کتابفروشی های قدیمی چه تنهاییِ بزرگی دارند | یکتاپرس
یادداشت /
وقتی برگ های تقویم این کتابفروشی ها را ورق می زنیم، در می یابیم که پاتوقِ چه افراد فرهیخته و نامیرای فرهنگ و ادب کشور بوده اند.
کد خبر: ۶۴۶۸۰
۲۰:۱۸ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰

کتابفروشی های قدیمی

یادداشت/

گروه فرهنگ و هنر یکتاپرس؛ کتاب‌فروشی‌های قدیمی،با در و پنجره های چوبی پوسیده و رنگ و رو رفته .کتابفروشی هایی که در آنجا روی هزاران خاطره، غبار فراموشی نشسته است. چه تنهاییِ بزرگی دارند این کتابفروشی های قدیمی. مگر می شود کتاب خوان باشی و وقتی از جلو این کتابفروشی ها عبور می کنی، غمی غریبانه به دلت چنگ نیندازد؟ مگر می شود پچ پچ واژه های کتاب ها را که زیر غبارها با هم درد دل می کنند نشنیده گرفت.

به قولی: کتاب‏ ها نه فقط مرکبی نوشته شده بر کاغذ هستند، بلکه گویندگانی هستند که با شنونده خود سخن می‏ گویند.

کتابفروشی های قدیمی چه تنهاییِ بزرگی دارند

وقتی برگ های تقویم این کتابفروشی ها را ورق می زنیم، در می یابیم که پاتوق چه افراد فرهیخته و نامیرای فرهنگ و ادب کشور بوده اند. و حال دیوارهایی ریخته با آجرهایی قدیمی سقف های چوبی و سست آنجا را با شانه های لرزان نگه داشته اند.

داشتم مطالبی در باره کتاب و کتابخوانی می خواندم . به یک انشا از فردی ناشناس رسیدم. دیدم حرفی برای گفتن دارد، که با هم می خوانیم:

مقدمه

اگر چه همیشه از اهمیت کتابخوانی و مطالعه بسیار تعریف کرده اند و کتاب را بهترین دوست و معلم دانسته اند، اما نمی‌توان این تعریف ها را درباره همه کتاب ها درست دانست. بلکه باید کتاب خوب را از کتاب بد تشخیص داد.

کتابفروشی های قدیمی

بدنه انشا

امروزه کتاب های بی محتوا و حتی کتاب هایی با محتوای بد بسیار چاپ می‌شوند و گاهی تبلیغات زیادی هم برای فروش آن ها می‌شود. مثلا کتاب هایی با عنوان کتاب های روانشناسی که نویسنده آن ها هیچ سواد و تخصص دقیقی ندارد و صرفا جملاتی کلیشه ای و پوچ را در کتابش گردآوری کرده و به چاپ رسانده است. کتاب شعر یا داستان هایی بدون محتوا که گاهی بخاطر شهرت نویسنده شان که بازیگر یا مجری یا هر سلبریتی مورد توجهی است به فروش می رسند اما خواندنشان فقط پول و وقت باارزش خوانندگان را تلف می‌کند.

کتاب های تاریخی که دچار تحریف شده باشند نیز از بدترین نوع کتاب ها هستند که ممکن است به دست خوانندگان برسند؛ اما یک خواننده با سواد، با مطالعه و تحقیق بیشتر در میان چندین کتاب و تفکر و تحلیل آن‌ها می‌تواند حقیقت را تا حد زیادی تشخیص دهد.

کتابفروشی های قدیمی

از طرفی وابستگی زیاد افراد به فضای مجازی و رسانه هایی که در بسیاری مواقع اطلاعاتی غلط، بدآموز و آشفته را به خورد مخاطبین شان می‌دهند، جوامع را از مطالعه کتاب دور کرده است. اگر چه امروزه جستجو و یافتن اطلاعات مفید و درست در اینترنت، اتفاق مثبتی است که کار را برای همه آسان کرده، اما فراموش نکنیم که کتاب خواندن دنیای وسیع تری است که به ما صبر و سکوت و تفکر را می‌آموزد. با خواندن چند جمله یا مقاله کوتاه، دید ما نسبت به هیچ موضوعی عمیق نمی‌شود اما کتاب های خوب، این مهارت را به ما می‌اموزند.

نتیجه

اگرچه امروزه افراد بسیاری با خرج کردن کمی پول و شهرت ممکن است بتوانند کتاب چاپ کنند، اما وظیفه ما این است که آنقدر مطالعه کنیم تا بتوانیم تشخیص دهیم کدام کتاب ها ارزش خواندن و فکر کردن دارند و کدام کتاب ها نه! و آن وقت بهترین کتاب هایی را که با سلیقه و تفکر ما همسویی دارند انتخاب کنیم. همچنین تنها خواندن کتاب سودی برای ما ندارد بلکه باید در زمان مطالعه و بعد از آن بیندیشیم و هرآنچه خوانده ایم را تحلیل کنیم.

کتاب خوب خواندن لذتبخش و آموزنده است و دنیای متفاوت و بزرگتری به ما می‌بخشد. با خواندن می‌توانیم در اتاق خود نشسته باشیم اما دانش و تخیل ما به دورترین نقاط جهان پرواز کند.

کتابفروشی های قدیمی

 

و دردآورتر این که گاهی از کتاب به این صورت هم استفاده می شود.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر:
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
درود استاد
واقعا کتاب های خوب چقدر مظلوم افتادن
همه حرفها را شما به زیبایی فرمودید
حرفی واسه گفتن نیست
درود بر شما استاد عزیز و دوستان پرتلاش در پایگاه خبری یکتا پرس
خدا قوت
ژاله زارعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
سبز باشید و پاینده