پایان پیک پنجم کرونا | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می‌دهد؛
پیک پنجم هم مانند موج‌های قبلی طی چند هفته آینده فروکش می کند در حالی که واکسیناسیون هم تاثیری بر کاهش آن ندارد.
کد خبر: ۴۳۲۳۰
۲۰:۳۰ - ۲۳ تير ۱۴۰۰

به گزارش گروه اجتماعی یکتاپرس؛ گسترس ویروس دلتا در استان‌های جنوبی کشور، زنگ خطر شیوع مجدد بیماری کرونا را به صدا در آورد و  شاهد، افزایش موارد بستری و شیوع کرونا در کشور بخصوص در استانهای جنوبی بودیم.

در همین حال، افزایش تعداد شهرهای قرمز کرونایی در یک هفته اخیر، وضعیت نگران کننده‌ای را برای کشور و ورود به موج پنجم کرونا رقم زده است. این در حالی است که روند واکسیناسیون همچنان به کندی پیش می‌رود و هنوز جمعیت زیادی از کشور منتظر دریافت واکسن کووید ۱۹ هستند.

مسعود یونسیان گفت: اینکه این موج تا زمانی ادامه پیدا می‌کند، پیش‌بینی ساده‌ای نیست و بعید به نظر می‌رسد که واکسیناسیونی که تا کنون در کشور انجام شده و از حالا به بعد انجام می‌شود، برای پیک پنجم که ما هم اکنون گرفتار آن هستیم، مؤثر باشد چرا که برای اثر گذاری واکسیناسیون باید حداقل نیمی از افراد جامعه هدف را واکسینه کرده باشیم و یعنی در ایران باید ۶۰ میلیون دز واکسن به ۳۰ میلیون نفر تزریق گردد تا شاهد اثرگذاری واکسیناسیون باشیم.

وی ضمن اشاره به اینکه با این سرعتی که واکسن وارد کشور می‌شود چند ماهی طول می‌کشد تا این تعداد از افراد جامعه واکسینه شوند، ادامه داد: امیدوار هستیم این پیک هم مانند موج‌های قبلی طی چند هفته آینده فروکش کند البته واکسیناسیون بر آن تاثیری ندارد چرا که اگر می‌خواستیم در حال حاضر شاهد اثرگذاری آن باشیم باید از ابتدای سال ۵۰ درصد جامعه را واکسینه می‌کردیم.

این اپیدمیولوژیست در پاسخ به سوال که آیا شاهد پیک‌های بعدی هستیم؟، توضیح داد: به احتمال زیاد در آینده گرفتار پیک‌های بعدی می‌شویم چرا که هنگامی واکسیناسیون در کل دنیا پوشش بالایی نداشته باشد جهش‌ها رخ می‌دهند حتی اگر در کشور ما ویروس دچار جهش نشود، در کشور‌های دیگر چنین اتفاقی می‌افتد و ممکن است جهش‌هایی بعدی سرایت پذیری بیشتری داشته باشند.

وی متذکر شد: نکته بسیار مهم این است که با اقداماتی که ما انجام می‌دهیم شدت این موج‌ها را چه از نظر تعداد و چه از نظر وسعت زمانی کاهش دهیم به گونه‌ای که شیوع کرونا برای ما معضل بهداشتی قلمداد نشود و این هدفی است که تمام دنیا به دنبال آن است. هیچ کشوری ادعا نمی‌کند که قصد دارد موارد ابتلا به کرونا را به صفر برساند و نمی‌تواند چنین ادعایی هم بکند و هدف این است که بیماری کرونا هم مانند بسیاری از مشکلاتی که در عرصه سلامت برای افراد رخ می‌دهد به موضوعی تبدیل شود که اقتصاد و روابط انسان‌ها را فلج نکند، اما اینکه ما بگوییم چند موج خواهیم داشت و یا اینکه این موج کی به پایان می‌رسد به نظر نمی‌رسد دانش بشری امروز پاسخی برای این سوال‌ها داشته باشد.

به گزارش یکتاپرس؛ در حال حاضر وضعیت واکسیناسیون در شرایطی است که فقط پنج درصد از جمعیت کشور واکسینه شده اند و از همین درصد هم فقط دُز اول و برخی هم دز دوم را دریافت کرده اند. تاخیر در روند واکسیناسیون می‌تواند مشکل ساز باشد و این تصور که مشکلی ایجاد نمی‌کند، تصور باطلی است. با این روند کند واکسیناسیون کرونا در کشور احتمال آغاز پیک ششم کرونا را بیشتر می کند. 

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: