ماهیگیری فروشگاه ها از آب گِل آلود کمبود روغن | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
کمبود روغن خوراکی همچنان در بازار وجود دارد و برخلاف ادعاهای دولت، فروشگاه های سراسر ایران مشکلات بسیاری در بخش توزیع و فروش آن مواجه هستند.
کد خبر: ۱۷۷۵۵
۱۵:۰۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۹

کمبود روغن

به گزارش گروه اقتصادی یکتاپرس، مدتی است که مردم برای تامین روغن خوراکی با مشکلات بسیاری همراه هستند اما دولت اعلام می کند که در بازار به حد کافی روغن مورد نظر موجود است. آنچه به عنوان واقعیت می توان به آن استناد کرد خالی بودن بسیاری از قفسه های مربوط به فروش روغن در فروشگاه های بزرگ و کوچک است.

برخی از فروشگاه ها فقط دو عدد روغن به هر فرد به فروش می رسانند. باتوجه به اینکه روغن از اقلام ضروری و مهم در مصارف قنادی و شیرینی پزی ها است، اکنون که به روزهای پایان سال نزدیک می شویم و مردم برای سال جدید و دید و بازدید عید شیرینی خریداری می کنند؛ با کمبود روغن قطعا مشکلاتی در این زمینه به وجود می آید.

کارشناسان معتقدند با افزایش تقاضا در شب عید برای خرید شیرینی، قطعا افزایش قیمت هم از سوی صنف قنادی و شیرینی پزی انجام می شود. جدا از این مطلب؛ مردم برای مصارف خانگی هم با مشکل کمبود روغن مواجه هستند.

آمارها نشان می دهد که واردات روغن خام در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 39 درصد و انواع دانه های روغنی 11 درصد کاهش یافته است که این امر منتج به کاهش 15 درصدی تولید روغن و التهاب مقطعی بازار شد، با عرضه روغن از ذخایر شرکت بازرگانی دولتی به کارخانه های روغن تا حدودی مشکلات مرتفع شده است که استمرار آرامش این بازار در گرو تخصیص و تامین به موقع ارز واردات روغن خام و دانه های روغنی است.

هر چند دبیر انجمن صنایع روغن معتقد است که واردات دانه های روغنی باید جایگزین روغن خام و کنجاله شود تا علاوه بر تامین بخشی از نیاز کشور با فعالیت کارخانه ها، اشتغال کشور حفظ شود.

دبیر انجمن صنفی روغن نباتی درباره کاهش واردات، گفت: اگر موضوعات مرتبط با تخصیص و انتقال ارز به خوبی صورت گیرد، بازار روغن هیچ گونه التهابی نخواهد داشت.

به گفته امیر هوشنگ بیرشک، با توجه به تفاهم نامه صورت گرفته با شرکت بازرگانی دولتی در ماه های باقی مانده تا پایان سال امیدواریم آرامش خوبی را پشت سر بگذرانیم.

به گزارش یکتاپرس، در بسیاری از شهرهای کشور، مردم با کمبود روغن دست و پنجه نرم می کنند و در تهران هم فروشگاه های بزرگ و کوچک هم با کبود عرضه روغن خوراکی مواجه هستند. بر اساس گزارش میدانی خبرنگار یکتاپرس، برخی از فروشگاه ها هم با ترفند جدید و تبلیغات های گسترده مردم را به خرید روغن در فروشگاه های خود تشویق می کنند.

زمانی که صف های طولانی تشکیل شد و مردم در انتظار خرید روغن هستند. بعد از تایم کوتاهی صاحبان فروشگاه اعلام می کنند که روغن مورد نظر با برند معروف به پایان رسیده و روغن هایی با کیفیت بسیار پایین و برند نا آشنا به مردم فروخته می شود. فروشگاه ها با فروش چنین روغن هایی به سود مورد نظر دست پیدا می کنند اما مردم در مقابل جنس هایی خریداری می کنند که از کیفیت لازم برخوردار نیست.

در همین راستا دقیقا یک هفته گذشته معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: تاثیر فضای روانی بازار روغن سبب شد تا بحث احتکار خانگی شکل گیرد، اما در حال حاضر مشکلی در حوزه روغن نداریم. با وجودی که در حال حاضر میانگین مصرف ماهیانه روغن خام در کشور حدود 150 هزار تن است، ما حدود 170 تا 180 هزار تن روغن به کارخانجات تزریق می‌کنیم، اما متأسفانه جو روانی ایجاد شده در ماه‌های گذشته هنوز هم در بازار احساس می‌شود، زیرا این جو روانی سبب شد که مقداری از خریدها و احتکارها خانگی شود با این حال وضعیت ذخایر روغن در کشور قابل قبول و مکفی است.

محمدباقر مجتبایی، دبیرکل اتاق اصناف ایران هم گفت: وابستگی شدید مواد اولیه تولید روغن به واردات با مشکلاتی همچون تحریم‌ها روبرو بود که رفته رفته کاهش یافت و رفع شد به طور مثال: روغن 16 کیلویی که می‌باید 165 هزار تومان باشد به دلیل کمبودهای حاصل از تحریم‌ها به 500 تا 550 هزار تومان هم رسید، ولی با مدیریت خوبی که کارگروه تنظیم بازار اعمال کرد این رقم به کمتر از 400 هزار تومان رسید.

او ادامه داد: با روند رو به کاهش روغن در بازار باز هم دیده می‌شود که بنکداران ما برای تهیه روغن مجبور می‌شوند تا در کنار روغن؛ محصولاتی مانند رب، چای و… هم خریداری کنند، در غیر این صورت نمی‌توانند به تنهایی روغن خریداری کنند. البته این روند رو به کاهش است.

به گزارش یکتاپرس، پیش از این هم اخباری منتشر شده بود که فروشگاه ها به دلیل کمبود روغن، با ارائه کارت ملی متقاضیان یک عدد روغن خوراکی به فروش می رسانند. البته دبیر ستاد تنظیم بازار این امر را یک شیطنت دانسته و این خبر را در مصاحبه های خود تکذیب کرده است. اما نکته ای که اکنون اهمیت دارد کمبود روغن خوراکی در بازار است و علی رغم وعده های دولت؛ همچنان مردم برای تهیه کالای ضروری با مشکلات بسیاری همراه هستند.

انتهای پیام/

برچسب ها: کمبود روغن

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر:
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
روغن اصلا نیست