بازنگری پروژه‌های عمرانی تهران با رویکرد ایرانی ـ اسلامی | یکتاپرس
عضو شورای شهر تهران توضیحاتی درباره اولویت‌های عمرانی در پایتخت،‌ انتصابات، اصلاح بودجه در شهرداری و نرخ مسکن ارائه داد.
کد خبر: ۵۷۰۴۰
۰۹:۵۰ - ۲۰ مهر ۱۴۰۰

بازنگری پروژه‌های عمرانی تهران با رویکرد ایرانی ـ اسلامی

به گزارش سرویس اجتماعی یکتاپرس، انتخابات شورای ششم شهر و روستا 28 خرداد سال جاری برگزار شد.این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت 21 نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششمی‌ها در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت.

اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود «علیرضا زاکانی» را با ۱۸ رای از مجموع ۲۱ رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند. پس از یک ماه حکم علیرضا زاکانی توسط وزیر کشور دولت رئیسی ابلاغ شد و 11 شهریور به صورت رسمی کار خود را در شهرداری تهران آغاز کرد و مدیریت شهری جدید شامل شهرداری و شورا برنامه‌های خود را مدتی است که شروع کرده‌اند.

درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله اولویت‌های عمرانی در پایتخت،‌طرح‌ها و لوایح جدید در شورای شهر، انتصابات، تبدیل برخی از جلسات صحن علنی به جلسه هم‌اندیشی با شهرداری تهران، پست قائم‌مقامی و حکم دستیاری، اصلاح بودجه در شهرداری و نرخ مسکن با سیدمحمد آقامیری عضو شورای شهر تهران و عضو کمیسیون عمران شورای ششم به بحث و گفت‌وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.

پروژه‌های اولویت دار مدیریت شهری جدید و شورای ششم در تهران

مهمترین اولویت عمرانی در شورای ششم شهر تهران چیست و چه اقداماتی قرار است در این راستا اجرایی شود؟

شورای ششم و در واقع کمیسیون عمران و حمل و نقل در حال بررسی پروژه‌ه عمرانی گذشته و بلاتکلیف است و موضوعات مگاپروژه‌ای و فرامنطقه‌ای نیز مدنظر قرار دارد. پروژه عمرانی شهید بروجردی سال‌هاست که بر روی زمین مانده و متأسفانه بلاتکلیفی به سرانجام نرسیدن این پروژه مشکلات زیادی را برای شهروندان منطقه مربوطه ایجاد کرده است. بنابراین به نتیجه رساندن این پروژه و رفع ایرادات و مشکلات آن عضو اولویت‌های شورای ششم است. مردم گلایه‌های زیادی را در این زمینه به ما اعلام کرده‌اند و ما خود را ملزم به پیگیری مطالبات شهروندان می‌دانیم. همچنین پروژه شهید شوشتری از دیگر پروژه‌های مورد توجه و اولویت‌دار ما محسوب می‌شود و در مورد پروژه شهید شوشتری قصد بازنگری در طرح را داریم و پس از آن اقدامات اجرایی انجام می‌گیرد و بودجه مورد نظر هم پیش‌بینی می‌شود.

بازبینی و بازنگری در پروژه باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س)‌/ بی‌توجهی مدیریت شهری سابق به معماری ایرانی ـ اسلامی

آیا پروژه باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س) نیز مورد توجه شورای ششم قرار دارد و اینکه گفته می‌شود قرار است بازنگری در طرح این پروژه هم انجام گیرد صحت دارد؟

بله، بازبینی و بازنگری در پروژه باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س)‌ضرورت دارد متأسفانه در طرحی که به صورت اولیه اجرایی شده به موضوع المان‌های فرهنگی، فضای محیطی و رفاهی چندان توجه نشده است، شهروندان باید زمانی که به این باغ‌راه می‌آیند از رسیدن به آن لذت ببرند و حس خوبی را داشته باشند. در این پروژه‌ها باید از معماری و فرهنگ ایرانی ـ اسلامی و طرح‌های سنتی استفاده شود. البته این به معنای غافل شدن از تکنولوژی در مسأله زیرساخت‌ها نیست. قطعا در این زمینه و مواردی مانند نورپردازی به مسائل روز دنیا توجه می‌شود. به هر حال در حوزه المان‌های استفاده شده شرایط نباید جوری باشد که روحیه مردم را خسته کند شهروندانی که روزانه فضای این باغ‌راه را می‌بینند باید احساس آرامش داشته باشند. بنابراین، این طرح نیاز به بازنگری دارد و موضوع آن در اولویت فعالیت‌های عمرانی است. پس از آن موضوعات بودجه‌ای نیز در این زمینه مدنظر قرار می‌گیرد.

برنامه ریزی شورای ششمی‌ها برای بهبود وضعیت عمرانی، اجتماعی و فرهنگی در جنوب تهران

آیا برنامه ویژه‌ای برای اجرای بیشتر پروژه‌های عمرانی در جنوب تهران دارید؟

بله، ببینید سال‌ها جنوب تهران مورد بی مهری‌ واقع شد و شهروندان جنوب پایتخت گلایه و مطالبات زیادی از اعضای شورای شهر دارند. مطالباتی که سال‌های گذشته چندان مورد توجه قرار نگرفته است.ما در شورای ششم به این موضوع توجه داریم و بهبود وضعیت عمرانی، اجتماعی و فرهنگی جنوب تهران از رویکردهایمان است. به طورکلی، با توجه به نگاه فرهنگی و اجتماعی شهرداری، رویکرد لزوم خروج جنوب شهر از وضعیت کنونی وجود دارد. جنوب شهر باید در مباحث عمرانی، شهرسازی و به ویژه فرهنگی به شمال شهر نزدیک شود. بر این اساس قطعاً برنامه‌های خوبی برای کاهش فاصله شمال و جنوب ایجاد خواهد شد اما جزئیات این برنامه در ادامه کار شورا و شهرداری مشخص خواهد شد. در زمینه کاهش فاصله شمال و جنوب نیز اولویت اول مسائل اجتماعی، آسیب‌های آن و مسائل فرهنگی است اما موضوعات شهرسازی، برخوردار بودن و پرداختن به مسائل زیست محیطی نیز بسیار جدی است.

در مسائل بودجه‌ای اکنون اولویت با مسأله حمل و نقل عمومی است/ پیشنهاد اعضای شورا برای تغییر در ردیف‌های بودجه

شما به پروژه‌های عمرانی جهت تکمیل و بازنگری اشاره کردید به هر حال پروژه عمرانی از مواردی است که بخش زیادی از بودجه شهرداری را به خود می‌بلعد آیا بودجه‌ای که شورای پنجم تصویب کرده بود برای پروژه‌های عمرانی سال جاری کفاف می‌دهد؟

ببینید در مسائل بودجه‌ای اکنون اولویت با مسأله حمل و نقل عمومی است شهروندان به ویژه در شرایط کرونا از کمبودها در حوزه حمل و نقل عمومی گلایه دارند دسترسی روزانه و راحت در حوزه حمل و نقل عمومی باید حاصل شود، این ناوگان در حوزه اتوبوسرانی،‌مترو و تاکسی توسعه یابد تا شهروندان هر چه بیشتر بتوانند از حمل و نقل عمومی جهت رفت و آمد در سطح شهر استفاده کنند.

در کنار حمل و نقل عمومی هم بودجه فعالیت‌های عمرانی مدنظر است ولی اینکه بخواهیم بودجه را افزایش دهیم گمان نمی‌کنم چنین مسأله‌ای ایجاد شود و پیشنهاد اعضای شورا تغییر در ردیف‌های بودجه و یا جابه‌جایی بودجه است که ما این موضوع را در شورای شهر بررسی می‌کنیم و در جلسات هم‌اندیشی با علیرضا زاکانی شهردار تهران و معاونان آن مطرح می‌شود.

ضرورت برگزاری جلسات هم‌اندیشی شورای ششمی‌ها با شهردار تهران تا پایان انتصابات

در شورای ششم جلسات صحن علنی شورا کاهش یافته و تبدیل به برگزاری جلسات هم‌اندیشی با شهردار تهران، معاونان آن و مدیران تازه منصوب شده تبدیل شده است، برخی موافق این قضیه و برخی مخالفند نظر شما در این راستا چیست؟

بله، مدتی است که برخی از جلسات صحن علنی شورای ششم تبدیل به جلسات هم‌اندیشی با شهردار جدید و تیم مدیریتی جدید شهرداری شده است به نظر من این راهکار خوبی جهت تعامل هر چه بیشتر شورا و شهرداری و شناخت بیشتر از مدیران جدید است. تیم شهرداری و شورا تیمی تازه و نو هستند که اکنون که کار را آغاز کردیم نیاز به هماهنگی داخلی دارند. هم‌اندیشی بسیار تأثیرگذار است و باید ما بتوانیم برای شناخت یکدیگر از این جلسات بهره‌مند شویم و تعهداتی را نیز داشته باشیم و بدون ملاحظه نیز حرف‌مان را بزنیم. اعضای شورا و مدیریت شهری اخلاقاً متعهد شده‌اند که پاسخگوی مطالبات شهروندان باشند و برگزاری این جلسات گامی در جهت این مسأله است.

کاهش جلسات صحن برای شناخت بهتر و برنامه‌ریزی برای داشتن طرح‌ها و لوایح جامع و دقیق

گفته می‌شود که کاهش برخی از جلسات صحن شورا در جهت کمتر شدن هزینه‌ها و مدیریت در بودجه است، آیا این موضوع صحت دارد؟

خیر، اصلاً چنین نیست، اصل قضیه بحث دیگری است و آن هم شناخت بهتر و برنامه‌ریزی برای داشتن طرح‌ها و لوایح جامع و دقیق؛ مطالباتی از سوی شورا به شهرداری و از شهرداری به شورا وجود دارد و ما این مسائل را در جلسات داخلی مطرح می‌کنیم. البته به هر حال کاهش جلسات صحن علنی هم هزینه‌ها را به نوعی کاهش می‌دهد ولی اصل قضیه همان شناخت بیشتر و بررسی‌های دقیق‌تر است.

تبدیل جلسات صحن علنی به هم‌اندیشی تا چه زمانی ادامه دارد؟

به نظرم جلسات صحن تا زمانی که انتصابات در شهرداری به پایان برسد نیز تقریباً مشابه سابق شود چرا که با تکمیل انتصابات شناخت‌ها در جلسات هم‌اندیشی نیز تکمیل می‌شود و پس از هم‌اندیشی ما می‌توانیم شاهد تشکیل دوباره جلسات صحن آن هم دو روز در هفته باشیم.

ترافیک طرح‌ها و لوایح بزودی در صحن شورا

چه طرح‌ها و لوایحی تا کنون در جلسات هم‌اندیشی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفته است؟

تیم جدید شهرداری مدتی است که کارها را آغاز کرده و بررسی فنی ایده‌ها در حال انجام است برخی از مسائل برای اینکه تبدیل به طرح یا لایحه شود زمان می‌برد و به زودی در کمیسیون‌های تخصصی با ترافیکی از طرح‌ها و لوایح مواجه خواهیم بود و به زودی در هر جلسه از صحن علنی دو تا سه مورد طرح و لایحه بررسی می‌شود و در این شرایط جلسات صحن هم متناسب با آن بیشتر خواهد شد.

انتصابات در شهرداری بر اساس توانمندی‌ها

بسیاری از انتصابات در شهرداری تهران انجام گرفته است نظر شما در مورد قضیه انتصابات چیست؟

به طور کلی اعضای شورا بحثی در مورد قضیه انتصابات ندارند به هر حال ارائه احکام و انجام انتصابات از حقوق شهردار پایتخت است تا اینجای کار بر اساس شناختی که اعضای شورا دارند قضیه انتصابات خوب پیش رفته و مشکلی در آن نبوده است افرادی که توسط شهردار تهران به عنوان معاون و مدیر یا شهردار منطقه انتخاب شده‌اند از افراد توانمندی بوده که اکثراً از بدنه شهرداری هستند به طور کلی شهرداران مناطق بیشتر از بدنه بوده و معاونت‌های شهرداری هم کسانی برای آنها انتخاب شده که با حوزه‌هایشان مرتبط بوده‌اند.

مشکل پرداخت نشدن حقوق‌ها و مطالبات کارکنان برج میلاد بیشتر از اینکه بودجه‌ای باشد مدیریتی بود

کارکنان برج میلاد طی هفته اخیر گلایه‌های زیادی را در مورد پرداخت نشدن حقوق‌ها و مطالباتشان داشتند و بسیاری از شهرداری و شورا قول پیگیری دادند کارکنان چقدر امیدوار به این پیگیری‌ها باشند؟

مطالبات کارکنان و شهروندان از اولویت‌های کاری مدیران شهری جدید است. ما در شورا این موضوع را به صورت جدی پیگیری کرده‌ایم در جلسه هم‌اندیشی اخیر با شهردار تهران هم دوستان در شهرداری گفتند این هفته مشکل کامل برطرف خواهد شد اختلال پیش آمده به دلیل مشکلات داخلی و بحث مدیریتی بوده و کمتر مسأله بودجه‌ای مطرح بوده است که شخص علیرضا زاکانی شهردار تهران به این مسأله ورود پیدا کرده و گام‌هایی مؤثر برداشته شده است.

نظر شما در مورد بازگشت پست قائم‌مقامی و موضوع دستیارمدیران در شهرداری چیست؟

اجازه دهید که من فعلا در این زمینه صحبتی نداشته باشم تا بررسی‌های لازم به صورت دقیق انجام گیرد آن زمان می‌توان به صورت تخصصی این مسأله را در کنار سایر دوستان ارزیابی، بررسی و نتیجه‌گیری کرد.

آمادگی مدیریت شهری جهت همکاری در ساخت مسکن اجتماعی همگام با سایر دستگاه‌ها

آیا شورای شهر تهران برنامه‌ای در جهت کاهش نرخ مسکن در پایتخت که به صورت سرسام‌آوری افزایشی شده دارد؟

ببینید نرخ مسکن در دست شهرداری تهران نیست و شهرداری نقش مستقیم و جدی در این زمینه ندارد. در زمینه ساخت مسکن اجتماعی هم وزارت شهرسازی باید طرح‌هایی را ارائه کند و نقش دستگاه‌های مختلف مانند شهرداری تعریف شود که در صورت این قضیه شهرداری نیز آمادگی همکاری و هماهنگی‌های لازم را دارد. ولی به طور کلی موضوع مرتبط با مسأله مسکن توسط مدیریت شهری کاهش عوارض ساخت و ساز و کاهش زمان صدور پروانه است که شورای ششم به صورت جدی به این مسأله ورود یافت و در هفته‌های اخیر مصوبه‌های خوبی با رأی اکثر اعضای شورای شهر حاصل شد. بنابراین در مدیریت شهری جدید و شورای ششم نه تنها عوارض صدور پروانه برای ساخت و ساز کاهش یافته بلکه مدت زمان صدور پروانه هم از این پس به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/

برچسب ها: شورای شهر تهران

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: