مزایا و معایب دنا معمولی چیست؟ | یکتاپرس
دنا ظاهر قابل قبولی دارد و به نسبت سمند که به‌نوعی نسل قبلی‌اش محسوب می‌شود، پیشرفت زیادی کرده است.
کد خبر: ۵۸۶۷۶
۲۲:۰۰ - ۰۲ آبان ۱۴۰۰

 دنا معمولی

به گزارش گروه اقتصادی یکتاپرس، دنا اولین بار در سال 1393 تحت عنوان یک محصول جدید توسط ایران خودرو معرفی شد. با این وجود، از همان ابتدا و با نگاهی به درهای این خودرو و ابعاد آن، کاملا مشخص بود که بیشتر با یک فیس‌لیفت سنگین‌تر از سمند طرف هستیم تا یک خودروی جدید! با وجود این‌که Dena واقعا یک خودروی جدید به حساب نمی‌آمد و از پلتفرم سمند در کنار موتور قدیمی EF7 استفاده می‌کرد، اما به دلیل ظاهر جذاب و امکانات بیشتر خود، توانست از همان ابتدا مشتریان متعددی را جذب خود کند و صف‌های زیادی برای خرید آن شکل گرفت.

معایب دنا و برخی کمبودها که در نمای ظاهری و تجهیزات این خودرو به چشم می‌خورد، باعث شد تا ایران خودرو در سال 96 نسخه‌ای دیگر از این خودرو را با نام دنا پلاس روانه بازار کند. از همان ابتدا شاهد بالاتر بودن قیمت دنا پلاس نسبت به قیمت دنا بودیم؛ که انتظار می‌رفت در ازای این افزایش قیمت با تغییرات مناسبی نیز مواجه شویم. نسخه پلاس در مقایسه با نسخه معمولی، نمای ظاهری جدیدی داشت که از این نمای جدید، باید به چیدمان داخلی جدید چراغ‌ها و خطوط زاویه‌دار درب‌ها اشاره کرد.

مزایای خودروی دنا معمولی

خطوط و حجم‌پردازی‌ها و بدنه کشیده باعث شده تا این محصول ایران خودرو شکل و شمایلی اسپرت‌تر نسبت به دیگر اتومبیل‌های داخلی داشته باشد.

افزایش ایمنی و امکانات دیگر مزیت این خودرو نسبت به هم‌رده‌های داخلی خودش است. دنا پلاس اولین خودروی داخلی است که به ایربگ‌های جانبی مجهز می‌شود تا همراه با ایربگ‌های اصلی، به راننده و سرنشیان حس امنیت بیشتری بدهد. حسگر و دوربین عقب آپشن دیگری است که میزان ایمنی این خودرو را افزایش می‌دهد. همچنین در هنگام تصادفات، سیستم سوخت خودرو به طور اتوماتیک قطع می‌شود تا از بروز آتش‌سوزی جلوگیری کند.

صندلی راننده دنا پلاس را می‌توان به صورت برقی و در هشت جهت تنظیم کرد که برای خودرویی در این سطح، یک امتیاز محسوب می‌شود. سانروف هم دیگر آپشنی است که مهندسان ایران خودرو برای دنا پلاس در نظر گرفته‌اند.

 دنا معمولی چیست؟

دنا ظاهر قابل قبولی دارد و به نسبت سمند که به‌نوعی نسل قبلی‌اش محسوب می‌شود، پیشرفت زیادی کرده است.

زیباترین بخش طراحی این خودرو را در قسمت جلوی خودرو شاهد هستیم. مواردی مانند چراغ‌های جلویی بزرگ با طراحی خاص، کاپوت عضلانی، جلوپنجره‌ای زیبا که هماهنگی خاصی با سپر و بخش میانی آن دارد، همه و همه رخ دنا را بسیار تهاجمی و خشن کرده است.

آنچه دیگران میخوانند:مزایا و معایب کیا سراتو چیست؟

در کناره‌ها، طراحی دنا خیلی چنگی به دل نمی‌زند. ظاهر خودرو از کناره‌ها بسیار شبیه به سورن است و از مهم‌ترین عناصر طراحی آن می‌توان به برآمدگی‌های روی گلگیرها و خطی که از وسط درب‌ها رد شده و دو گلگیر را به هم وصل کرده اشاره کرد.

در بخش عقب خودرو، اوضاع کاملاً متفاوت است. طراحی قسمت عقب دنا موضوع بحث‌های زیادی بوده و همه آن را نمی‌پسندند.

آن طراحی تهاجمی و خشن بخش جلو، هیچ هماهنگی با طراحی ساده و معصومانه بخش عقب خودرو ندارد. اگر طراحان ایران‌خودرو کمی بیشتر به این بخش اهمیت می‌دادند، دنا به خودرویی کامل ازنظر طراحی تبدیل می‌شد.

در یک خودرو، هندلینگ یا فرمان پذیری تعریفی است از نحوه پاسخ و واکنش یک وسیله نقلیه به کنش‌های راننده و همچنین به رفتار حرکتی خودرو در مسیر و همچنین سر پیچ‌ها گفته می‌شود.

معمولاً هندلینگ یک خودرو را از روی نحوه عملکرد خودرو در سر پیچ، هنگام شتاب گیری و ترمز گیری قضاوت می‌کنند.

در مورد دنا، به‌سختی می‌توانید کسی را پیدا کنید که از هندلینگ آن ایراد بگیرد. کاری که مهندسان ایران‌خودرو در این بخش انجام داده‌اند ستودنی است و دنا، مخصوصاً سر پیچ‌ها عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد و خبری از کم فرمانی و بیش فرمانی غیرعادی نیست.

اگر شما از جوانان این مرزوبوم هستید و به رانندگی پرشتاب و درعین‌حال بااحتیاط علاقه‌مند هستید، از همین رو خیلی علاقه ندارید که در پیچ‌ها سرعت خود را کم کنید، هندلینگ دنا در پیچ‌ها و حرکت‌ها ناگهانی کاملاً مناسب و تا حدودی عالی است شاید این خصیصه را بتوان به وزن بالای خودرو و طراحی پلت فرم پژو ربط داد.

این خودرو زمانی که به سرعت‌های بالا می‌رسد بسیار پرتوان ظاهرشده و به پدال گاز کاملاً واکنش نشان می‌دهد.

پس برای شتاب گیری اندکی باید صبر نمایید تا سرعت خودرو بالا رفته سپس اقدام به‌شتاب گرفتن نمایید.

معایب خودروی دنا معمولی

یکی از مواردی که شاید فقط در ایران می‌توان مشابه آن را دید، دنا از موتور EF7 سمند با 115 اسب بخار نیرو و 157 نیوتن متر گشتاور بهره می‌برد و با وجود گیربکسی که خیلی با هم هماهنگی ندارند، شتاب صفر تا صدی در حدود 14 ثانیه برای این خودرو به ارمغان آورده‌اند. از برخی معایب بسیار بزرگ این موتور که مالکان زیادی به آن اذعان کرده‌اند، می‌توان به پر سروصدا بودن و همچنین زودجوش بودن آن اشاره کرد. پارس تندر اگر چه خروجی های پایین تری نسبت به دنا دارد، ولی با توجه به وزن کم تر خودرو و اتاق کوچک تر، این موتور کاملا مناسب خودرو بوده و شتاب آن بهتر از دناست.

سواری با دنا آن‌چنان‌که باید لذت‌بخش و دل‌نشین باشد، نیست. یکی از دلایل اصلی این موضوع سیستم تعلیق و پلت فرم قدیمی خودرو است که نسبت به خودروهای روز هنوز جای کار بسیار دارد و به‌راحتی ناهمواری‌ها و دست‌اندازها را به داخل کابین منتقل می‌کند.

مزایا و معایب دنا معمولی

واری بد یکی دیگر از معایب دنا و دنا پلاس است. Dena یکی از خودروهای ناراحت در سفرهای طولانی است. میزان نفوذ صدای باد به داخل خودرو در سرعت بالا به طرز عجیبی زیاد است و گویی سوار خودرویی در سطوح قیمتی بسیار پایین‌تر هستید، هم‌چنین در مواجهه با دست‌اندازها، سیستم تعلیق کوبش‌هایی دارد و نرمی آن به هیچ وجه رضایت‌بخش نیست. در این بخش، دنا حتی نمی‌تواند با خودرویی قدیمی‌تر مانند ام وی ام 530 رقابت کند.

این خشکی سواری اگر به هندلینگ بهتر ختم می‌شد، می‌توانستیم آن را هضم کنیم؛ اما افسوس که Dean از نظر پایداری نیز تنها اندکی از سمند برتر به نظر می‌رسد. تنها نکته مثبت سواری این دو خودرو را باید ترمزهای چهارچرخ دیسکی این خودرو دانست که از ترمزهای دیگر اعضای خانواده سمند بهتر هستند.

کیفیت ساخت پایین این خودرو مربوط می‌شود؛ البته کیفیت ساخت پایین محصولات ایران خودرو برای مشتریان ایرانی موضوع جدیدی به‌حساب نمی‌آید. ایران خودرو پیش از تولید دنا نیز سابقه تولید خودروهای بی‌کیفیت را داشته است. به‌عنوان مثال بسیاری از محصولات این کمپانی نظیر پژو 206 یا پژو پارس پیش از آغاز تحریم‌ها و افزایش داخلی‌سازی، از کیفیت بالاتری برخوردار بودند؛ به‌طوری‌که در حال حاضر بسیاری از افراد سعی می‌کنند مدل‌های قدیمی‌تر محصولات این‌چنینی را خریداری کنند و عقیده دارند که مدل‌های پیش از سال 1391 کیفیت بالاتری نسبت به نمونه‌های جدیدتر دارند.

انتهای پیام/ 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: