هدفگذاری صادرات 2 میلیارد دلاری کاشی و سرامیک تا سال 1404 | یکتاپرس
مدیر انجمن صنفی کاشی و سرامیک کشور گفت: براساس هدف‌گذاری‌های وزارت صمت، تولید در صنعت کاشی و سرامیک کشور تا سال 1404 به 700 میلیون مترمربع و صادرات به 2 میلیارد دلار می‌رسد.
کد خبر: ۱۰۰۷۵۱
۱۷:۵۰ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱

هدفگذاری صادرات 2 میلیارد دلاری کاشی و سرامیک تا سال 1404

به گزارش گروه اقتصادی یکتا ،بهنام عزیززاده امروز در ‌نشست خبری اظهار داشت: بیش از 140 واحد تولیدی در حوزه تولید کاشی و سرامیک در کشور فعالیت می‌کنند که 95 درصد از این واحدها متعلق به بخش خصوصی است و 450 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این بخش صنعتی شاغل هستند.

وی بیان داشت: 720 میلیون مترمربع ظرفیت تولید کاشی و سرامیک در کشور وجود دارد که این ظرفیت بیش 3 برابر مصرف داخلی است.

* صادرات 182 میلیون مترمربع کاشی و سرامیک در سال گذشته

عزیز‌زاده اظهار داشت: در سال گذشته 460 میلیون مترمربع تولید در بخش کاشی و سرامیک عملیاتی شد که 182 میلیون مترمربع از این محصولات به 52 کشور جهان صادر شده است.

مدیر انجمن صنفی کاشی و سرامیک کشور بیان داشت: ایران به لحاظ تولید صنعت کاشی و سرامیک کشور در رتبه ششم و به لحاظ صادرات در رتبه ششم جهان قرار دارد.

* 73 درصد صادرات کاشی و سرامیک به عراق

عزیززاده با بیان اینکه 73 درصد از کل محصولات صادراتی کاشی و سرامیک کشور به عراق صادر می‌شود، گفت: البته به غیر از این کشور در این زمینه صادرات به کشورهای اروپایی نیز داشته‌ایم.

* دستیابی به صادرات 2 میلیارد دلاری کاشی و سرامیک در سال 1404

وی افزود: صنعت کاشی و سرامیک کشور یکی از 15 پیشران صنعتی کشور به شمار می‌رود که براساس هدف‌گذاری‌های وزارت صمت تولید در این صنعت در سال 1404 باید به 700 میلیون مترمربع و ارزش صادرات به 2 میلیارد دلار برسد.

عزیززاده بیان داشت: براساس آمار غیررسمی ارزش صادرات کاشی و سرامیک کشور در سال گذشته حدود 700 تا 800 میلیون دلار بوده است.

وی افزود: صنعت کاشی و سرامیک کشور از آخرین تکنولوژی روز دنیا برخوردار است و برای تولید در این بخش از موقعیت جغرافیایی مناسبی برخوردار هستیم و می‌توانیم صادرکننده به کشورهای مختلف از جمله عراق، پاکستان، روسیه و غیره باشیم.

مدیر انجمن صنفی کاهشی و سرامیک کشور بیان داشت: صنایع کاشی و سرامیک کشور توان رقابتی با محصولات کاشی و سرامیک در سطح دنیا را دارد ضمن اینکه تولیدات ما از تنوع بسیار خوبی برخوردار است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اینکه تولیدات کاشی و سرامیک کشور از کیفیت خوبی برخوردار است اما بخش عمده صادرات به کشور عراق انجام می‌شود؟ گفت: عوامل مختلفی براین مساله تاثیرگذار است که از جمله آن می‌توان به محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی اشاره کرد.

عزیززاده اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌های ذکر شده، صادرکنندگان این محصولات را به کشورهای دیگر صادر می‌کنند در واقع ریسک‌های مربوط به این تجارت را می‌پذیرند.

مدیر انجمن صنفی کاشی و سرامیک کشور اظهار داشت: بخشی از محصولات تولید کاشی و سرامیک ایران که به عراق صادر می‌شود به شکل صادرات مجدد از این کشور خارج می‌شود.

* تامین 95 درصد مواد اولیه تولید کاشی و سرامیک در داخل کشور

وی درباره مواد اولیه مورد نیاز این صنعت نیز بیان داشت: 95 درصد مواد مورد نیاز این صنعت در داخل کشور تولید می‌شود و 5 درصد دیگر نیز در داخل تولید می‌شود.

عزیززاده بیان داشت: واردات کاشی و سرامیک به دلیل حجم تولید این محصول در داخل کشور ممنوع است اما در بازار کاشی و سرامیک قاچاق موجود است اما حجم این محصولات قاچاق زیاد نیست.

وی با بیان اینکه این محصولات قاچاق بیشتر از محصولات چین و ایتالیا است، گفت: حجم قاچاق در این حوزه زیاد نیست ضمن اینکه محصولات تولیدی ما به لحاظ قیمت و کیفیت قابل رقابت با این محصولات وارداتی است.

مدیر انجمن صنفی کاشی و سرامیک کشور با اشاره به لزوم تغییر رویکردهای صادراتی به کشور عراق بیان داشت: با توجه به توقف صادرات برخی از محصولات به کشور عراق باید در مورد صادرات کاشی و سرامیک نیز با تغییر رویکرد از کاهش یا توقف صادرات به این کشور جلوگیری کنیم.

وی افزود: برای صادرات به این کشور باید شبکه توزیع در کشور عراق ایجاد کرد و یا با تشکیل کنسرسیوم صادراتی، صادرات را مدیریت کرد تا قدرت چانه‌زنی خود را از دست ندهیم.

عزیززاده بیان داشت: وقتی بیش از 70 درصد صادرات کاشی و سرامیک کشور به عراق باشد خودبخود ارزان فروشی صورت می‌گیرد و قدرت چانه‌زنی خود را از دست می‌دهیم و محصول ما به هر قیمتی صادر می‌شود.

وی اظهار داشت: با وجود کیفیت بالای کاشی و سرامیک تولید داخلی اما متوسط قیمت عرضه کاشی و سرامیک ما به ازای هر متربع 3 دلار است و این در حالی است که متوسط قیمت عرضه کاشی و سرامیک در دنیا 15 دلار است.

عزیززاده با بیان اینکه صادرکنندگان کاشی و سرامیک با توجه به قیمت ارزان تولیدات کاشی و سرامیک بیشتر سود را از صادرات می‌برند، گفت: بخشی از محصولات ما توسط صادرکنندگان ترکیه با قیمت ارزان خریداری می‌شود و با قیمت بالا در بازارهای مختلف عرضه می‌شود.

مدیراجرایی انجمن صنفی کاشی و سرامیک کشور بیان داشت: بعد از جنگ اوکراین و روسیه، کشورهای اروپایی برای تامین مواد اولیه برخی از محصولات خود دچار مشکل شدند بنابراین با استفاده از این موقعیت بازرگانان ترکیه محصولات ما در این حوزه را خریداری و به کشورهای اروپایی صادر می‌کنند.

وی بیان داشت: کشور روسیه سالانه 100 میلیون مترمربع وادارت کاشی و سرامیک دارد اما صادرات ما به این کشور فقط یک میلیون مترمربع است.

* 84 درصد واردات کاشی و سرامیک عراق از ایران

مدیر انجمن صنفی کاشی و سرامیک کشور بیان داشت: 84 درصد واردات کاشی و سرامیک عراق از ایران است.

وی با اشاره به مشکلات صنعت کاشی و سرامیک کشور گفت: این صنعت همواره با مشکلات پایداری مواجه است اما یکی از جدی‌ترین مشکلات در این صنعت قطع برق در تابستان و قطع گاز در زمستان است که موجب خسارت‌های جبران‌ناپذیری به صنعت می‌شود و راندمان را کاهش می‌دهد.

عزیززاده با اشاره به برداشته شدن تعرفه معافیت مالیاتی واردات ماشین آلات بیان صنعتی بیان داشت: واحدهای تولیدی از این موضوع به شدت نگران هستند البته احتمالا این موضوع اصلاح شود و حذف معافیت مالیاتی واردات ماشین آلات لغو شود.

وی گفت: بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کاشی، سرامیک و چینی بهداشتی از 10 الی 13 مهر در نمایشگاه شهرآفتاب در تهران برگزار می‌شود، در این نمایشگاه 150 واحد تولیدی داخلی حضور دارند که آخرین دستاوردهای خود را ارائه می‌کند.

به گفته مدیر اجرایی انجمن صنفی کاشی و سرامیک کشور از 38 کشور مختلف برای حضور در این نمایشگاه دعوت شده که تاکنون 3 کشور ترکیه، چین و ایتالیا برای حضور در این نمایشگاه‌ آمادگی خود را اعلام کرده‌اند.

پایان پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: