فرصت سوزی آمریکا و اروپا؛ پنجم اسفند پروتکل الحاقی لغو می شود | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها پنجم اسفند را پایان مهلت قانونی دو ماهه طرف های برجام برای بازگشت به تعهدات و لغو تحریم ها در نظر گرفته است.
کد خبر: ۱۵۹۶۷
۱۵:۴۵ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۹

قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها

به گزارش خبرنگار سیاسی یکتاپرس؛ کاهش تعهدات برجام تا دستیابی به حقوق از دست رفته ملت ایران در مذاکرات 1+5 راهبردی است که از سال 97 و با بیانیه شورای عالی امنیت ملی کلید خورد و با تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها ادامه پیدا کرد. مطابق این قانون دو روز دیگر در پنجم اسفند مهلت دو ماهه آمریکا و اروپا برای بازگشت به تعهدات برجام و لغو تحریم های نفتی و بانکی به پایان می رسد و دولت موظف است برای اجرای قانون پروتکل الحاقی که در قالب برجام به طور داوطلبانه از سوی ایران اجرا می شد را متوقف کند.

مجید تخت‌روانچی در رابه با تعهدات آمریکایی ها به پایگاه اطلاع‌رسانی رهبر معظم انقلاب گفت: از همان ابتدا گفتیم که طرف های برجام باید عدم توازن را رفع کنند، چون اگر این عدم توازن وجود داشته باشد، برجام دیگر معنی ندارد. به گفته وی؛ اینکه امریکا بگوید من آماده‌ام به برجام برگردم یا به برجام برگشتم، ولی در عمل این تحریم‌ها لغو نشود و از بین نرود، از دید ما هیچ ارزشی ندارد.

نماینده ایران در سازمان ملل همچنین با بیان اینکه علاوه بر این بحث راستی‌آزمایی هم از بحث‌های بسیار مهمی است که حتماً بر آن تأکید داریم، خاطرنشان کرد: ما وقتی تعهدات‌مان را در چارچوب برجام اجرا می‌کنیم، نماینده آژانس نظارت دارد. این کاری است که نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌دهند و آن‌ها مشخص می‌کنند که تعهد ایران انجام شده یا انجام نشده است. سابقه کار ما روشن است. ما وقتی موردی را قبول می‌کنیم، به تعهدات‌مان هم عمل می‌کنیم، اما در ارتباط با لغو تحریم‌هایی که باید امریکایی‌ها انجام بدهند، ما باید به عنوان کشور ذی‌نفع راستی‌آزمایی کنیم، یعنی اگر امریکایی‌ها می‌گوند ما تحریم نفت یا پتروشیمی ایران را برداشتیم، ما نمی‌توانیم فقط به امضای یک نامه یا اعلام موضع رضایت بدهیم.

مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال برجام این روزها به صورت یک صدا از گلوی تمام کارشناسان سیاسی و بین المللی با هر نگاه و تفکری با همین ادبیات شنیده می شود.

ابوالفضل عمویی به یکتاپرس گفت: پنجم اسفندماه مهلت اجرای بند ششم قانون اجرای اقدام راهبردر برای لغو تحریم هاست که طبق آن در صورتی که طرف های غربی از مهلت دو ماهه برای ایجاد گشایش در فروش نفت و عادی سازی روند تعاملی بانک های ایران با بانک های بین المللی اقدام نکنند، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را که در چهارچوب برجام پذیرفته بود را متوقف خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ایران چندین سال است که فشار حداکثری دولت آمریکا را تحمل کرده و دیگر از حقوق خود کوتاه نمی آید، تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته با سروصدای زیادی که در این یکی دو روزه آمریکایی ها به نمایش گذاشته اند، از سوی ایران تنها حرکتی نمادین و غیرقابل پذیرش است.  ما باید به منابع فروش نفت خود خارج از ایران دسترسی داشته باشیم و برای خرید کالاها آزادانه تصمیم بگیریم  آنگاه می شود صحبت کرد که آمریکایی ها در مسیر تعهدات خود گام برداشته اند، لذا بر اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مصر هستیم.

حجت الاسلام نبویان نماینده تهران امروز در حاشیه بررسی جزئیات لایحه بودجه در میان نمایندگان به جمع آوری امضا مشغول بود که در آن بر مواضع محکم مجلس نسبت به اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و خروج ایران از حضور داوطلبانه اجرای پروتکل الحاقی در 5 اسفند تأکید می شد.

نماینده مردم تهران پس از جمع آوری امضا میان خبرنگاران آمد و بیان کرد: مشکل اصلی کشور تحریم ها نیست. تنها 30 درصد تحریم ها در وضعیت اقتصادی مردم اثرگذار است و 70 درصد آن مربوط به مدیریت ناکارآمد و فاسد در کشور است.

وی ادامه داد: چهار نوع تحریم هسته ای، موشکی، حقوق بشر و منطقه (که باعث شد حاج قاسم را تروریست معرفی کنند) باید لغو شود. نکته اساسی برجام و تعهدی که ایران داد این بود که 75 درصد تحریم ها بماند و صرفا روی 25 درصد مابقی صحبت شد همچنین صرفا مقرر شده بود تحریم های هسته ای برداشته شود.

نبویان در ادامه تحریم هسته ای را نیز حول محور 4 موضوع آموزش، تجارت، بانکی و انرژی معرفی کرد و افزود: در برجام از ایران تعهد گرفته شد که دو مورد از این تحریم ها نیز برداشته نشود که 25 درصد تحریم هایی که باید لغو می شد به 12.5 درصد کاهش یافت لذا تمام این بحث ها روی 12.5 درصد یعنی تحریم های حوزه بانکی و انرژی است.

نبویان ادامه داد: شرط اول برجام نیز این بود که ایران تمام تعهدات خود را اجرا کند که بسیار سنگین بود و شامل تعطیلی فردو و بتن ریزی رآکتور اراک بود که بعد از آن آژانس نیز باید راستی آزمایی می کرد و مقرر شده بود 27 دی 94 تحریم های بانکی برداشته شود اما اوبامای دموکرات این تحریم ها را لغو نکرد و در سال 97، ترامپ آنها را افزایش هم داد.

وی یادآور شد: پنج سال دولت به صورت یکطرفه تعهدات برجام را اجرا کرد اما هیچ اقدامی از طرف های عضو برجام صورت نگرفت بنابراین طبق قانون کاهش تعهدات آغاز شد و غنی سازی 20 درصد آغاز شد که پیغام هایی از سوی آنها دریافت کردیم و به زودی نیز زمان خروج ایران از پروتکل الحاقی فرا می رسد؛ خروج از این پروتکل در درجه اول خروج از برجام نیست چرا که بند 26، 36 و 13 قطعنامه 2231 تصریح دارد که اگر تحریم هایی بیاید، ایران می تواند اجرای برخی از بخش ها و یا کل پروتکل را متوقف کند؛ همچنین این موضوع به عنوان خروج از NPT نیز نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از این رو جمهوری اسلامی از پروتکل خارج می شود و وعده های آمریکا و اروپا هیچ ارزشی ندارد چنانچه پیش از این وعده های بسیاری دریافت کردیم که به هیچ یک عمل نشد، خاطرنشان کرد: مجلس به دنبال احقاق حقوق مردم و لغو کامل تحریم ها است که در صورت عدم لغو، قطعا ما حقوق ملت را از دست نمی دهیم لذا صرفا وعده های عملی طرف های برجامی ارزش خواهد داشت.

حال رافائل گروسی برای گفتگو درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب نحوه کاهش تعهدات در اجرای «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران» و فعالیت‌های پادمانی آژانس به تهران آمده است و با مقام های سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه دیدار خواهد داشت.

انتهای پیام/

برچسب ها: برجام

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: