تلاش دولت سیزدهم برای پیشرفت و بلوغ فولاد/ ایران هفتمین تولید کننده فولاد جهان | یکتاپرس
یکتا گزارش می دهد؛
در نیمه دوم سال، 42 پروژه بزرگ صنعتی با حجم سرمایه‌گذاری بیش از معادل 15 میلیارد دلار در 11 استان کشور‌ آغاز شده است.
کد خبر: ۱۲۰۷۲۸
۰۹:۰۰ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۲

تلاش دولت سیزدهم برای پیشرفت و بلوغ فولاد/ ایران هفتمین تولید کننده فولاد جهان

به گزارش گروه اقتصادی یکتا، فولاد ایران سال 1401 را با مازاد تولید و حراج محصولات زنجیره در بازارهای جهانی سپری کرد، با این حال پیش‌بینی می‌شود 1402 سال بهتری برای این صنعت باشد. پیش‌ بینی قیمت آهن آلات تأثیر به سزایی در فعالیت اقتصادی و عملکرد فعالان حوزه صنعت دارد.

کارشناسان حوزه صنعت فولاد معتقدند؛ تورم افسارگسیخته، ادامه تحریم‌های اقتصادی و اختلال در گردش‌های مالی، محدودیت در منابع انرژی مانند برق و گاز طبیعی، روند منفی رشد اقتصادی و افزایش نرخ مواد اولیه باعث افزایش بهای تمام‌شده فولاد می‌شود.

نرخ بالای تورم در ایران و در ادامه آن رکود در صنایع مصرف‌کننده فولاد با کاهش میزان تقاضا در داخل همراه خواهد بود که بی‌شک پس از هر رشد قیمتی ناشی از شوک دلار، باعث رکود در بازار داخلی فولاد سال 1402می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنعت فولاد ایران بلوغ و پیشرفت قابل توجهی دارد، گفت: ما بیش از 30 میلیون تن فولاد تولید می‌کنیم و در سال 2022 رتبه هفتم تولید فولاد را در جهان به خود اختصاص دادیم.

فاطمی امین خاطرنشان کرد: واقعا این ظرفیت خوب در بین مردم ایران وجود دارد و امیدواریم این مشکلات اقتصادی کنونی که ریشه در رشد اقتصادی 10 سال گذشته دارد، رفع شود و ما باید این افتخارات را به مردم بشناسانیم.

 برای پیشرفت و بلوغ فولاد/ ایران هفتمین تولید کننده فولاد جهان

وزیر صمت با بیان اینکه صنعت فولاد ایران بلوغ و پیشرفت قابل توجهی دارد، گفت: ما بیش از 30 میلیون تن فولاد تولید می‌کنیم و در بین 10 کشور اول دنیا هستیم، در سال 2022 رتبه هفتم تولید فولاد را در جهان به خود اختصاص دادیم و در طول سال 2022 بیشترین رشد تولید فولاد را در کشور شاهد بودیم.

وی تاکید کرد:کاری که باید از این به بعد انجام بدهیم، تمرکز بر دو محور است؛ یکی توازن زنجیره و یکی توجه ویژه به محصولات با ارزش افزوده بالا است.

در نیمه دوم سال، 42 پروژه بزرگ صنعتی با حجم سرمایه‌گذاری بیش از معادل 15 میلیارد دلار در 11 استان کشور‌ آغاز شده است.

معدن و تجارت گرفتار مسائل متعدد و پیچیده ای است که سال‌ها انباشته شده است، برای حل این مسائل و دستیابی به اهداف باید به طراحی سازوکارها در قالب یک نقشه راه دقیق پرداخت؛ در این راستا، نقشه راه بخش صنعت، معدن و تجارت در یک دوره 8 ساله و در سه مرحله طراحی شده است.

مرحله اول، مرحله است که از نیمه دوم 1400 تا پایان 1401 با تمرکز بر حل مسائل روزمره، استقرار ساز و کارهای نوین و اصلاح شیوه حکمرانی است.

مردم دوم بازآفرینی است که از سال 1402 تا 1404 بر بازآفرینی و تعالی کس بو کارها تمرکز می شود و در مرحله سوم نیز گسترش بین المللی است که طول این دوره سال و از 1405 تا 1408 خواهد بود.

 فولاد

در سال اول فعالیت در چارچوب نقشه راه بخش صنعت، معدن و تجارت اقتصاد کشور دوره پرمخاطره و پرچالشی را پشت سرگذاشته و متاثر از شرایط داخلی (سامل اجرای اصلاحات هم زمان اقتصادی شامل حذف ارز 4200 تومانی برای واردات کالاهای اساسی و محاسبات گمرکی برای واردات همه کالاها، افزایش دستمزد، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ عمومی تورم، افزایش نقدینگی، افزایش هزینه حامل های انرژی و حمل و نقل) و بین المللی (شامل تشدید تحریم ها ظالمانه، افزایش بی سابقه تورم جهانی کالاها و حامل های انرژی) بوده است.

با وجود مسائل انباشته و چالش‌های یک سال اخیر‌ اصلاح بخشی از سازوکارها نتیجه داده است و از ابتدای سال 1401 شاهد دستاوردهای ارزشمندی هستیم که طلیعه تحول بوده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت فولاد ، فولاد

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: