نامهربانی صنعت خودرو با مشتریان | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
خودرو سازان اگر هزینه های جاری خود را کاهش دهند، قطعا می تواند با مدیریت هزینه، خودروهای با کیفیت به دست مشتری برسانند.
کد خبر: ۶۴۹۹۷
۱۷:۰۰ - ۲۱ آذر ۱۴۰۰

نامهربانی صنعت خودرو

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، صنعت خودرو در چند سال اخیر با نام هزینه و ضرر برای تولید محصولات خود به اتفاق شورای رقابت، افزایش قیمت را در راس کار خود قرار می داد و متقاضی هم  به ناچار خودروهای داخلی را گران می خرید.

خودرو به حدی گران شد که از توان خرید مردم خارج شد. انتقادها به دولت تدبیر و امید زیاد شد و بحث قرعه کشی به میان آمد تا هرکسی نتواند به راحتی خودروها را از کارخانه خریداری و در بازار به قیمت بالایی به فروش برساند. 

در مدت زمان کوتاهی قرعه کشی عادلانه انجام شد اما بار دیگر شیطنت های کارکنان خودروسازان آغاز شد. یکی از متقاضیان در قرعه کشی ایران خودرو در گفتگو با خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، گفت: برای قرعه کشی ایران خودرو و خرید محصول رانا ثبت نام کردم اما یک روز کامل زمان برد تا پیامک از شرکت فوق ارسال شود که بتوانم ثبت نام خودم را تکمیل کنم. اما آنقدر پیامک ها دیر ارسال می شد که امکان ثبت نام برای من وجود نداشت و در نهایت از خرید آن منصرف شدم.

او ادامه داد: دقیقا یک روز قبل از ثبت نام بنده، یکی از اقوامم که در ایران خودرو کار می کند توانست 206 ثبت نام کند و در قرعه کشی برنده هم شود. اولین بارم نیست که در قرعه کشی ایران خودرو شرکت می کنم اما هرگز نتوانستم در قرعه کشی برنده باشم. نکته جالب این مورد است که کارمند ایران خودرو در قرعه کشی شرکت کرد و توانست برنده شود و اکنون 16 میلیون هم که هنوز ماشین را تحویل نگرفته به سود هم رسیده است.

براساس این گزارش؛ پیش از این هم خبرهای بسیاری از حضور نیروهای مازاد در شرکت دو خودروساز کشورمان به گوش می رسید و کارشناسان همیشه تاکید می کنند که خودرو سازان اگر هزینه های جاری خود را کاهش دهند، قطعا می تواند با مدیریت هزینه، خودروهای با کیفیت به دست مشتری برسانند.

 دولت سیزدهم در تلاش است که مانع افزایش قیمت غیر واقعی خودرو سازان شود. به اعتقاد کارشناسان باید رئیس جمهور تیم مبارزه با فساد را از داخل خودروسازان آغاز کند. صنعت گران این عرصه هم به جای گلایه از افزایش قیمت ها به سمت بومی سازی خودروها پیش بروند و به جای سود از مشتریان به دنبال ارائه خدمات ارزنده به مردم کشورشان باشند. 

در این راستا هم یکی از نمایندگان مجلس اظهار داشت: امروز خودروسازان به بهانه زیان انباشته و ضررهای پی در پی با گستاخی تمام با وجود دستور صریح ریاست جمهور و مخالفت مجلس قیمت را افزایش و متاسفانه وزیر مربوطه به جای تنبیه در توجیحی ناشیانه افزایش قیمت را اصلاح قیمتگذاری می نامد.

آنچه دیگران میخوانند: فروش فوق‌العاده ۵ محصول سایپا آغاز شد 

جلال رشیدی کوچی در نشست علنی امروز ( یکشنبه 21 آذرماه) در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور گفت: قصه امروز خودروسازی ما یک قصه پر غصه است برای ملتی که سال ها از ابتدایی ترین حق خود که دست بر قضا در اسلام نیز بر آن تاکید شده یعنی مرکب خوب بی بهره اند، چرا که به واسطه انحصار ناشی از حمایت های بی پایان دولت ها مافیای خودرو سال ها است ملت ایران را به استثمار کشیده است، کار تا جایی بیخ پیدا کرده که خودروسازان عنان دولت ها در دست دارند نه دولت ها ناظر و کنترل کننده خودروسازها.

وی اظهار داشت: مافیای خودرو جوری منافع برخی تصمیم گیران و تصمیم سازان را با منافع خود گره زده و به گونه ای بر گرده ملت سوار و بی محابا می تازد که صدای خورد شدن استخوان های مردم در این هیاهوی کاذب را نمی شنود سوال اصلی بعد از 50 سال این است حمایت بی قید و شرط از صنعت خودروسازی در چه جایگاهی است آیا می توان خودرویی که طراحی و تکنولوژی آن متعلق دهه 80 و 90 میلادی و اکثر قطعات آن امروزه از چین تامین می شود به عنوان خودروی ملی نامگذاری کرد.

این نماینده مجلس بیان کرد: تا کنون چندموتور در حجم های مختلف توسط خودروسازان طراحی و ساخته شده است؟ به جز پلتفرم ها موجود که از تعداد انگشتان یک دست هم تجاوز نمی کند چه پلتفرم های جدید در کشور تولید شده است؟ آیا با تغییر جلو پنجره، چراغ ها، صندوق عقب یا پاشیدن یک قوطی رنگ قرمز بر روی نقاطی از خودرو و اضافه کردن کلمه "پلاس" به انتهای نام خودرو می توان بگوییم خودروی جدید تولید کرده ایم؟

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس گفت: امروز خودروسازان به بهانه زیان انباشته و ضررهای پی در پی با گستاخی تمام با وجود دستور صریح ریاست جمهور و مخالفت مجلس قیمت را افزایش و متاسفانه وزیر مربوطه به جای تنبیه در توجیحی ناشیانه افزایش قیمت را اصلاح قیمتگذاری می نامد.

رشیدی کوچی تاکید کرد: آخر کجای دنیا دیده اید که برای خوردو مردم را به صف کنند وقرعه کشی به راه بیاندازند آن هم قرعه کشی هایی که بی نتیجه و صوری است، معمولا این تولید کننده است که به دنبال مشتری می دود نه مشتری به دنبال تولیدکننده، یا شما می توانید نیاز داخل را برطرف کنید یا نمی توانید. اگر می توانید پس این بازی چیست؟ اگر نمی توانید مردم و مملکت که نمی تواند معطل بی عرضگی شما باشد یا شاید هم می توانید اما می خواهید محصولات به شدت بی کیفیت خود را با قیمت های بالاتر به ملت مظلوم قالب کنید.

وی گفت: این تراژدی آنجایی غمگین تر می شود که صحبت از بازار دسته دوم به میان می آید با یک مثال اوج این درد را به شما می گویم، خودروی ماکسیمای مدل 1390 امروز در بازار ما قیمتی بین 800 تا 900 میلیون تومان دارد یعنی معادل 25 تا 30 هزار دلار، حال جالب است بدانید همین خودرو در کشورهای همسایه ما قیمتی بین 2هزار و 500 تا3 هزار و 500 دلار دارد اختلاف فاحش قیمت چیزی جز انحصار و دیکتاتوری خودرو است.

این نماینده مجلس اظهار داشت: امروز مافیای خودرو حرف از آزادسازی قیمت می زند و از اینکه مجبور است فولاد، مس و پلاستیک و قطعه را به قیمت آزاد تهیه کند و محصول خود را مثلا به قیمت دولتی بفروشد می نالد، اشکال ندارد ما هم موافق آزادسازی قیمت ها هستیم به شرط آنکه واردات آزاد و تعرفه به صورت تدریجی حذف شود. آیا نیم قرن فرصت کافی در حمایت از ایک صنعت ملی نیست؟

رشیدی کوچی عنوان کرد: خروجی این حمایت های بعضا نادرست امروز چیزی جز ایجاد نارضایتی، از دست رفتن جان هزاران انسان بحران های اجتماعی، بدبینی نسبت به نظام و حاکمیت، بلعیدن و چپاول سرمایه ملی اعم از ریالی، ارزی و ذخایر انرژی و حیف و میل بیت المال مسلمین نیست. لذا پیشنهاد می شود مجلس و دولت انقلابی در جهت شکستن انحصار و ایجاد رقابت سالم و در راستای افزایش کیفیت و تنوع محصولات، بازگشت امید از دست رفته و جلب رضایت آحاد مردم، صرفه جویی در مصرف بنزین و سایر هزینه های جانبی با در نظر گرفتن سود حاصل ما به التفاوت این صرفه جویی به عنوان درآمد پایدار و ایجاد اشتغال برای هزاران جوان ایرانی بر اساس یک برنامه زمان بندی اقدام به آزادسازی قیمت خودرو در کنار آزاد سازی واردات کنند تنها راه بیرون رفت از وضعیت کنون همین است.

انتهای پیام/ 

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: