیانیه خود گفت: در زمانی که عراق و کل جهان مراحل خطرناکی را پشت سر می‌گذارند و درباره احتمال وقوع پیامدهای وحشتناکی هشدار می‌دهد که حقیقت آن را فقط خدا می‌داند؛ اما می‌تواند از یک جنگ جهانی قریب‌الوقوع تا خطر خشکسالی که اثرات آن مشخص شده و بسیاری اتفاقات دیگر باشد، ما در عراق به وضوح شاهد حجم اختلاف سیاسی موجود هستیم.

در این بیانیه آمده است: این اختلاف برخلاف آنچه ما از بازیگران سیاسی درگیر با روند سیاسی انتظار داشتیم در حال تشدید است. هیچ توافق یا امتیازدهی بین احزاب سیاسی وجود ندارد؛ بلکه بر مواضع خود اصرار دارند.

این نهاد ترس خود را از انعکاس این موضوع در جامعه عراق به دلیل لجاجت و پافشاری غیرمعمول برخی طرف‌ها ابراز داشت و گفت: لازم است به منطق، عقل و انعطاف در طرح ایده‌ها و ابتکارات برای خروج از بحران متوسل شد.

وی گفت که گروه‌های مقاومت عراق منتظر حل بحران و حل مشکلات هستند تا مردم عراق بتوانند از نعمات کشور خود بهره مند شوند.

این نهاد از همه احزاب سیاسی خواست که از زبان عقل و قانون استفاده کنند، منافع عمومی را بر سایر منافع ترجیح دهند و در برخورد با مشکلات سیاسی انعطاف نشان دهند.

کمیته هماهنگی مقاومت عراق گفت: از همه آنها می‌خواهیم که گرفتار تنش‌هایی نشوند که ممکن است همه چیز را از بین ببرد و کشور را به نزاع کوری بکشاند که هیچ‌کس از آن در امان نخواهد بود، و در آن زمان پشیمانی سودی ندارد.

«مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر، امروز (دوشنبه، ۱۶ می)، طی سخنانی ضمن حمله به دستگاه قضایی عراق، این نهاد را به همگامی با اقدامات «شرم آور» یک سوم تعیین‌کننده در پارلمان، متهم کرد.

وی با بیان این‌که رویکرد مخالفانش از گروه‌های پیروز در انتخابات پارلمانی اخیر عراق، او را مجبور به ائتلاف با آن‌ها نخواهد کرد، گفت: «ما عراق را به میدان سهمیه بندی و فساد برنمی گردانیم».

رهبر جریان صدر خطاب به یک‌سوم تعیین‌کننده در پارلمان عراق تاکید کرد که این جریان برای تشکیل دولت با آن، ائتلاف نخواهد کرد.

وی افزود: «مردم از فقر رنج می برند، بنابراین نه دولت اکثریت جدیدی وجود دارد که بتواند به آن‌ها منفعت برساند، و نه دولت فعلی می‌تواند به آن‌ها خدمت کند و نفعی به آن‌ها برساند».

مقتدی الصدر تصریح کرد: ‌«آن‌ها مردم را هدف قرار می‌دهند و به زانو درآمدن این مردم را می‌خواهند. عجیب‌تر این است که قبایل دانسته یا نادانسته، با اقدامات "شرم‌آور" یک‌سوم مسدود کننده، همگام می شوند».

کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) با بهره مندی از تفسیر حقوقی دادگاه عالی فدرال این کشور، اخیرا فعالیت های خود را برای فعال سازی گزینه «یک سوم معطل» آغاز کرده‌اند.

دادگاه فدرال عراق چند ماه پیش با صدور حکمی در خصوص دو جلسه انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر اعلام کرد که حد نصاب این جلسه تنها با حضور اکثریت دو سوم مجموع نمایندگان پارلمان یعنی ۲۲۰ نماینده از ۳۲۹ نماینده تکمیل می شود. این حکم دادگاه فدرال،دستاورد بزرگی برای چارچوب هماهنگی محسوب می‌شود که می‌تواند با استفاده از آن، نیروهای سیاسی را وادار به رایزنی‌ برای برون رفت از بحران جاری کند.

مقتدی الصدر رهبر جریان صدر شب گذشته نیز طی پستی در توئیتر نوشت که موفق نشده است «بزرگترین فراکسیون پارلمانی در تاریخ عراق» را تشکیل دهد.

صدر نوشت، در این مسیر، «به خودم متکی بودم و وابسته به طرفهای خارجی نبودم و افتخار داشتم که در تأمین نیازهای مردم و مستلزمات تشکیل کابینه، به دادگاه مراجعه نکنم».

وی با بیان این‌که در تشکیل «دولت اکثریت ملی» موفق نشده است، تصریح کرد، یک راه بیشتر باقی نمانده و آن، تبدیل شدن به اپوزیسیون ملی است.

رهبر جریان صدر با اشاره به اینکه مدت این اپوزیسیون، کمتر از ۳۰ روز نخواهد بود، گفت: اگر طرفها و سایر فراکسیونهای پارلمانی از جمله کسانی که با این جریان، ائتلاف کرده بودند، بتوانند کابینه تشکیل دهند که مراد حاصل شده است، و در غیر این صورت، تصمیم دیگری خواهیم گرفت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس
برچسب ها: عراق

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: