احساس ناامنی کودکان خطر بزرگ برای جامعه! | یکتاپرس
یک پژوهشگر حوزه آموزشی کودکان گفت: در مواقعی که والدین کلافه، ناراحت، پریشان و خشمگین هستند، اولین کسانی که از این حالت آسیب می‌بینند فرزندان کم‌سن و سال خانواده هستند، بدون اینکه حتی در این ماجرا دخیل باشند.
کد خبر: ۱۰۳۵۵۹
۰۶:۲۰ - ۲۹ مهر ۱۴۰۱

به گزارش یکتاپرس ناهید اخیانی می‌گوید: بچه‌ها لزوما قادر به تشخیص دلیل اتفاقات اطراف خود نیستند و در این مواقع بدون این‌که سوال کنند اگر ناراحتی والدینشان را از اتفاقات سیاسی ببینند ممکن است خود را عامل این ماجراها بدانند. در این حالت فرزندان خردسال خانواده خود را مورد ملامت قرار می‌دهند.

اخیانی با بیان اینکه یکی از معضلات در این حالت‌ها نبود فضای گفت‌وگومحور بین والدین و فرزندان است، اظهار کرد: اگر والدین بتوانند با فرزندان ارتباط عاطفی همراه با اعتمادسازی و گفت‌وگو ایجاد کنند، فرزندان نیز در مواقع اینچنینی دلیل ناراحتی والدین را می‌توانند از آنها بپرسند و پدر و مادر نیز می‌توانند با توجه به سن فرزندان سوال آنها را پاسخ بدهند. ضمن اینکه لزومی ندارد ما تمام مساله را به فرزندانمان توضیح دهیم، تنها یک پاسخ به اندازه کنجکاوی آنها کافی است.

این پژوهشگر حوزه کودک ادامه داد: خیلی از آسیب‌های دوران بزرگ‌سالی، ریشه در اتفاقات دوران کودکی ما دارد، بنابر این اگر ما فرزندان‌مان را در مواردی مانند ناآرامی‌های کنونی دخالت دهیم، حتی به اندازه گرفتن فیلمی کوتاه از آنها در حال مثلا شعار دادن و انتشار در فضای مجازی، ممکن است امنیت آنها را دچار تزلزل کنیم، با این کار ناخواسته به کودکانمان آسیب‌های ذهنی‌ای وارد می‌شود که در بزرگسالی‌ آنها را با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهد کرد.

اخیانی افزود: در مواقعی که فضای عمومی اجتماعی متشنج باشد، حداقل کاری که والدین باید انجام بدهند این است که فضایی امن‌تر از همیشه برای فرزندان ایجاد کنند، مثلا از پیگیری مدام اخبار از رسانه‌های مختلف اعم از تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی خودداری کرده و فرزندان را نیز از مواجهه با این اخبار دور نگه داریم.

وی گفت: کودکان کم‌سن‌مان را باید از فضای سیاسی دور نگه داریم، چرا که این فضا هیچ سنخیتی با دنیای کودکان نداشته و آنها را از دنیای ظریف و حساس‌شان دور کرده و دچار آسیب می‌کند. آسیب‌هایی که برای جبران آنها باید سال‌ها تلاش کنیم.

اخیانی درباره نوع واکنش پلیس در مواجهه با دانش‌آموزان اظهار کرد: پلیس برای جامعه و همچنین کودکان همواره نقش ایجاد کننده امنیت را داشته است، به طوری که در هنگام مواجهه با خطر یک پناه‌گاه امن محسوب می‌شود. این پناه‌گاه امن برای کودکان نقش پررنگی دارد، چنانکه ما به کودکانمان می‌آموزیم در هنگان احساس خطر به پلیس رجوع کند یا با تلفن ۱۱۰ تماس بگیرد.

این پژوهشگر حوزه کودک با اشاره به اینکه یکی دیگر از پناه‌گاه امن برای کودکان مدرسه است، افزود: مساله بسیار مهمی که بعد از بازگشت آرامش به فضای اجتماعی توسط آموزش و پرورش و پلیس باید پیگیری شود؛ بازگرداندن، ترمیم و احیای نقش امن بودن پلیس به کودکان است، مساله‌ای که در حال حاضر ممکن است برای آنها با فعالیت گسترده‌ رسانه‌های خارجی مخدوش شده باشد.

اخیانی در پایان گفت: احساس امنیت کودکان در هیچ مقطعی نباید مخدوش شود، این معضل می‌تواند خطر بزرگی برای آینده جامعه باشد چون عادی شدن فضای آلوده به خشونت در جامعه و انتشار این خشونت‌ها در فضاهای مجازی می‌تواند باعث عادی‌سازی خشونت در جامعه شود.

برچسب ها: روانشناسی کودک

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: