اقدامات رستم قاسمی در وزارت راه و شهرسازی زیر ذره بین | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
در دولت دوازدهم مسکن به صورت هفتگی افزایش قیمت داشت اما با مدیریت مناسب رستم قاسمی ثبات نسبی مناسبی در بخش قیمت مسکن رخ داده است.
کد خبر: ۷۰۶۳۳
۰۹:۰۰ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۰

 رستم قاسمی در وزارت راه و شهرسازی زیر ذره بین

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دولت در تلاش است تا در مدت 4 سال 4 میلیون مسکن برای متقاضایان مهیا سازد و قائدتا با توجه به مشکلات موجود این اقدام توسط راه و شهرسازی با چالش های بسیاری همراه است.

در دولت های قبلی بسیاری از وزرا تلاش کردند تا با پروژه های متفاوت شرایط مسکن را برای خریداران ایجاد کنند اما پروژه های موجود علاوه بر حل نکردن مشکلات بلکه بر گرانی مسکن هم تاثیرگذار بوده است. 

رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی دولت سزدهم علی رغم مشکلات بسیاری که در حوزه مسکن وجود دارد توانسته شرایطی ایجاد کند که در مدت زمان کوتاهی متقاضایان بتوانند در سایت نهضت ملی مسکن ثبت نام کنند.

در دولت دوازدهم مسکن به صورت هفتگی افزایش قیمت داشت اما با مدیریت مناسب رستم قاسمی ثبات نسبی مناسبی در بخش قیمت مسکن رخ داده است. همچنین در بخش های دیگر همانند ترانزیت و راه های جاده ها هم اقدامات مناسبی شکل گرفته است. 

در این مدت کوتاهی که رستم قاسمی به عنوان وزیر راه و شهرسازی انتخاب شده است؛ با توجه به اختیاراتی که بر عهده دارد هرگز به دنبال جذب آشنایان و فامیل های درجه یک خود در وزارت راه و شهرسازی نبوده و تنها دغدغه او استفاده از نیروی های انقلابی و خبره این حوزه است تا با حضور آنها بتواند مشکلات حوزه راه و شهرسازی را هموار سازد.

احداث 608 هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی طی دولت سیزدهم در شهرهای جدید

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تعهد شرکت عمران شهرهای جدید در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم 608 هزار واحد مسکونی است، گفت: برای احداث 608 هزار واحد مسکن طرح نهضت ملی بالغ بر 14 هزار هکتار زمین موردنیاز است که در حال رایزنی برای تامین آنها و آماده سازی هستیم.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید افزود: تاکنون اراضی بالغ بر 250 هزار واحد پیش‌بینی و مکان‌یابی شده است. سایر برنامه‌ها در حوزه مکان‌یابی و شناسایی اراضی بیشتر برای انجام تعهد شرکت عمران شهرهای جدید در طرح نهضت ملی مسکن در دستور کار قرار دارد. همچنین کار مطالعاتی و کارشناسی الحاق اراضی جدید به بافت‌های شهری نیز در برنامه قرار دارد.

جعفری توضیح داد: در اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ایجاد شرایط مطلوب زندگی برای شهروندان، موضوع ایجاد شهرک‌های جدید و آماده‌سازی آن‌ها نیز در برنامه قرار دارد. بدین‌منظور در شرکت عمران شهرهای جدید در تلاش هستیم تا ظرفیت جدیدی با ایجاد شهرک‌های مسکونی برای تولید مسکن در کشور ایجاد شود. در ایجاد شهرک‌های جدید تامین سرانه‌های خدماتی موردنیاز برای زندگی شهری نیز موردتاکید قرار دارد.

ادغام طرح اقدام ملی مسکن در طرح نهضت ملی مسکن

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی در پاسخ به وجود ابهامات موجود درباره طرح اقدام ملی مسکن نیز توضیح داد: طرح اقدام ملی مسکن و طرح نهضت ملی مسکن امروز هیچ‌گونه تفاوتی با هم ندارند؛ بر اساس مصوبه‌ای دریافتی از شورای عالی مسکن این دو طرح کاملا شبیه به هم هستند و در دسته طرح‌های حمایتی مسکن قرار می‌گیرند.

وی در تکمیل توضیح خود اضافه کرد: تسهیلات این دو طرح کاملا مشابه به هم است و همه امکانات حمایتی موجود در طرح‌های حمایتی مسکن شامل طرح اقدام ملی نیز می‌شود. بنابراین دیگر دو طرح نداریم و هر دوی این طرح‌ها یکی شده‌اند.

آنچه دیگران میخوانند:استقبال سوریه از حضور شرکت‌های ایرانی در این کشور‌

اصلانی با اظهار اینکه به تازگی نیز مصوبه‌ای از شورای عالی مسکن برای طرح مسکن مهر دریافت کرده‌اند، گفت: این مصوبه با این هدف است که طرح مسکن مهر باقی‌مانده نیز مشمول حمایت‌های مالی طرح نهضت ملی مسکن قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه با این توضیحات اکنون ثبت‌نام‌ها در قالب طرح نهضت ملی مسکن انجام می‌شود، افزود: افرادی که قبلا در طرح اقدام ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند پروسه تکمیل پروژه به قوت خود باقی است و با شرایط موجود انجام می‌دهند و افرادی که اکنون ثبت‌نام می‌کنند در قالب طرح نهضت ملی هستند.

رشد 233 درصدی پروازهای بین‌المللی نسبت به سال 99

تعداد نشست و برخاست در ۹ ماهه سال جاری به ترتیب در پروازهای داخلی ۲۳۵ هزار و در پروازهای بین‌الملی ۹ هزار پرواز بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (داخلی ۱۸۶ هزار فروند و بین‌المللی ۲۷۰۰ فروند) به ترتیب ۲۶ و ۲۳۳ درصد افزایش داشته است. برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ نیز به ترتیب ۲۳۶ هزار و ۸ هزار پرواز بوده که درصد انطباق با برنامه به ترتیب ۱۰۰ و ۱۰۹ درصد است.

میزان اعزام و پذیرش مسافر در پرواز‌های داخلی و بین‌المللی در ۹ ماهه سال جاری به ترتیب ۲۰ میلیون و ۹۲ هزار نفر و ۹۵۴ هزار نفر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (داخلی ۱۶ میلیون و ۷۲۰ هزار نفر و بین‌المللی ۱۳۸ هزار نفر) به ترتیب ۲۰ درصد و ۵۹۱ درصد افزايش داشته است. برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ نیز به ترتبیت ۱۹ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۶۹ هزار مسافر بوده که درصد انطباق با برنامه به ترتیب ۱۰۴ و ۱۱۰ درصد است.

تعداد پرواز های عبوری از فراز کشور در ۹ ماهه سال جاری ۱۱۵ هزار پرواز بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ( ۷۷ هزار فروند) ۴۹ درصد افزایش داشته است. برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ۹ ماهه سال جاری ۱۱۰ هزار پرواز بوده که درصد انطباق با برنامه ۱۰۴ درصد است.

پرواز

همچنین بررسی عملکرد ۴۲ ساله وزارت راه و شهرسازی در حوزه هوانوردی نشان می‌دهد که تعداد ناوگان فعال هوایی کشور از ۲۵ فروند در سال ۱۳۵۷، به ۱۴۷ فروند در سال ۱۳۹۹ رسیده و ۶ برابر شده است. جابه‌جایی مسافر هوایی داخلی در سال ۱۳۵۷، ۳ میلیون نفر بوده که در سال ۱۳۹۹ این تعداد با ۴۰۰ درصد رشد به ۱۲ میلیون نفر رسیده است. تعداد جابه‌جایی مسافر بین‌المللی در این دو سال یکسان و به میزان یک میلیون نفر بوده است. تعداد پروازهای عبوری از آسمان کشور نیز از ۳۱ هزار پرواز در سال ۱۳۵۷ به ۱۰۸ هزار پرواز در سال ۱۳۹۹ رسیده و سه برابر شده است. این در حالی است که سال گذشته صنعت هوانوردی به دلیل شیوع کرونا بدترین سال در ۳۰ سال اخیر را تجربه کرد و در سال جاری، حتی آمار ۹ ماهه نیز از آمار کل سال ۱۳۹۹ بیشتر است.

در حال حاضر، ۱۶۱ فروند هواپیما و ۲۴ هزار و ۳۳۱ صندلی در ناوگان هوایی کشور فعال است. تعداد فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران نیز ۶۱ فرودگاه است که از این تعداد ۲۶ فرودگاه بین‌المللی، ۲۷ فرودگاه مرز هوایی و ۷ فرودگاه داخلی هستند. در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰، ۱۰/۸ درصد از کل جابه‌جایی مسافر داخلی بر عهده بخش هوایی بوده است.

ترانزیت گسترده از بندر امیرآباد در دستور کار وزارت راه و شهرسازی

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم در بندر امیرآباد فعالیت مجدد بندر نکاء و صادرات مجدد نفت از این بندر است،‌ عنوان کرد: بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان بودجه برای بهبود وضعیت زیرساخت‌های بندر و سرمایه‌گذاری جدید اختصاص یافته است و با مذاکره بخش خصوصی و بندر امیرآباد، بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان پروژه در دست اقدام است و امیدواریم هرچه سریع‌تر پروژ‌ه ها به بهره‌برداری برسند و اشتغالزایی خوبی در بندر داشته باشیم.

صفایی افزود: در تلاش هستیم تا اراضی ۲۷۰ هکتاری بندر امیرآباد به بندر اصلی الحاق شود تا هرچه سریع‌تر زیرساخت‌ها مهیا و شاهد جهش در جذب سرمایه‌گذار در حوزه دریایی و بندری و حمل و نقل دریایی باشیم.

وی با بیان اینکه بندر امیرآباد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی در کریدور شمال-جنوب، شرایط بسیار مناسبی دارد، اظهار داشت: برنامه ریزی‌هایی با همکاری وزارت راه و وزارت امور خارجه صورت گرفته تا ارتباط خود را با کشورهای شمالی کشور رونق بخشیم.

صفایی گفت: هیات هایی از کشور هند و ازبکستان در حال آماده شدن برای ورود به ایران هستند و مذاکرات ویدئو کنفرانسی آغاز شده است؛ با این اتفاق در آینده شاهد افزایش چشمگیر تجارت کالا از بندر امیرآباد خواهیم بود.

به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی،‌ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه به تشییع و تدفین دو شهید گمنام در بندر امیرآباد اشاره و خاطرنشان کرد: امروز تشییع پیکر مطهر دو شهید گمنام با حضور مجموعه‌های مختلف در بندر امیرآباد انجام شد و این افتخاری برای سازمان بنادر و دریانوردی است که میزبان شهدا باشد.

عبور از رکورد ۱۰ ساله ترانزیت ریلی

میزان ترانزیت توسط بخش ریلی در ۹ ماهه سال جارییک میلیون و ۳۹۰ هزار تن است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ( ۴۶۰ هزار تن) ۲۰۲ درصد افزایش داشته است. با بررسی روند ۱۰ ساله ترانزیت ریلی مشخص می‌شود که بیشترین میزان ترانزیت در ۹ ماهه سال ۱۳۹۶ و به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن ثبت شده است. همچنین مقایسه عملکرد ۹ ماهه سال جاری با عملکرد ۹ ماهه سال ۱۳۹۶، افزایش ۱۷ درصدی را نشان می‌دهد. در این بازه، ۹۵۵ دستگاه لکوموتیو و ۲۷ هزار و ۶۰۲ دستگاه واگن باری در کشور فعال بوده که این ارقام نسبت به سال ۹۹ به ترتیب ۰/۱ درصد و ۲ درصد رشد داشته است.

ریلی

همچنین بررسی عملکرد ۴۲ سال وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد که از ابتدای انقلاب تا سال ۱۳۹۹، تعداد واگن‌های باری موجود از ۱۲ هزار و ۱۵۰ دستگاه به ۲۶ هزار و ۹۷۸ دستگاه رسیده و رشد ۲۰۰ درصدی را تجربه کرده است. میزان جابه‌جایی بار نیز از ۷ میلیون تن در سال ۱۳۵۷ به ۵۱ میلیون تن در سال ۱۳۹۹ رسیده و ۷ برابر شده است.

در سال جاری نیز ۵۶۷ دستگاه لکوموتیو باری، ۲۳۷ دستگاه لکوموتیو مانوری و ۲۷ هزار و ۶۰۲ دستگاه واگن باری در کشور فعال بوده است.

فصل جدید روابط گسترده اقتصادی ایران و سوریه

 رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در سفر به سوریه، اظهار کرد: پایان جنگ در سوریه سرآغازی برای دوره جدید روابط اقتصادی دو کشور است، به ویژه اینکه ایران و سوریه طی سال‌های جنگ تروریسم بین‌الملل در کنار یکدیگر بوده‌اند.

وی تاکید کرد: گفت‌وگو‌ها در حوزه‌های متعدد از جمله صنعتی، ساختمان و تاسیسات زیر ساختی خواهد بود.

سامر الخلیل وزیر اقتصاد سوریه نیز با اشاره به پیوند‌های ناگسستنی دو ملت و جانفشانی جوانان غیور ایرانی در خاک کشورش گفت: ما در سوریه خواهان همکاری گسترده‌ای با ایران هستیم.

رستم قاسمی

وی ابراز امیدواری کرد دیدار‌های وزیر راه و شهرسازی ایران و هیات همراه با مقامات سوری منجر به توافقاتی برای رسیدن به شراکت‌های اقتصادی و تجاری میان دو طرف شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم در سفر سوریه، گفت: گروهی از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان، او را در‌ این سفر همراهی می‌کنند و این نشان دهنده اراده جدی دولت جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای همکاری‌های اقتصاد و تجاری با سوریه است.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: