پیش بینی بورس 26 دی 1400/ بررسی افت شاخص کل | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
کارشناسان درباره بازار سرمایه امروز بیست و ششم دی ماه سال جاری نظرات متفاوتی ارائه کردند.
کد خبر: ۶۹۴۸۹
۰۶:۰۰ - ۲۶ دی ۱۴۰۰

پیش بینی بورس 26 دی

به گزارش گروه اقتصادی یکتاپرس، بازار سرمایه روز گذشته با افت شاخص کل همراه شد و برخلاف پیش بینی کارشناسان بازار روند ریزشی را در پیش گرفت.

کارشناسان معتقدند قیمت نفت به محدوده 86 دلار رسیده است که در بازار روز گذشته پیش بینی می شد روند بازار به سمت خرید گروه‌های نفتی حرکت کند که این اتفاق نیافتاد.

تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند، با توجه به شرایط نزولی که بازار در بیش از یکسال اخیر داشته سوگیری تمرکز بر اطلاعات اخیر یا recency bias  در بین معامله‌گران وجود دارد. در اثر این سوگیری که از نوع شناختی است، معامله‌گران تصور می‌کنند آنچه در ماه های اخیر رخ داده برای همیشه ادامه دار خواهد بود و امیدی به رفع آن ندارند در حالیکه اگر به نمودارها نگاه کنند و چارت ها را بازه های زمانی بلند مدت بررسی کنند متوجه می‌شوند که هیچ نزولی برای ابد و هیج صعودی برای همیشه ادامه دار نخواهد بود و قطعا زمانی بازار با قاطعیت از این قیمت ها عبور خواهد کرد.

کارشناسان معتقدند؛ با توجه به کاهش قیمت ارز که عامل قالب در بازار امروز بود، شاهد افت بودیم. با توجه به اینکه قیمت‌ها به سطح حمایتی رسیدند انتظار می‌رود سهم‌ها از روند منفی شروع کنند و به سمت مثبت حرکت کنند. این رشد در پتروپالایشی‌ها و فلزات اساسی بیشتر خواهد بود.

طبق پیش بینی کارشناسان، بازار سرمایه امروز بیست و ششم دی ماه سال جاری با افت همراه می شود اما این روند ریزشی بازار ادامه دار نیست.

سودآوری صنایع پس از اصلاح ارز ترجیحی

در صورت جمع بندی مجلس شورای اسلامی و دولت برای حذف ارز ترجیحی یا دلار 4 هزار 200 تومانی، پیش‌بینی می‌شود صنایع فعال در بازار سرمایه اثر پذیر از این ارز با افزایش سودآوری مواجه شوند.

 مهم‌تر از اثرات کوتاه مدت این سیاست، اصلاح ارز ترجیحی می‌تواند به معنای تولد صنایعی باشد که به دلیل پایین بودن نرخ ارز ترجیحی توان رقابت با نمونه خارجی خود را نداشتند. همچنین این سیاست رفته رفته رغبت به کالای تولید داخلی را در کشورمان به دلیل مزیت قیمتی افزایش می‌دهد.

موضوع دیگر اینکه با توسعه صنایع داخلی می‌توانیم امیدوار باشیم صنایع صادرات محور که اغلب آنها هم بورسی هستند روزهای بهتری را پیش رو داشته باشند.

محمدجواد فریادرس، استاد دانشگاه امیرکبیر در همین باره به سنا گفته بود: قدر مسلم این است که در بلندمدت با آزادسازی قیمت محصولات، شرکت هایی که کارامدتر عمل می‌کنند با افزایش ارزش شرکت، p/e بهتری نیز کسب کرده و توجه سرمایه گذاران را به خود جلب خواهند کرد. با حذف نرخ دستوری به علت تخصیص دلار 4 هزار و 200 تومانی در صنایع تولیدی، انتظار افزایش شفافیت در صورت های مالی شرکت‌های بورسی را داریم. فروش محصولات به قیمت واقعی و شفاف، به نوبه خود، مهمترین ثمره حذف دلار 4 هزار و 200 تومانی در شرکت های بورسی است.

آنچه دیگران میخوانند:پاداش 910 میلیونی بورس به چه کسانی می‌رسد؟

به گفته وی، پیچیدگی صنایع و شرکت ها، مالی و اقتصاد رفتاری و حتی عملکرد مردم تا حدی است که به هیچ وجه نمی توان جواب قاطع در پیشبینی برای همه مسائل اقتصادی ارائه کرد. به طور کلی انتظار داریم با حذف ارز ترجیحی، نرخ‌ها واقعی تر شده، فساد و رانت کمتر شود و نرخ فروش شرکت‌ها هم بر مبنای نرخ تقاضای بازار شکل گیرد.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: بورس

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: