به مردم ارمنستان خیانت نمی‌کنیم | یکتاپرس
ادعاهای الهام علی اف و رجب طیب اردوغان درباره کریدور ادعایی زنگه‌زور واکنش‌های مقام‌های ارشد ارمنستان و همچنین روسیه را به دنبال داشته است.
کد خبر: ۶۰۹۰۳
۱۱:۰۵ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰

به مردم ارمنستان

به گزارش گروه بین المللی یکتاپرس، «سرگئی کوپیرکین» سفیر روسیه در ارمنستان در جمع خبرنگاران درباره میانجیگری مسکو برای توافق آتش‌بس برای توقف جنگ بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی توضیحاتی داد.

سفیر مسکو در ایروان در اولین سالگرد توافق آتش‌بس بر سر قره باغ کوهستانی به مردم ارمنستان اطمینان داد که روسیه به آنها خیانت نمی‌کند.

جنگ سال گذشته جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر قره باغ کوهستانی نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای نیکول پاشینیان، الهام علی اف و ولادیمیر پوتین سران ارمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه پایان یافت اما تنش‌ها بین باکو و ایروان بر سر اجرای مفاد آتش‌بس و تعیین حدود و مرزها همچنان ادامه دارد.

طی هفته‌های اخیر تنش‌ها بین این دو کشور با ادعاهای الهام علی اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان درباره کریدور ادعایی «زنگه‌‎زور» و همراهی ترکیه با این ادعاها شدت یافته است.

بنا بر روایت سفیر روسیه در ارمنستان، توافقات بیانیه سه‌جانبه امضا شده در 9 نوامبر 2020 (19 آبان ماه 1399) بین پوتین، پاشینیان و علی اف در مورد پایان دادن به عملیات نظامی در قره باغ کوهستانی با میانجیگری روسیه، به‌رغم اینکه حوادث و مشکلات غم انگیزی نیز پس از برقراری رژیم آتش‌بس پدیدار شده است، عمدتاً حفظ می‌شود.

به گزارش وبگاه «آرمن پرس»، سرگئی کوپیرکین در جمع خبرنگاران در ایروان درباره اولین سالگرد امضای این توافق آتش‌بس و مواضع و عملکرد روسیه در قبال تنش‌ها بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان اظهارنظر کرد.

گفت: «البته مشکلاتی وجود دارد، حوادث تلخی نیز وجود دارد. همه اینها بسیار پیچیده است. اما با توجه به پتانسیل درگیری، تنش عاطفی که ده‌ها سال انباشته شده بود، فاجعه‌ای که یک سال پیش روی داد، فکر می‌کنم می توان گفت که این توافقات به طور کلی اجرا می‌شوند و در جلوگیری از خونریزی، تامین امنیت مردم و جستجوی راه‌هایی برای حل این وضعیت نقش بسیار مهمی دارند».

سفیر مسکو در ایروان در جمع خبرنگاران با اشاره به توافق 11 ژانویه 2021 (22 دی ماه 1399) سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان که تمرکز عمده آن روی احیای روابط اقتصادی و راه‌های ارتباطی در منطقه و ایجاد گروه کاری مشترک مسکو، باکو و ایروان برای این منظور صحبت‌هایی مطرح کرد.

این دیپلمات ارشد روس مستقر در ایروان گفت: «قطعا این کار آسانی نیست. من می‌خواهم تاکید کنم که از آنجایی که همه این کارها مبتنی بر گفت‌و‌گوی مبتنی بر منافع هر یک از طرفین است، یعنی چیزی به کسی تحمیل نمی‌شود، بلکه تلاش می‌شود تا تعادل منافع، گزینه‌های متقابل سودمند و سازش محور پیدا شود. ، که برای هر دو طرف قابل قبول خواهد بود، به همین دلیل این روند به سرعت پیش نمی‌رود».

کوپیرکین ادامه داد: «اما به هر حال هدف این کار یافتن زمینه‌های مشترک است. این بدان معنا است که انجام توافقات پشت سر مردم ارمنستان (بدون اطلاع مردم ارمنستان)، دور انداختن منافعشان، خیانت به آنها که مردم اینجا (ارمنستان) گاهی نگران آن هستند، منتفی است».

سفیر روسیه در ارمنستان افزود: «روسیه نیز به نوبه خود بسیار منظم و با احترام کامل به حاکمیت هر دو طرف (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) کار می‌کند. وظیفه ما ایجاد مطلوب‌ترین شرایط برای یافتن راه‌حل‌های قابل قبول متقابل است».

ادعاهای الهام علی اف و رجب طیب اردوغان درباره کریدور ادعایی زنگه‌زور واکنش‌های مقام‌های ارشد ارمنستان و همچنین روسیه را به دنبال داشته است.

«نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان دوشنبه (۱۷ آبان) درباره توافق آتش‌بس گفت: «اولین بند توقف آتش و خصومت‌ها است. نقش روسیه و کمک ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در توقف جنگ را بسیار ارزشمند می‌دانم. یکی از مهم‌ترین و کامل‌ترین مفاد بیانیه نهم نوامبر، استقرار نیروهای حافظ صلح روسیه در قره‌باغ کوهستانی و کریدور لاچین بود.

پاشینیان با هشدار درباره مواضع باکو افزود: «نقض آتش‌بس، مرگ نظامیان در آرتساخ (جمهوری‌خودخوانده وابسته به ارمنستان در منطقه قره‌باغ کوهستانی) پس از ۹ نوامبر ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که جمهوری آذربایجان سیاست بی‌اعتبار کردن فعالیت‌های حافظان صلح روسیه را دنبال می‌کند»(جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/م

برچسب ها: روسیه ، ارمنستان

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: