زندگی نامه اروین یالوم و معرفی بهترین کتاب های او | یکتاپرس
«اروین یالوم» پایه‌گذار الگوی روانشناسی هستی‌گرا یا اگزیستانسیال است.
کد خبر: ۴۳۹۳۴
۰۴:۰۰ - ۲۸ تير ۱۴۰۰

 اروین یالوم

به گزارش گروه فرهنگی یکتا پرس، اروین یالوم روان‌پزشکی است که با قلم گیرا و سبک متفاوتش، بیشتر او را به‌عنوان نویسنده‌ای الهام‌بخش می‌شناسیم تا روان‌پزشک. یالوم در جایگاه یکی از پایه‌گذاران روان‌شناسی اگزیستانسیال، تغییری قابل‌توجه در حوزه روان‌شناسی ایجاد کرده است.

او نخستین روان‌شناسی است که توانسته با دانش گسترده در حوزه‌ی روان‌شناسی و مطالعه‌ی فلسفه‌ی افرادی مانند ارسطو و سقراط، نگاه تازه‌ای به علم روان‌شناسی و روان‌کاوی ایجاد کند. او موفق شد در سال 2002 جایزه‌ی انجمن روان‌پزشکی آمریکا را دریافت کند.

یالوم با استفاده از نبوغ نویسندگی خود، یک قدم از سایر روان‌شناسان جلوتر است. او با داستان‌های ساده و جالبی که از تجربیات خود و دیگران در کتاب‌هایش حرف می‌زند، حتی توانسته مردم عامه را هم با خود همراه کند، ضمن این که در میان روان‌شناسان و روان‌کاوهای دیگر هم طرف‌داران زیادی دارد. یالوم معتقد است که در زمان حاضر و با توجه به تمام امکانات و پیشرفت‌های علمی، کار اشتباهی است که بخواهیم فقط به آموزه‌ها و یافته‌های یونگ و فروید اکتفا کنیم. از دید او روح و روان انسان مخصوصا در دوران معاصر آن‌قدر پیچیده شده که باید به دنبال روش‌های جدیدی برای روبه‌رو شدن با مسائل روحی و روانی باشیم.

مخاطب اصلی این نویسنده‌ی بزرگ، روان‌کاوان و روان‌شناسان جوان و نوپا هستند. نگرانی او روان‌پزشکانی هستند که رسالت خود را در ازای افزایش درآمد یا مسائل عاطفی و احساسی فراموش کنند و باعث آسیب بیشتر به خود و دیگران شوند. یالوم توانسته با تکیه بر توانایی‌های نویسندگی، اصول روان‌شناسی را در قالب داستان‌ها و ماجراهای جالب و جذاب بیان کند. به‌طوری که برای خواندن آثار این نویسنده لازم نیست حتما دانش خاصی در زمینه‌ی روان‌شناسی داشته باشیم. جالب اینجاست که یالوم ادعا می‌کند همیشه از پذیرفتن مراجعانی که با عشق درگیر هستند، دوری می‌کند. برای او درمان این دسته از افراد سخت‌ترین کار دنیاست. خودش می‌گوید شاید به این خاطر که عشق مقدس است و انسان عاشق کور و کر است. یا شاید چون خودش هم دوست دارد چنین حال و هوایی را تجربه کند. هرچند یالوم همسرش را عاشقانه دوست دارد و او را مایه‌ی تسکین دردها و رنج‌هایش می‌داند.

اروین یالوم متولد ۱۳ ژوئن ۱۹۳۱ در واشنگتن است. البته پدر و مادرش روسی بودند و قبل از تولد اروین به واشنگتن مهاجرت کردند. یالوم در سال ۱۹۵۲، مدرک کارشناسی‌اش را از دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرد و در طی ۴ سال بعد نیز مدرک ارشد و دکتری روان‌شناسی را از دانشگاه بوستون گرفت.

البته این مدرک را در حوزه پزشکی دریافت کرد و سپس در سال ۱۹۶۰ از نیویورک در رشته روان‌پزشکی فارغ‌التحصیل شد. او بعدتر در ارتش به‌عنوان روان‌شناس خدمت می‌کرد و سپس در سال ۱۹۶۳ به‌عنوان استاد به دانشگاه استنفورد ملحق شد.

همسر او، مریلین کونیک (Marilyn Koenick) نیز استاد دانشگاه استنفورد و تاریخ‌شناس بود. مریلین نیز در حوزه‌های مربوط به زنان نویسنده موفقی بود و آثار ارزشمندی از او نیز به جای مانده است. مریلین در سال ۲۰۱۹ از دنیا رفت.یالوم در سال ۱۹۹۴ از استنفورد بازنشسته شد و در مقام روان‌شناس، وارد دنیای جدیدی از حرفه خودش شد. او تا به امروز، که حدود ۹۰ سال سن دارد، همچنان در تلاش است بتواند با نوشتن کتاب‌هایش دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کند.

جوایز و افتخارات اروین یالوم

جایزه ادوارد استرکر برای کمک قابل‌توجه در زمینه مراقبت از بیماران روان‌پزشکی (سال ۱۹۷۴)؛

جایزه طلای CommonWealth Club برای بهترین رمان (سال ۱۹۹۳)؛

جایزه انجمن روان‌پزشکی آمریکا (APA) با عنوان اسکار فیستر (سال ۲۰۰۱).

آثار او:

دژخیم عشق

مسئله اسپینوزا

درمان شوپنهاور

وقتی نیچه گریست

روان‌درمانی گروهی

 دروغگویی روی مبل

 مامان و معنی زندگی

پلیس را خبر می‌کنم 

یالوم در ایران با کتاب «وقتی نیچه گریست» شناخته شد. پس از آن طرف‌داران این نویسنده در ایران بسیار زیاد شد، تا جایی که این نویسنده هر روز ایمیل‌های زیادی از ایرانیان دریافت می‌کند. او در جواب دعوت ایرانیان برای حضور و سخنرانی در ایران، گفته است که دیگر به خارج از کشورش سفر نمی‌کند، به همین دلیل نمی‌تواند به ایران بیاید. شاید علت علاقه‌ی ایرانیان به این نویسنده این باشد که کمتر کسی در ایران مثل یالوم فکر می‌کند. نبوغ و خلاقیت این نویسنده در کتاب نیچه به اوج می‌رسد. او واقعیت، خیال و اصول روان‌شناسی را بسیار هوشمندانه در این کتاب تلفیق کرده و اثری جذاب و تاثیرگذار خلق کرده است. از کتاب وقتی نیچه گریست در سال 2007 یک فیلم سینمایی به کارگردانی «پینچاس پری» (Pinchas Perry) ساخته شده است. همچنین در سال 2014 فیلم مستندی از زندگی و فعالیت‌های یالوم به نام «درمان یالوم» Yalom’s Cure ساخته شد.

وقتی نیچه گریست 

کتابی تخیلی بر پایه باورها و راهبردهای روان‌کاوی است. تقابل دو چهره سرشناس و موفق در فلسفه و روان‌شناسی به‌شکلی بسیار تأثیرگذار و هنرمندانه! یالوم در این کتاب فریدریش نیچه فیلسوف و یوزف بروئر یکی از بنیان‌گذاران علم روان‌شناسی را باهم روبه‌رو می‌کند. این دو نفر در یک دوره زمانی زیسته‌اند؛ اما کلیت کتاب برپایه قوه تخیل قوی و تمثیل‌های زیبای یالوم شکل گرفته است.

در این کتاب بروئر می‌خواهد به دنیای نیچه سفر کند و او را از مشکلات روحی و سردرهای میگرنی نجات دهد! داستانی بسیار جذاب که شما را تا آخرین لحظه در کنار خودش نگه می‌دارد و بارها مخاطب را به تحسین نبوغ نویسنده وامی‌دارد.

مامان و معنی زند‌گی

کتاب مامان و معنی زندگی شامل داستان‌هایی است درباره درمان آسیب‌های روانی و تقابل فلسفه با روان آدم‌ها. یالوم این بار هم با هنر بسیار مطالب را بسیار ساده بیان کرده و به ارزش همدلی و کنارهم‌بودن، تلاش برای بهبود و سپس برای شکوفایی، پذیرش آسیب‌ها و همچنین افزایش کیفیت زندگی فردی در اجتماع اشاره می‌کند.

مسئله اسپینوزا

این کتاب درباره فیلسوف قرن هفدهم، بنتو اسپینوزا است. خود یالوم دراین‌باره می‌گوید: «سال‌هاست می‌خواستم درمورد این متفکر دلیر قرن هفده بنویسم. او در جهان بسیار تنها بود، بدون خانواده، بدون عضویت در جامعه دینی، کسی که کتاب‌هایش حقیقتا جهان را تغییر داد. حس نزدیکی عجیب به اسپینوزا با دانستن اینکه اینشتین، یکی از اولین قهرمانانم، یک اسپینوزایی بوده است، تقویت شد.»

یالوم در مسئله اسپینوزا دو داستان را در کنار هم می‌نویسد. در فصل‌های فرد، داستان بنتو (باروخ) اسپینوزا و در فصل‌های زوج داستان آلفرد روزنبرگ. کتابی برای جست‌وجو در روح متفکر افراد برجسته ولی گمنام.

انتهای پیام/

برچسب ها: نویسنده ، زندگینامه

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: