فلاح: واکسن کرونا برای سالخورده‌ها عوارض کمی دارد | یکتاپرس
در گفتگو با یکتاپرس:
سالخورده‌ها در آزمایش واکسن کرونا نیستند، واکسن کرونا می‌تواند برخی عوارض را داشته باشد، ولی نه اینقدری است که عوارض خاصی ره بوجود آورد.
کد خبر: ۲۹۰۸۸
۱۰:۰۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰

فلاح

محمدحسین فلاح، معاون مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در خصوص صحت این خبر که گفته شده افراد بالای ۸۰ ساله‌ها با زدن واکسن کرونا آزمایش می‌شوند به همین دلیل خیلی از این افراد از زدن واکسن امتناع می‌کنند در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی یکتاپرس اعلام کرد: طبق سند واکسن کرونا موضوع مورد آزمایش قرار گرفتن سالخورده‌ها صحت ندارد همچنین نمی‌تواند واقعیت داشته باشد و مسلما یک شیطنت فضای مجازی است.

در برخی از بهداری‌ها و مراکز بهداشتی بخصوص در روستا‌ها و شهر‌های کوچک مردم را از زدن واکسن ترسانده اند و سالخورده‌ها هم از زدن واکسن امتناع می‌کنند، این در حالی است که در بسیاری از شهر‌ها مسئولین شهرداری‌ها دست به واکسن دزدی می‌زنند و خارج از نوبت واکسن را دریافت کرده اند که در این خصوص فلاح ادامه داد: این موضوع نمی‌تواند صحت داشته باشد و اگر خبر‌هایی از قبیل ترساندن سالخورده‌ها درست باشد با خاطیان برخورد خواهد شد. البته این موضوع به هیچ عنوان درست نیست، هر چند واکسن کرونا می‌تواند برخی عوارض را داشته باشد، ولی نه اینقدری است که عوارض خاصی داشته باشد.

فلاح درباره شرایط ورود به مطالعه بالینی واکسن کووارس رازی گفت: ما در این مرحله به داوطلبان سالم ۱۸ سال تا ۵۵ سال نیاز داریم، شرکت در این مطالعه اختیاری است و هر زمان که داوطلبان تمایل داشته باشند، می‌توانند خارج شوند.

معاون مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت برای اطمینان سازی سالخورده‌ها اقداماتی انجام می‌شود: اقداماتی از قبیل اطلاع رسانی و مصاحبه با متخصصین و صاحب نظران می‌تواند به این گروه اطمینان داد که این واکسن هیچ مشکلی ندارد.

فلاح در خصوص عوارضی واکسن کرونا گفت: عوارض عمومی که در تمامی واکسن‌ها رایج هست، تب مختصر و بدن درد و خستگی را بوجود می‌آورد، ولی در واکسن استرازنیکا عوارض جدی‌تر بودهاست.

 سالخورده‌ها

گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس؛ آغاز واکسیناسیون فاز دوم کرونا از روز سه شنبه ۷ اردیبهشت فقط برای افراد ۸۰ سال به بالا آغاز شده است. در اکثر شهر‌ها و روستا‌های ایران، پرونده الکترونیک این افراد در اختیار حوزه بهداشت قرار دارد و بنابراین از طریق تلفن و از مرکز بهداشت با آن‌ها تماس گرفته شده و در روز و ساعت مشخص برای تزریق واکسن کرونا دعوت می‌شوند.

ممکن است برخی افراد دارای پرونده الکترونیک سلامت نباشند که در این زمینه مقرر شد همه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور، شماره تلفنی را از روز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ اعلام کردند تا افراد ۸۰ سال به بالا که با آن‌ها تماس گرفته نشده، با آن شماره تلفن تماس گرفته و اطلاعات آن‌ها جهت واکسیناسیون کرونا ثبت شود.

برای سایر گروه‌های سنی نیز از سایت Salamat.gov.ir معرفی شده و افراد به این سایت مراجعه کرده و اسم آن‌ها ثبت می‌شود.

بر اساس ثبت نام انجام شده، برای افراد پیامک ارسال شده و به آن‌ها اطلاع داده می‌شود که در کدام فاز واکسیناسیون قرار گرفته‌اند. سپس از طریق پیامک از افراد برای واکسیناسیون دعوت می‌شود.

واکسیناسیون در شبکه بهداشت در سراسر کشور به صورت رایگان انجام شده و هیچ گونه وجهی برای ثبت نام و تزریق واکسن پرداخت نمی‌شود.

تعداد افراد مرحله اول یک و نیم میلیون نفر، جمعیت مرحله دوم ۱۲ میلیون نفر، جمعیت مرحله سوم ۲ میلیون و جمعیت مرحله چهارم ۵۰ میلیون نفر برآورد می‌شود، اما طی چند روز گذشته اخبار ضد و نقیضی درباره نحوه ثبت نام گروه دوم برای دریافت واکن کرونا مطرح شد به طوری که چند روز قبل موضوع ثبت نام این افراد در سامانه‌ای به نام سیب درفضای مجازی منتشر شد که درنهایت شهنام عرشی، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی‌بر ثبت‌نام سالمندان در سامانه «سیب» برای واکسیناسیون کرونا جعلی است.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: