خواص باورنکردنی جوز هندی | یکتاپرس
یکی از ادویه‌های رایج ادویه جوز هندی است که با عطر و بوی تند و مطبوع دارای فواید بی‌شماری است.
کد خبر: ۴۴۵۲۳
۰۴:۴۰ - ۳۱ تير ۱۴۰۰

جوز هندی

به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، ادویه شامل میوه، دانه و ریشه گیاهان یا عناصر معدنی در طبیعت است که برای طعم و رنگ دادن به غذا‌ها از آن استفاده می‌شود. جوز هندی با عطر و بوی تند و مطبوع و فواید دارویی بسیار در آشپزی ادویه‌ای پر کاربرد است. در این مطلب به شناخت این ادویه خوش‌عطر و دارویی خواهیم پرداخت.از دانه رنده یا پودر شده جوز هندی برای طعم دادن به انواع گوشت، شیرینی‌جات، پودینگ‌ها، خوراک سیب‌زمینی، سوسیس، انواع سوپ، سس‌ها، سالاد‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.

جوز هندی یا جوز بویا با نام انگلیسی Nutmeg با نام علمی Myristica fragrans درختی همیشه سبز و میوه دار شبیه به درخت نارنج است. این درخت بومی مناطق گرمسیر و پر بارش ازجمله کشور گرِنادا و جنوب شرق آسیا، چون شرق هندوستان و اندونزی است. کشور های اندونزی و گرِنادا بزرگ ترین تولیدکنندگان جوز هندی در دنیا هستند.

درختان جوز هندی ممکن است تا ۲۰ متر رشد کنند. آن ها ۸ سال پس از کاشت میوه می دهند و در سن ۲۵ سالگی به اوج باردهی می رسند. میوه های درخت در ابتدا شبیه به میوه ازگیل ژاپنی یا زرد آلو و به رنگ زرد هستند که هسته ای در میان آن قرار دارد. اطراف هسته را غلافی قرمز رنگ به نام Mace پوشانده است. میوه های درخت را پس از رسیدن کامل به دو قسمت تقسیم می کنند. غلاف قرمز اطراف میوه را برای مصارف خوراکی جدا می کنند و هسته قهوه ای رنگ جوز را در معرض آفتاب می گذارند تا کاملاً خشک شود.

با خشک شدن هسته جوز هندی دانه آن از پوسته خود جدا می شود. پس از شکستن هسته میوه، به مغز یا دانه کروی شکلآن دست می یابند. دانه و غلاف اطراف هسته جوز هندی مصارف گوناگونی دارند، اما در بیشتر مناطق دنیا به عنوان چاشنی غذا مورد استفاده قرار می گیرند.

فواید جوز هندی برای سلامتی:

سلامت قلب

مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف مکمل های جوز هندی با دوز بالا به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.

داروی ضد افسردگی و ضد استرس

ترکیبات موجود در جوز هندی، چون میریستیسین و المیسین با اینکه ممکن است در مقادیر زیاد سمی باشند؛ اما اثرات شادی آور، آرامش بخش و ضد اضطراب دارند. این عناصر موجب ترشح سروتونین و دوپامین در مغز می شوند که به رفع استرس کمک می کند. یافته ها نشان می دهد فعالیت شبه ضد افسردگی جوز هندی ممکن است به دلیل تاثیر تعدیلگر آن بر مونوآمین های مرکزی باشد. ترکیب پودر جوز هندی با زردچوبه یا استفاده کمی از این پودر بر روی غذا می تواند برای رفع افسردگی یا استرس موثر باشد.

تسکین درد

جوز هندی برای درمان درد های عضلانی و مفصلی موثر است. روغن جوز هندی به عنوان ضد التهاب قوی در طب سنتی کاربرد دارد؛ بنابراین ماساژ روغن جوزهندی روی موضع، یک درمان موثر برای آرتریت، رماتیسم و انواع دیسک هاست. جوزهندی بخش مهمی از دارو های درمانی چینی است که درد ها و التهاب های شکمی را درمان می کند؛ همچنین تورم مفاصل را کاهش می دهد.

 قند خون و دیابت

یک مطالعه در موش صحرایی نشان داده که عصاره جوز هندی با دوز بالا میزان قند خون را کاهش داده و با بهبود عملکرد لوزالمعده خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

رفع بوی بد دهان

خواص ضد باکتریایی جوز هندی باکتری های مضر دهان را نابود می کند و بوی بد دهان را که ناشی از گسترش باکتری هاست، از بین می برد. علاوه بر خاصیت ضد باکتریایی عطر جوز هندی بسیار مطبوع و شیرین است. به این منظور کمی پودر جوز هندی را با پودر آویشن مخلوط کنید و با آن دهان خود را مسواک بزنید.

معده و دستگاه گوارش

جوز هندی طبع گرمی دارد به همین دلیل برای سلامت دستگاه گوارش مفید بوده و به درمان نفخ شکم و اسهال در کودکان کمک می کند.

تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

جوز هندی می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، چون مواد معدنی و ویتامین هایی دارد که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. همچنین جوز هندی غنی از پتاسیم، کلسیم، آهن و منگنز است که نقشی کلیدی در بهبود سیستم ایمنی دارند. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، نشان داد عصاره اتانول و استون گرفته شده از جوز هندی در برابر گونه های باکتریایی گرَم مثبت ِ باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس فعالیت ضدباکتریایی از خود نشان می دهند.

عوارض منفی جوز هندی

استفاده طولانی مدت و به مقدار بیشتراز ۵ گرم در روز می‌تواند باعث گیجی، توهم و سایر عوارض ذهنی شود.استفاده بیش از حد جوز هندی ممکن است موجب مسمومیت شود. استفاده بیش از حد می‌تواند باعث سقط جنین یا نقص مادرزادی شود. در باره مصرف جوز هندی در زمان شیردهی اطلاعات کافی در دست نیست. با این حال در هر دو حالت از مصرف جوز هندی خودداری کنید.

طبع جوز هندی:

طبیعت و مزاج جوز هندی گرم می باشد. جوز هندی سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، تیامین، ویتامین B6، فولات، منگنز، منیزیم، مس و ماکی لیگنان و فیبر است.

جوز هندی رایحه ای تند و طعم کمی شیرین دارد. هر دانه از خارج توسط پوسته ای سختی به رنگ قهوه‌ای مایل به خاکستری احاطه شده که شیار های عمیقی دارد و با جدا کردن این پوسته، دانه آن ظاهر می‌شود. دانه سطحی چین خورده دارد و رنگ آن متمایل به خاکستری است.

انتهای پیام/

برچسب ها: ادویه ، سلامت

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: