مزایا و معایب تیبا2 هاچبک چیست؟ | یکتاپرس
تیبا 2 یک هاچبک کوچک شهری از شرکت سایپا است که از سال 1389 در سبد محصولات این شرکت قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۷۲۴۵
۲۲:۰۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰

مزایا و معایب تیبا2 هاچبک چیست؟

به گزارش گروه اقتصادی یکتاپرس، تیبا اولین خودرو ملی شرکت سایپا محسوب می‌شود که اولین بار در سال 1387 از آن رونمایی شد. این خودرو که در ابتدا مینیاتور نام داشت، پس از گذشت مدتی به دلیل استفاده مشترک از این اسم در زبان فرانسوی، به تیبا تغییر یافت. این خودرو بر روی پلتفرم X200 بنا شده که به نوعی نمونه ارتقا یافته پلتفرم X100 محسوب می‌شود. شرکت سایپا پیش از تولید خودروهایی همچون تیبا یا ساینا، از پلتفرم X100 در تولید نسل جدید خانواده (پراید111 و پراید132) استفاده کرده بود. 

تیبا 2 یک هاچبک کوچک شهری از شرکت سایپا است که از سال 1389 در سبد محصولات این شرکت قرار گرفته است. تیبا 2 در کنار ویژگی‌های مثبتی همچون مصرف سوخت اقتصادی، استهلاک پایین، قیمت پایین قطعات یدکی و... از معایب فراوانی برخوردار است.

مزایای خودرو تیبا2 هاچبک

شرکت سایپا برای اینکه بتواند محصولی بی نقص و زیبا را به بازار عرضه نماید، طراحی تیبا را به گروه آنجلینی دیزاین (IET) ایتالیا سپرد. در طراحی ظاهری تیبا صندوقدار ناهماهنگی‌های فراوانی به چشم می‌خورد که مطمئنا بخش اعظمی از آن به دلیل پلتفرم قدیمی X200 است که محدودیت‌های فراوانی را برای طراحان باسابقه این شرکت ایتالیایی به همراه داشته است.

طراحی نمای جلویی تیبا 2 کاملا مشابه تیبا صندوقدار است که چندان جذاب به نظر نمی‌رسد، اما مطمئنا طراحی بخش پشتی تیبا هاچبک، می‌تواند نظر شما را به کلی تغییر دهد. در این بخش تمامی اجزا در هماهنگی کامل با یکدیگر طراحی و ساخته شده‌اند، بنابراین در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت که شاید تیبا 2 سمبول یک طراحی بی‌نقص و زیبا نباشد، اما در مقایسه با خودروهایی همچون پراید 111 یا سایر هاچبک‌های ارزان‌قیمت بازار کشور، از طراحی زیبا و جوان‌پسندی برخوردار است.

مزایا و معایب تیبا2

قلب تپنده تیبا 2 یک موتور 1.5 لیتری 4 سیلندر است که توانایی تولید 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. این موتور حاصل همکاری شرکت سایپا با FEV آلمان است، درواقع شرکت FEV توانسته با ایجاد تغییرات و اصلاحات فراوان در موتور پراید (M13)، موتور تیبا 2 را طراحی نماید.

موتور تیبا 2 نسبت به نمونه پایه، از حجم و توان خروجی بالاتری برخوردار است اما مصرف سوخت و استهلاک آن همچنان در سطح قابل قبولی قرار دارد که این موضوع می‌تواند برای کسانی که مصرف سوخت کم خودرو، جز اولویت‌های اصلی آن‌ها به شمار می‌رود، بسیار حائز اهمیت باشد. طبق اعلام سایت رسمی شرکت سایپا مصرف سوخت ترکیبی این خودرو معادل 6.5 لیتر در هر صد کیلومتر است که عدد بسیار مناسبی برای یک هاچبک شهری ارزان قیمت به نظر می‌رسد.

آنچه دیگران میخوانند:مزایا و معایب جک s5 چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، تیبا 2 در حال حاضر با دو مدل SX و EX به بازار عرضه می‌شود که تیپ EX به‌واسطه امکانات و تجهیزات بیشتر از قیمت بالاتری نسبت به برادر دوقلو خود برخوردار است. در رنج قیمتی تیبا 2، زمانی که بخواهید یک هاچبک صفر کیلومتر و سالم تهیه کنید، مطمئنا هیچ انتخابی جزپراید 111 و تیبا 2 در پیش روی خود نخواهید داشت؛ مگر آن که به سراغ نمونه‌های قدیمی 206 تیپ 2 یافولکس گل بروید؛ بنابراین اگر بخواهید در این رنج قیمتی یک هاچبک صفر کیلومتر و نسبتا جذاب خریداری کنید، بهترین انتخاب تیبا 2 خواهد بود.

تیبا 2 در حال حاضر با دو مدل SX و EX به بازار عرضه می‌شود که تیپ EX به‌واسطه امکانات و تجهیزات بیشتر از قیمت بالاتری نسبت به برادر دوقلو خود برخوردار است. در رنج قیمتی تیبا 2، زمانی که بخواهید یک هاچبک صفر کیلومتر و سالم تهیه کنید، مطمئنا هیچ انتخابی جز پراید 111 و تیبا 2 در پیش روی خود نخواهید داشت؛ مگر آن که به سراغ نمونه‌های قدیمی 206 تیپ 2 یا فولکس گل بروید؛ بنابراین اگر بخواهید در این رنج قیمتی یک هاچبک صفر کیلومتر و نسبتا جذاب خریداری کنید، بهترین انتخاب تیبا 2 خواهد بود.

معایب خودروی تیبا2

فضای بی روح و بی‌کیفیت کابین تیبا 2 یکی دیگر از معایب این خودرواست که باید به آن اشاره کنیم. فضای داخلی تیبا 2۲ در مقایسه با پراید حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد، اما در مجموع بافت خشک و بی کیفیت پلاستیکی که در فضای داخلی این خودرو استفاده شده است، علاوه بر اینکه حس روبرو شدن با یک خودرو بی کیفیت را به سرنشین منتقل می کند، استعداد زیادی در تولید سر و صداهای اضافی دارد!

صندلی‌های خشک تیبا 2 هاچبک یکی دیگر از موارد منفی است که در فضای داخلی این خودرو به چشم می‌خورد، صندلی‌های استفاده شده در تیبا 2 همچون نمونه به کار رفته در تیبا صندوقدار، از راحتی قابل قبولی برخوردار نیستند و در نشستن‌های طولانی آزار دهنده خواهند بود.

تیبا 2 در مدل پایه شیشه بالابر برقی را تنها در اختیار راننده و سرنشین جلویی قرار می‌دهد و بالابر برقی شیشه‌های عقب تنها در نمونه EX این خودرو وجود دارند؛ همچنین برای برخورداری از آینه‌های تنظیم شونده برقی نیز باید مدل سفارشی تیبا 2 را خریداری کنید و مدل پایه از آینه‌های معمولی بهره می‌برد. در مجموع می‌توان گفت تیبا 2 به‌ خصوص در مدل پایه، امکانات و آپشن‌های رفاهی بسیار کمی را در اختیار خریدار قرار می‌دهد و برخی از آپشن‌هایی که در سایر خودروهای داخلی جز استانداردها و حداقل‌ها محسوب می شوند، تنها در مدل سفارشی تیبا وجود دارند.

 تیبا2 هاچبک

تیبا 2 نیز همچون سایر خودروهای تولید شده در داخل کشور، تاکنون در هیچ یک از موسسات ایمنی شاخص مورد بررسی قرار نگرفته است بنابراین راهی وجود ندارد که بتوان با اطمینان از میزان امنیت و استحکام این خودرو صحبت به میان آورد.

از بحث ستاره‌های ایمنی این خودرو که بگذریم، باید گفت که تیبا 2 در بخش ایمنی تنها به تجهیزاتی همچون دو کیسه هوا (یکی برای راننده و یکی برای سرنشین) مجهز شده است. چرخ های باریک و کوچک تیبا 2 نیز باعث کاهش فرمان پذیری آن در پیچ‌ها و سرعت های بالا می‌شوند؛ همچنین کیفیت نامطلوب سیستم ترمز این خودرو نیز می‌تواند امنیت ناچیز تیبا 2 را تحت تاثیر خود قرار دهد.

انتهای پیام/ 

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: