عملکرد شهرداری و شورای پنجم شهر تهران برای شهروندان راضی کننده نبود | یکتاپرس
در گفت و گو با یکتاپرس؛
شورای پنجم کلانشهر تهران و شهرداری متبوع آن نتوانستند در حد انتظار مردم تهران ظاهر شوند و نهایتاً در انتخابات اخیر با قهر مردم مواجه شدند .
کد خبر: ۴۱۲۱۳
۱۰:۰۰ - ۱۴ تير ۱۴۰۰

سید مسعود میرنظامی فعال سیاسی-اجتماعی در گفتگو به یکتاپرس اعلام کرد: شورای پنجم کلانشهر تهران و شهرداری متبوع آن نتوانستند در حد انتظار مردم تهران ظاهر شوند و نهایتاً در انتخابات اخیر با قهر مردم مواجه شدند. از نگاه بسیاری از فعالان حوزه اجتماعی و شهری، پس از ورود اعضای شورای پنجم به ساختمان بهشت، پیش‌بینی می‌شد که مدیریت شهری پایتخت و روند توسعه مادی و معنوی آن با چالش‌های جدی و کم تحرکی مواجه شود.

وی ادامه داد: هر دوره مدیریتی محاسن و معایبی دارد که شورا و شهرداری فعلی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. با وجود همه تلاش‌های مدیران و کارمندان، شهرداری تهران نتوانست در دوره چهارساله خود شهروندان تهرانی را اقناع و رضایت آن‌ها را جلب کند و بروز این نارضایتی میتواند با مقایسه عملکرد دوره فعلی با کارنامه دوره قبلی مدیریت شهری باشد.

آنچه دیگران می خوانند: با گزینه‌های شهرداری تهران مصاحبه‌های طولانی خواهیم داشت

میر نظامی توضیح داد: قطعاً اعضای شورای پنجم که یکدست از حزب اصلاحات با انتخاب قاطع مردم به شورا وارد شدند در مقایسه با ادوار گذشته مدیریت شهری ضعیف‌تر عمل کردند. اداره شهر با سه شهردار در طی چهارسال از نقاط ضعف شورای پنجم است چرا که با توجه به فرهنگ مدیریتی ایران، با تغییر مدیران ارشد متعاقباً سیاست‌های اجرایی نیز تغییر می‌کند و همین موضوع موجب سردرگمی زیر مجموعه‌ها و نهاد‌های مرتبط می‌گردد.

این فعال سیاسی-اجتماعی توضیح داد: عملکرد شهرداری تهران در دوره مدیریت پیروز حناچی علیرغم همه زحمات ایشان، بسیار منفعلانه و غیرقابل دفاع بود. ماشین خاموشی که برای مدتی در گوشه‌ای پارک شده مطمئناً استهلاکی هم ندارد، اما به جلو هم حرکت نمی‌کند. وضعیت مدیریت شهر تهران در این چهارسال همینطور بوده است و با وجود سکون افتخار می‌شود که مدیریت شهرداری تهران با چالش مواجه نبوده است.

وی مطرح کرد: لازمه توسعه شهری در همه ابعاد به خصوص در کلانشهر تهران با جمعیت ۱۵ میلیون نفری، حضور مدیران شجاع و جهادی می‌باشد که این ویژگی‌ها در مدیران ارشد فعلی دیده نشد. متاسفانه شهرداری تهران در حالت انفعالی نه تنها اجرای پروژه‌های بزرگ مقیاس را مورد توجه قرار نداد بلکه این را افتخاری برای خود می‌داند و خدمات جاری خود هم تحت عنوان پروژه‌های کوچک مقیاس ارائه کرد که در نوع خود تعجب برانگیز بود.

میرنظامی ادامه داد: نصب نیمکت و یا تامین روشنایی بوستان که از ضرورت‌های اولیه احداث یک فضای رفاهی است را نمی‌توان پروژه جدید یا سورپرایز برای شهروندان تلقی و به آن افتخار کرد. بی توجهی و بی اعتنایی به سمن‌ها و نهاد‌های مردمی از جمله شورایاری‌های محلات شهر تهران که بیش از دو دهه سابقه دارند در رفتار مدیران شهرداری کاملا واضح و ملموس بود و متاسفانه اعضای شورای شهر به جز تذکرات لسانیِ نمایشی در تریبون شورا و مقابل رسانه‌ها، هیچگونه عملکرد مثبتی برای الزام شهرداری به مشاورت با شورایاران و سمن‌ها نکردند.

وی مطرح کرد: اینکه برخی از اعضای محترم شورای شهر تهران می‌گویند شورایاران در بستن بودجه تهران مشارکت داشتند ممکن است درست باشد، اما سوال اینجاست که در هزینه بودجه‌های مصوب شورایاران چه نقشی داشتند؟!

این فعال سیاسی-اجتماعی توضیح داد: سلب اختیار اداره سرای محلات از شورایاری‌ها و تبدیل شدن ساختمان سرا‌ها به محلی برای کسب درآمد نواحی و ادارات اجتماعی با اجاره دادن فضا تحت عنوان کمک به کارآفرینان، بدون ارائه هیچ گزارشی از میزان درآمد و محل هزینه کرد‌ها به شورایاران که منتخب مردم هستند از دیگر مواردی است که می‌توان به عنوان سوءمدیریت و تخلف شهرداری تهران به آن اشاره کرد. شهرداری با واگذاری مدیریت سرا‌ها از طریق مزایده با شرایط بسیار سخت، به نحوی از خود در قبال اداره این اماکن رفع مسئولیت کرد و همین امر سبب شد تا سرای محلات که محور فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی محله‌ها تلقی میشدند به مرور پویایی خود را از دست داده و در نهایت بیشتر ساعات روز را تعطیل باشند.

وی در خصوص غعالیت مدیران محلات تهران گفت: ضمن اینکه اکثر مدیران فعلی سرای محلات با حمایت شهرداران مناطق و نواحی بدون طی کردن فرآیند مزایده مشغول به کار هستند که برخلاف نامه منتشره اداره کل امور مالی و اموال شهرداری تهران در خصوص اعطای مدیریت سرا‌ها از طریق مزایده می‌باشد. با وجود همه ناکارآمدی‌های موجود، مردم در روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ با رای معنادار خود تفکر حاکم بر مدیران شهر تهران را پس زدند و علیرغم تایید لیست جمهور توسط سید محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق ایران، با اختلاف فاحشی به لیست شورای ائتلاف که نزدیک به محمدباقر قالیباف شهردار اسبق است اقبال نشان دادند.

میرنظامی مطرح کرد: هرچند که مشارکت پایین رای دهندگان در انتخابات شورا‌های شهر و روستا بیانگر از بین رفتن سرمایه اجتماعی و اعتماد به این مجموعه است، اما امیدواریم که شورای ششم با عبرت گرفتن از شیوه مدیریت فعلی و به دور از سیاسی کاری و با مقاومت در برابر فشار‌های صاحبان قدرت فردی متخصص، متعهد، کارآمد، جهادی و فسادستیز را به عنوان شهردار انتخاب کند و در جهت تحول و توسعه پایتخت گام موثری را بردارد که قطعاً بدون مشارکت و نظرخواهی از نهاد‌های مردمی این مهم محقق نخواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: شورای شهر تهران

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: