تنها راه زنده ماندن صنعت خودرو چیست؟ | یکتاپرس
در گفتگو با یکتاپرس مطرح شد؛
کارشناس بازار خودرو، گفت: تولید اقتصادی بدون دسترسی به منابع مالی ارزان قیمت، شبکه تولید و بازار مصرف جهانی؛ بدون ایجاد تورم غیرممکن است.
کد خبر: ۴۵۵۴۱
۱۹:۰۰ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

صنعت خودرو

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، صنعت خودرو در دو سال اخیر با چالش های بسیاری همراه شده و بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که ضرر و زیان های خودروسازان در کوتاه مدت در دولت سیزدهم برطرف نمی شود.

فربد زاوه، کارشناس بازار خودرو درباره وضعیت صنعت خودرو در دولت سیزدهم با خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، صحبت کرد.

دولت سیزدهم چه اقداماتی برای صنعت خودرو سازان انجام دهد تا صنعت خودرو از این وضعیت خارج شود؟

خودروسازی نمی توان یک طرح مستقل از کل کشور آن هم زمانی که با بحران های اساسی مواجه هستیم مطرح کرد، گفت: این مشکلات در شبکه بانکی، صندوق های سرمایه گذاری و در کل همه حوزه های اقتصادی وجود دارد.

به نظر می رسد که دولت سیزدهم با توجه به شعارهایی که داده فرصت زیادی برای اصلاح وضع موجود ندارد و واقعیت این است که ما مجبوریم نوع نگاهمان را در اقتصاد کشور تغییر دهیم و این تغییر نگاه نمی تواند صرفا یک تغییر استراتژیک باشد بلکه باید کل ساختمان مدیریتی را به گونه ای تغییر دهد که در کشور از افرادی استفاده شود که توانایی حل مشکلات پیش روی اقتصاد کشور با ارائه راه حلی درست و کاربردی را داشته باشند.

آنچه دیگران میخوانند: بازار خودرو در انتظار دولت سیزدهم

بزرگترین چالش خودروسازان چیست و چگونه از آن خارج شوند؟

اگر بخواهیم به طور دقیق و موشکافانه به مشکلات صنعت خودرو بنگریم می توانیم بزرگ ترین چالش زیان دهی این صنعت را در سه حوزه بررسی کنیم. یکی از این چالش ها این است که به دلیل وصل نبودن صنعت خودرو ایران به بازارهای جهانی از تیراژ بسیار پایینی برخوردار است و این تیراژ به نقطه اقتصادی نمی رسد  و این صنعت تنها با وجود تورم به حیات خود ادامه می دهد در غیر این صورت اگر بخواهیم تورم خودرو را در کشور کنترل کنیم این صنعت به لحاظ اقتصادی دیگر زنده نخواهد ماند.

به عقیده من تنها راه زنده ماندن صنعت وصل شدن آن به بازارهای جهانی و تولید تیراژهای اقتصادی در حوزه قطعات خودرو است.

چالش دوم؛ دخالت سیاسیون در صنعت خودرو است اما باید هرچه سریع تر از صنعت خودرو خارج شوند چراکه وجود آنها در این صنعت زیان آور است و هیچ وقت هم مسئولیت کاری را نمی پذیرند. علاوه بر آنها سایت های غیراقتصادی هم باید به سرعت تعطیل شوند.

بحث دیگر دخالت های شورای رقابت در این صنعت است و حضور افرادی مانند آقای شیوا رئیس شورای رقابت با تصمیم گیری های غیرخلاق و غیر منطقی  می تواند حتی شرکت های بزرگ خودروسازی جهان را هم دچار ضرر و زیان های بزرگی کند.

در نتیجه باید کل ساختار تغییر پیدا کند زیرا تولید اقتصادی بدون دسترسی به منابع مالی ارزان قیمت، شبکه تولید و بازار مصرف جهانی؛ بدون ایجاد تورم غیرممکن است و این راهی که ما اکنون در آن هستیم نه تنها در مسیر رشد و توسعه اقتصادی قرار ندارد که دقیقا در خلاف این جهت حرکت می کند.

آیا بحث عرضه خودرو در بورس کالا به این صنعت کمکی می کند؟

قیمت خودرو در بازار با قیمت آن در بورس کالا یکسان می شود. بنظر من مشکل این است که اصولا حل مشکلات با مطرح کردن راه حل های انتزاعی وضعیت را وخیم تر می کند. عرضه خودرو در بورس کالا نباید انجام شود زیرا در آینده باز به این نتیجه می رسند که باید عرضه خودرو را از بورس کالا خارج کنند.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: قیمت خودرو ، خودرو

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: