فرهنگ وکالت در کشورمان نهادینه نشده است /دولت و ملت در کشورهای پیشرفته حامی وکلا هستند | یکتاپرس
محمد خضریان در گفتگو با یکتا:
وکیل پایه یک دادگستری، گفت: دولت و ملت در کشورهای پیشرفته حامی وکلا هستند و برای حق دفاع وکیل احترام قایل هستند.
کد خبر: ۸۱۸۲۳
۰۹:۰۰ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱

محمد خضریان

با توجه به شاخه های متنوع علم حقوق و هم چنین روابط پیچیده مالی و حقوقی افراد جامعه وجود وکیل متخصص در زمینه حقوقی امری لازم و ضروری می باشد. در این راستا خبرنگار اجتماعی سایت خبری یکتا، با محمد خضریان، وکیل پایه یک دادگستری مصاحبه ای در رابطه با مسائل حقوقی انجام داده است که در ادامه می خوانید.

یکتا: در ابتدا خودتان را معرفی کنید

وكيل پايه يك دادگستري و كارشناس ارشد حقوق جزا و جرمشناسي و 39 سال هم سن دارم. در مجموعه ای که مدیریت آنجا بعهده برادر عزیز آقای آیدین قدسی(کارشناس ارشد حقوق و مسائل بین الملل)می باشد مشغول هستیم.

یکتا: چند سال است که وکالت می کنید و چه پرونده هایی به شما ارجاع داده می شود؟

مدت 10 سال است وكالت مي كنم و معمولا ‏مشكلات عادی مردم که عمومیت دارد به بنده ارجاع داده می شود از انواع دعاوی حقوقی و کیفری و خانوادگی و ثبتی مانند الزام به تنظیم سند رسمی و انجام تعهد ، فسخ ، مطالبه وجه اسناد تجاری ، اجاره بها ، خلع ید ، مهریه ، طلاق ، کلاهبرداری ، تحصیل مال نامشروع ، سرقت و ....

یکتا: اصولا از وکلات چه پرونده هایی خودداری میکنید و دلیل آن چیست؟

با عنایت به اینکه قریب 10  سال است مشغول به وکالت هستم لذا در این سالیان تجربیاتی که لازم بوده است را کسب کردم ضمن اینکه به روز بودن علمی و عملی نیز مستلزم اختصاص وقت است ، به همین علت بنا به ملاحظات خودم اعم از شخصیت ، وقت و ...از پذیرش پرونده های شرارت و فساد اخلاقی امتناع می کنم .

یکتا: نگاه جامعه با وکلا را چگونه ارزیابی می کنید؟ چرا استفاده از وكلا در جامعه ی ما مثل كشورهای پيشرفته به طور فراوان رایج نیست؟

نگاه جامعه با ارتقا سطح فرهنگ مردم روز به روز بهتر می شود اما در حال حاضر فرهنگ وکالت در کشور ما برخلاف کشورهای مترقی نهادینه نشده است ، مضاف بر اینکه تکثیر بی ضابطه پروانه وکالت سبب تنزل سطح کیفیت وکالت و نگاه جامعه گردیده است .

محمد خضریان

لازم به ذکر است دولت و ملت در کشورهای پیشرفته حامی وکلا هستند و برای حق دفاع وکیل احترام قایل هستند در حالیکه مع الاسف در کشور ما علیرغم صراحت قانون ( تبصره 3 ماده واحده مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اینکه وکیل در مقام دفاع از کلیه تامینات شاغلین قضا برخوردار است ) در رویه آنچنان که شایسته و بایسته است به این مهم توجه نمي شود ضمنا در این کشورها بالا بودن سطح فرهنگ و رفاه و یقین به اینکه مقنن و مجری قانون از وکیل و حق دفاع او از موکلینش حمایت می کند منتج به نتیجه مراجعات بیشتر به وکلا گردیده است.

مورد حائز اهمیت دیگر این است که برخلاف ایران که وکیل غالبا در دعاوی وارد می شود در آنجا از ابتدا به عنوان مشاور و نقش پیشگیرنده وارد می شود که بالطبع باعث کاهش هزینه های مادی و معنوی مردم و سیستم قضایی می گردد .

یکتا: آیا قوانين را در موارد مختلف کفایت می کند(کافی است)؟ اصلأ نقصی در قوانین وجود دارد؟

 تغییر قانون به نحوی که حقوق اشخاص تامین شود و نظارت بر آن که به نحو احسن اجرا شود .

یکتا: یک جمله طلایی از خودتون یا دیگران برای ما بگویید؟

با شخصی همکاری کنید که خوف از پروردگار داشته باشد زیرا که این وجه مشترک بین شما و ایشان خواهد بود و به لحاظ اینکه این خصلت در ضمیر ناخودآگاه وجود دارد و آمیخته با ذات گردیده است در نتیجه خداوند را ناظر می داند و بدون تلاشی از طرف شما حقوقتان را رعایت می کند که به غایت زیباست .

یکتا: تعریف صلح از زبان شما؟

رفتار بر مبنایی که ایجاد امنیت بکند صلح می شود .

یکتا: نقش خانواده ها در جلوگیری از ارتکاب جرم؟

سنگ بنای نخستین شخصیت در خانواده شکل می گیرد لذا تعميق باورهای معنوی شخصیت در مرحله طفولیت با حمایت توامان مادی و معنوی خانواده سبب پیشگیری از جرم خواهد بود ، کما اینکه تاثیرات آموزش و فضای حقیقی و مجازی خارج از خانواده نیز تاثیرات بسزایی دارد که می تواند به عنوان مثبت یا منفی تربیت مذکور را تحت الشعاع قرار دهد .

یکتا: حرف آخر.....

بزرگ‌ترین سرمایه انسان اعتماد بنفس است و اگر آن را از دست بدهید سرآغاز تخدیش و ترک خوردن شخصیت شماست که متعاقبا می تواند با هر تلنگری منجر به فروپاشی زندگی اتان گردد .
در پناه حق پاینده باشید.

انتهای پیام/ 

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: