اخطار پلمب مجتمع تجاری میلاد قائم به کجا رسید؟ | یکتاپرس
یکتا گزارش می دهد؛
همچنان ساختمان هایی در سطح شهر قرار دارند که در قلب جمعیت به راحتی و بیخ گوش شهرداری ها به فعالیت خود ادامه می دهند.
کد خبر: ۸۹۹۹۸
۱۰:۰۵ - ۱۱ تير ۱۴۰۱

اخطار پلمب پاساژ مجتمع تجاری میلاد قائم به کجا رسید؟

به گزارش گروه اجتماعی یکتا، بعد از حادثه تلخ پلاسکو در خیابان جمهوری تهران، ایمنی سازی ساختمان ها مورد توجه قرار گرفت. حادثه ناگوار ریزش ساختمان 10 طبقه متروپل اهواز هم سبب شد تا بخش ایمنی ساختمان در سراسر ایران مورد توجه قرار گیرد.

در همین راستا شورای شهر تهران، چندی پیش درباره ساختمان های ناایمن در سطح تهران به شهرداری هشدار داد تا پیگیری های لازم را انجام دهد. البته این بخش نامه فقط مختص شهرداری تهران نیست و بسیاری از شهرهای کشور هم به دنبال ایمنی سازی ساختمان ها هستند.

علی رغم پیگیری ها و صحبت های بسیاری که درباره ایمنی سازی ساختمان ها انجام می شود اما همچنان ساختمان هایی در سطح شهر قرار دارند که در قلب جمعیت به راحتی و بیخ گوش شهرداری ها به فعالیت خود ادامه می دهند. یکی از مجتمع هایی که هرگز درباره ایمنی سازی آن صحبتی به میان نمی آید مجتمع تجاری میلاد قائم واقع در خیابان قزوین شهرداری منطقه 10 است.

بعد از حادثه پلاسکو، شهرداری تلاش کرد حادثه ای همانند آن در پایتخت ایجاد نشود اما اگر سهل انگاری و بی توجهی به برخی موارد ساده نادیده گرفته شود؛ قطعا حادثه ای عظیم تر از پلاسکو ایجاد می شود زیرا حادثه هیچگاه خبر نمی دهد. شهرداری و آتش نشانی براساس وظایفی که برعهده دارند باید در این راستا اقدامات موثری انجام دهند.

مجتمع تجاری میلاد قائم فارغ از سیستم اطفاء و اعلام حریق

بحث های ایمنی در مجتمع تجاری میلاد قائم در فراموشی کامل قرار دارد. این مجتمع 620 واحدی یکی از بزرگترین مجتمع های تجاری تهران میباشد که سازنده و مالک قبلی آن آقای داور شرفی همان مالک کیان تایر می باشد که بدستور جناب اژه ای مزایده فروش آن جهت واگذاری و رفع مشکل کارگران آن شرکت در حال رسیدگی و انجام است. طبق اطلاعات موجود، باتوجه به اینکه 180 الی 190 انباری در مجتمع قراردارد که اکثرا در آنها پمپ ها و روغن های هیدورلیک نگهداری می شود که قابلیت اشتعال بالایی دارند چگونه از چشمان تیز بین آتش نشانی دور مانده است؟ صاحب اصلی پارکینگ مجتمع میلاد قائم بانک کشاورزی است که به صورت استیجاری در اختیار پیمانکار قرار داده است و پیمانکار مربوطه هم پارکینگ را روزانه اجاره می دهد.

سیم کشی این پارکینگ در مرور زمان فرسوده شده و لوله کشی قدیمی آب در کنار کابل های برق و کنتورها قرار دارد؛ همچنین به دلیل نداشتن سیستم اعلام اطفا مناسب، سیستم تهویه و خروج اضطراری در صورت شعله ور شدن آتش هیچ راهی برای مهار آتش و راه فراری برای محبوث شدگان در آن وجود ندارد.

اخطار پلمب پاساژ مجتمع تجاری میلاد قائم به کجا رسید؟

طبقه های زیر همکف و همکف این مجتمع محل تعمیر پمپ هایی است که مغازه داران برای تعمیر پمپ ها از بنزین و گازوئیل استفاده می کنند. طبق مشاهدات اگر خدایی نکرده یک کبریت در مجاورت این مغازه ها قرار گیرد کل مجتمع همانند دینامیت منفجر خواهد شد.

دور تا دور مجتمع هم شیشه قرار دارد که در صورت انفجار تا شعاع چند کیلومتری شیشه ها بر روی هوا پرتاب می شوند. قطعا طبق قوانین آتش نشانی اینگونه فعالیت ها در چنین مجتمعی خلاف است، چرا شهرداری و آتش نشانی در برابر این خلاف بزرگ برخوردی انجام نمی دهد؟

باتوجه به اینکه تعداد بالایی از مغازه های این مجتمع تعمیرات پمپ انجام میدهند؛ احتمالا هر مغازه بیش از 20 الی 30 لیتر گازوئیل نگهداری می کند. طبق اطلاعات موجود این مجتمع از سیستم اطفاء و تهویه محروم است. در پارکینگ این مجتمع هم تعداد بالایی خودرو قرار دارد که در صورت آتش سوزی فاجعه بزرگی رخ می دهد.

طبق گزارش ها، در چند سال گذشته، یک کارتن زباله در انباری این مجتمع آتش گرفت و دود عظیمی در ساختمان ایجاد شد و در این شرایط ماشین آتش نشانی نتوانست ورود پیدا کند. برای خاموش کردن یک کارتن ماموران آتش نشانی با سختی بسیاری توانستند آن را مهار کنند. باتوجه به اینکه این مجتمع از سیستم اطفاء و تهویه برخوردار نیست قطعا مشکلات برای مهار آتش سوزی های عظیم سخت تر خواهد بود.

نکته مهمی دیگری که وجود دارد این است که اگر حادثه عظیم در این مجتمع رخ دهد افرادی که در طبقه های بالایی ساختمان فعالیت می کنند به دلیل عدم راه فرار و یا به اصطلاح پله اضطراری مجبور هستند از بالای ساختمان خود را به پایین پرتاب کنند! که برای این نکته مهم هم باید تهمیدات لازم انجام شود.

اخطار پلمب پاساژ مجتمع تجاری میلاد قائم به کجا رسید؟

نشست عمومي بررسي مشكلات اهالی منطقه 10 تهران شامگاه روز چهارشنبه 25 خردادماه با حضور علی خضریان و شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ، بشیری سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی و شایان معاون سیاسی ، اجتماعی فرمانداری تهران، کشاورز مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان تهران ، شرفی شهردار منطقه 10 و سایر مدیران و مسئولان اجرايي منطقه 10 ، در مسجد المهدی واقع در میدان بریانک برگزار شد.

طبق خبرهای موجود؛ در همان جلسه علی خضریان نماینده مجلس در حضور نماینده سیاسی فرماندار به شهردار اخطار دادن باید پاساژ پلمب شود اما تاکنون در این راستا اقدامی شکل نگرفته است! نکته قابل توجه اینکه مالکیت مجتمع تجاری میلاد قائم طبق استعلام متعلق به بانک کشاورزی است.

اخطار پلمب پاساژ مجتمع تجاری میلاد قائم به کجا رسید؟

علی رغم خطرات فراوانی که در این مجتمع وجود دارد اما ظاهرا تاکنون اقدام جدی برای ایمن سازی یا پلمب این مجتمع شکل نگرفته است. شهردار منطقه 10 در مصاحبه اخیر خود از تخریب 14 ساختمان با پیگیری‌های کمیته ایمنی منطقه براساس حکم قضایی خبر داد و تاکید کرد: تاکنون 114 ملک رها شده (متروکه) نیز مورد شناسایی قرار گرفته که روند شناسایی این ساختمان‌ها به طور مستمر توسط نواحی سه گانه در جریان است.

رضا شرفی درباره اقدامات انجام شده از سوی کمیته ایمنی برای ایمن‌سازی ساختمان‌های منطقه 10 گفت: از نیمه دوم سال 1400 تاکنون، 9 جلسه کمیته ایمنی با حضور اعضای آن تشکیل شد و در این راستا همه املاک رها شده (متروکه) در سطح منطقه احصا شده است.

اخطار پلمب پاساژ مجتمع تجاری میلاد قائم به کجا رسید؟

در مصاحبه آقای شهردار خبری درباره وضعیت ایمن سازی مجتمع میلاد قائم نبود و ظاهرا این مجتمع پر خطر از لیست شهرداری و آتش نشانی خارج شده یا خارج از منطقه 10اعلام شده زیرا طبق لیست شهرداری از منطقه 10 لااقل باید راجب وضعیت مجتمع میلاد قائم صحبتی به میان می آورد.

اخطار پلمب پاساژ مجتمع تجاری میلاد قائم به کجا رسید؟

براساس این گزارش،آتش نشانی هم در گذشته هشدارهایی درباره نا ایمن بودن این مجتمع اعلام کرد اما هرگز برخوردی یا اقدامی در این راستا شکل نگرفت؛ امید است شهرداری و آتش نشانی منطقه 10 تهران در راستای ایمن سازی این مجتمع تجاری و اداری که جان بسیاری از هموطنانمان در خطر است؛ اقدامی انجام دهند.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: