چه مواقعی کمردرد، مشکلی جدی است؟ | یکتاپرس
کمردرد یک مشکل بسیار شایع در بین عموم افراد است و معمولا بیماران می‌توانند با راهکارهای ابتدایی و خانگی کمردرد را درمان کنند. از آنجایی که کمردرد مشکلی رایج است تشخیص اینکه آیا مشکلی جدی است یا خیر می‌تواند کمی دشوار باشد.
کد خبر: ۵۸۳۹۰
۰۷:۲۰ - ۳۰ مهر ۱۴۰۰

چه مواقعی کمردرد، مشکلی جدی است؟

به گزارش یکتاپرس ما برای اینکه بتوانید تشخیص دهید که چه نوع کمردردی را باید جدی بگیرید، باید به پزشک متخصص درد مراجعه کنید.

اگر دچار چنین کمردردهایی هستید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا توضیحات لازم را در این باره به شما دهیم:

• همراه با بی حسی و ضعف در اندام تحتانی

• همراه با تب و تعریق شبانه

• بدتر شدن درد هنگام شب یا در حال استراحت

• همراه با کاهش وزن یا کاهش اشتها بدون دلیل

• همراه با سایر دردها مفصلی

• ادامه داشتن درد بیش از 6 هفته

کمردرد جدی یا همان مزمن چیست؟

کمردرد جدی با هیچ روش ابتدایی مانند مسکن بدون نسخه و راهکارهای خانگی بهبود پیدا نمی‌کند. شدت علائم شما نشانه جدی بودن کمردرد نیست.

به عنوان مثال درد ناشی از کشیده شدن عضلات یا ماهیچه کمر می‌تواند درد بسیار شدیدی داشته باشد؛ اما، معمولا پس از چند روز مراقبت در منزل بهبود پیدا می‌کند.

حال بر عکس این موضوع نیز وجود دارد، بیماری‌های جدی مانند دیسک دژنراتیو کمری می‌تواند منجر به کمی درد یا درد خفیف در کمر شود. در اغلب موقع درد ناشی از این بیماری در افراد شدید نیست.

تنها در صورت عدم درمان و بررسی، به مرور زمان باعث تشدید درد خواهد شد. به عنوان یک قاعده کلی اگر کمردرد شما در عرض یک الی دو هفته بهبود پیدا نکرد، باید به پزشک مراجعه کنید.

در این مواقع نیز معمولا مشکل شما به عنوان فوریت‌های پزشک در نظر گرفته نمی‌شود؛ اما، به هر حال نیاز به بررسی و درمان جهت بازگشت شما به فعالیت‌های روزانه دارد.

 

درد همراه با بی حسی و ضعف اندام تحتانی
اعصاب ما در بدن، احساس و قدرت را در بدن تامین می‌کند. زمانی که کمردرد همراه با چنین علائمی باشد، معمولا نشان‌دهنده آن است که عصب تحت فشار قرار دارد.

بنابراین، این نوع کمردرد باید مورد بررسی قرار گیرد، در صورت عدم درمان این بیماری ممکن است منجر به آسیب دائمی و وضعیت غیرقابل برگشت شود. تحت فشار قرار گرفتن عصب می‌تواند به دلیل بیرون زدگی دیسک، شکستگی، عفونت، سرطان یا انحطاط ستون فقرات باشد.

 درد همراه با تب و تعریق شبانه
زمانی که همراه با کمردرد علائم دیگری مانند تب یا تعریق شبانه دارید، این شرایط می‌تواند نشان‌دهنده یک بیماری عفونی یا التهابی باشد.

عفونت‌هایی که منجر به کمردرد می‌شوند، معمولا به دلیل عفونت باکتریایی یا سل است که در صورت عدم درمان منجر به از بین رفتن ستون فقرات، آسیب عصبی و فلج نهایی می‌شود.

موارد التهابی که منجر به کمردرد می‌شود و با علائم دیگری مانند تب همراه است، شامل مواردی مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت روماتوئید است.

علائم کمردردهای جدی,کمردرد جدی و مزمن,کمردرد مزمن
کمردرد مزمن چگونه است؟

3. تداوم داشتن درد هنگام شب و استراحت
معمولا درد باید هنگام استراحت بهتر شود یا بهبود یابد. اگر درد عضلانی باشد، هنگام استراحت دچار اسپاسم نمی‌شود. در غیر این صورت اگر درد حتی هنگام استراحت بهبود پیدا نکند، معمولا به دلیل یک مورد مخرب در ستون فقرات است. در واقع مشکلاتی مانند سرطان، تومور یا عفونت، ساختار نخاعی را از بین می‌برد.

4. درد همراه با کاهش وزن یا کاهش اشتها
تنها در مواقع نادر کمردرد تداوم پیدا می‌کند و منجر به کاهش وزن و کاهش اشتها می‌شود. معمولا چنین مشکلاتی به عنوان علائم نهایی و مشکلی بسیار جدی همراه با کمردرد ایجاد می‌شود.

به طور مثال بیماری‌هایی مانند بیماری سرطان منجر به کاهش وزن و کاهش اشتها می‌شود. در حقیقت دور از انتظار نیست که با پیشرفت این بیماری کمر نیز تحت تاثیر قرار گرفته باشد.

5. درد همراه با دردهای مفصلی
معمولا اگر کمردرد به دلیل مشکلات عضلانی باشد، در هر قسمت از بدن ممکن است چنین دردی ایجاد شود؛ اما، اینطور نیست که به سایر قسمت‌های دیگر بدن سرایت کند. زمانی که کمردرد با سایر دردهای مفصلی همراه شود، ممکن است نشان دهنده مشکلی بزرگتر در بدن باشد.

6. عدم بهبود کمردرد بیش از 6 هفته
کمردردهای معمولی و مواردی که خطرناک نیستند، نهایت پس از 2 الی 4 هفته بهبود پیدا می‌کنند. دردی که بیش از 6 هفته ادامه داشته باشد، نیاز به بررسی بیشتر از سوی فوق تخصص درد خواهد داشت.

مواردی که می‌تواند منجر به شکستگی شود شامل شکستگی، سرطان، عفونت و بیماری خود ایمنی است.

 

کلام آخر
در اغلب مواقع کمردرد مشکل جدی نیست و با درمان‌های خانگی بهبود پیدا می‌کند، تنها در صورتی که هر یک از این علائم را تجربه کردید و درد بیش از 6 هفته طول کشید، زمان آن است که کمردرد خود را جدی بگیرید و برای بررسی و درمان به متخصص درد مراجعه کنید و برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: سلامتی

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: