بنیاد زینب کبری(س) و کودکان جا مانده از خانواده | یکتاپرس
اختصاصی یکتاپرس/
این بنیاد در سال 1358، با هدف حمایت و سرپرستی از کودکان بی ­سرپرست و کودکان فاقد سرپرست قانونی مؤثر آغاز به کار کرد.
کد خبر: ۷۰۱۱۲
۲۰:۵۹ - ۲۹ دی ۱۴۰۰

بنیاد زینب کبری(س)

گروه فرهنگ و هنر یکتاپرس؛ امروز به بهانه رونمایی از چهارمین کتاب خیریه زینب کبری (س) که روز یکشنبه سوم بهمن ماه انجام خواهد گرفت، به بهانه برنامه رونمایی این کتاب، سراغ سمانه نائینی شاعر نام آشنا و مدیر روابط عمومی این بنیاد رفتیم و گفتگوی کوتاهی با وی داشتیم.  

نائینی در باره فعالیت بنیاد به خبرنگار یکتاپرس گفت: بنیاد خیریه زینب کبری(س)، در سال 1358، به­ عنوان مرکزی، غیر­دولتی، غیر­سیاسی و غیرانتفاعی و با هدف حمایت و سرپرستی از کودکان بی ­سرپرست و کودکان فاقد سرپرست قانونی مؤثر آغاز به کار کرد و در مدت 42 سال فعالیت خود با حمایت مستمر نیروهای متخصص و خیرین همیشه همراه، به­ عنوان اولین مرکز شبانه­ روزی با بهره ­گیری از روش شبه ­خانواده، به موفقیت­ های چشمگیری دست پیدا کرد.

سمانه نائینی افزود: از همان ابتدا، هدف از تشکیل این خیریه، ایجاد فضای عاطفی و شبیه به ­خانواده بود تا برخلاف مراکز شبانه­ روزی دیگر، کودکان جامانده از خانواده که بدون اراده خود رها شده و وارد مراکز شبانه­ روزی شده­ بودند، این محیط را خانه خود بدانند و با ایجاد فضایی امن برایشان حس تعلق و بودن در یک خانواده در وجودشان پررنگ شود. اما از آن جهت که زندگی در مراکز شبانه روزی هرگز نمی­ تواند جایگزین زندگی در خانه و خانواده باشد،تلاش بنیاد همواره در جهت جست­­جو و پیدا کردن خانواده حقیقی این کودکان است تا در صورت وجود صلاحیت اخلاقی و امکان نگهداری، با حمایت مالی و مشاوره از سوی متخصصین بنیاد، کودک به آغوش خانواده زیستی خود بازگردد.

مدیر روابط عمومی بنیاد در جواب پرسش خبرنگار ما که اگر خانواده پیدا نشد؟ گفت: درصورت عدم وجود خانواده زیستی یا نبود شرایط احیا محیط خانواده زیستی، کودکانمان وارد روند فرزندخواندگی می­ شوند تا پس از طی کردن مراحل قانونی به خانواده ­های واجد شرایط فرزندخواندگی سپرده شوند تا رویاهای خود را در آغوش پدر و مادری عاشق و در کانون گرم یک خانواده دنبال کنند.

نائینی در باره فعالیت های دیگر بنیاد عنوان کرد:
از دیگر خدمات بنیاد، ارائه بورسیه تحصیلی به دانش­ آموزان و دانشجویان مستعد تحصیل کم­ بضاعت مادرسرپرست است که به­ دلیل شرایط دشوار معیشتی یا فقر فرهنگی، قادر به ادامه تحصیل نیستند. شرایط این دانشجویان و دانش­ آموزان پس از معرفی شدن به بنیاد زینب و شناسایی، توسط مددکاران و مسئولین بخش فرهنگی مورد ارزیابی قرار می­ گیرند و پس از تأیید، خود دانش ­آموز و دانشجو به همراه خانواده سرپرست وی تحت پوشش این مرکز قرار می­ گیرند تا با مشاوره ­های مستمر، حمایت­ های مالی و درمانی این فرزندان مستعد قادر به تکمیل تحصیلات خود باشند.

وی افزود: علاوه بر این با ساخت مدرسه­ هایی در رودبار، حاجی­ آباد قائن، بم و ورزقان نیز سعی در بازسازی مسیر تحصیل برای دانش­­ آموزان آسیب­ دیده از بلایای طبیعی داشتیم.
حمایت از زنان سرپرست خانوار نیز، بخش پررنگی از فعالیت­ های بنیاد خیریه زینب کبری(س)، است. منشأ گرما و عشق در یک خانواده، امنیت آغوش مادر است و ما باور داریم با حمایت از مادران سرپرست خانوار آسیب­ دیده که مورد بی­ مهری جامعه قرار دارند، می­ توان از آسیب بیشتری که متوجه خود و فرزندانشان است پیشگیری کرد. در این راستا با راه ­اندازی مجتمع فنی و حرفه­ ای بومهن و آموزش و توانمندسازی این بانوان در زمینه ­های کامپیوتر، فرش­بافی، خیاطی و ... در این مسیر قدم گذاشتیم تا با یادگیری مهارت استقلال را به این بانوان و خانواده­ تحت سرپرستی آن­ها بازگردانیم.

سمانه نائینی با اشاره به گستردگی فعالیت های کانون بیان کرد: سایر فعالیت­ های این بنیاد خیریه در قالب کمپین­ های موقت و دائمی تعریف می­ شوند. از جمله این فعالیت­ ها می­ توان به کمپین «کوله مهربانی» که هر سال مهر با هدف تهیه لوازم­ التحریر برای کودکان محروم مناطق صفر مرزی انجام می­ شود، کمپین « باز باران» با هدف تأمین هزینه­ های درمانی کودکان مبتلا به نقص ایمنی مادرزادی و کمپین «گره­گشا» با هدف تهیه و توزیع ارزاق برای خانواده ­های کم­ بضاعت تحت پوشش بنیاد زینب، نام برد.

وی در جواب خبرنگار ما به عنوان حرف یا پیام آخر، گفت: ما باور داریم که بنیاد، نه فقط یک مرکز نگه­داری شبانه­ روزی، بلکه خانه همه کودکان و آسیب­ دیدگانی است که تحت پوشش این مرکز قرار دارند. ما همه یک خانواده­ ایم و هر روز به تعداد اعضای این خانواده اضافه می­ شود تا سقف آرزوهامان را رنگی ­تر بکشیم و برای بهتر زیستن، با هم قدم برداریم. چرا که برای زیباتر کردن این جهان، هیچ قدمی کوچک نیست.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر:
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
درودها
کوروش مهرگان
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
بسیار درود و تشکر
شهلا اسدی تهرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۳۰
امیدوارم ایرانی بدون فقیر داشته باشیم