3 چالش راهبردی که فراروی نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان قرار دارد | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
اصلاح طلبان که پس از شکست در سیاست حمایت از حسن روحانی قصد ورود قدرتمندانه تری به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم را دارند این روزها با چالش های گوناگونی مواجهند.
کد خبر: ۱۵۷۳۱
۱۱:۰۶ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۹

انتخابات 1400

به گزارش خبرنگار سیاسی یکتاپرس؛ اصلاح طلبان با تشکیل نهاد اجماع ساز برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 به میدان خواهند آمد. روز چهارشنبه 6 اسفند نهاد متولی برای ورود به عرصه انتخابات دومین جلسه رسمی خود را تشکیل داد و در آن بهزاد نبوی را رئیس این نهاد معرفی کرد.

جریان اصلاحات که پس از یک دوره انزوای سیاسی سال 94 ورود دوباره خود به جریان سیاسی کشور را با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان شروع کرد، طی سال های 96 و 98 نیز هدایت سکان جریان فکری اصلاحات را به دست این شورا سپرد.

احزاب اصلاحات اما همواره به عملکرد شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان که محمدرضا عارف ریاست آن را برعهده داشت انتقاد داشتند. فشار این انتقادها سبب انحلال این شورا در جریان انتخابات مجلس 98 شد و از آن به بعد جریان معکوس فاصله گرفتن عارف از جریان اصلاحات شروع شد.

محمدرضا عارف که رئیس بنیاد امید ایرانیان را برعهده دارد در جلسات نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان شرکت نمی کند. او در گفتگویی دلیل این تصمیم خود را اینگونه توجیه کرده که شورای اجماع‌ساز ۱۵ نفر عضو حقیقی دارد که با مکانیزم خاصی از احزاب مختلف انتخاب شده‌اند، من در هیچ حزبی نیستم که بخواهم به نمایندگی از حزب در جلسات شرکت کنم و لذا جز آن ۱۵ نفر هم نیستم.

عارف می گوید: از سال ۸۶ که بنیاد امید ایرانیان را راه‌اندازی کردیم، این بنیاد به عنوان یک نهاد تشکیلات راهبردی مشغول به کار است که البته فعالیت حزبی ندارد. البته عارف این را هم گفته که برای حضور مستقل در انتخابات ریاست جمهوری کمیته راهبردی امید ایرانیان در حال برررسی است و قطعا روند پیش رو نحوه حضورش در انتخابات 1400 را مشخص خواهد کرد.

صحبت های عارف و روند شکل گیری (ناسا) این احتمال را تقویت می کند که اصلاح طلبان در انتخابات 1400 از عارف عبور کنند و باید دید اگر جریان اصلاحات عبور از عارف را کلید بزند، آیا رئیس بنیاد امید ایرانیان دیگر شانسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم خواهد داشت؟

کنشگران اصلاح طلب در اظهار نظرهای خود تاکنون از افراد زیادی برای حضور در انتخابات نام برده اند که سید حسن خمینی، اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف، محسن هاشمی، عبدالناصر همتی، صادق خرازی و .... از شاخص های آن بوده اند. 

هرچند تشکیل نهاد اجماع ساز در جریان اصلاحات می تواند حلقه وصل محکمی برای زنجیره های اصلاح طلبی باشد، اما حضور مؤثر و نتیجه بخش این جریان در انتخابات های سال 1400 هنوز در گرو به نتیجه رسیدن دو الگوی حمایت از کاندیدای اصلاح طلب صرف و یا سرمایه گذاری روی گزینه غیر اصلاح طلب میانه رو است که بتواند شانس بیرون آمدن نام کاندیدای مورد حمایت اصلاحات از صندوق رأی 1400 را تقویت کند.

به غیر از این دو نگاه که پیش روی تصمیم گیرندگان (ناسا) قرار دارد، برخی دبیران کل اصلاح طلب نیز به سرمایه گذاری روی گزینه های اصلاح طلبی تأکید دارند که هر چند به گفته آنها نفوذ و اثربخشی خوبی در میان اصلاح طلبان دارند، اما آنگونه که باید در افکار عمومی شناخته شده نیستند، این گروه از اصلاح طلبان محسن رهامی، مسعود پزشکیان، الیاس حضرتی و مصطفی کواکبیان را در این گروه قرار داده اند و توقعشان این است که جریان اجماع ساز اصلاح طلبان روی این گزینه ها تمرکز بیشتری داشته باشد.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: